RESİM YARIŞMASINDA MİNİKLERDE SIRADIŞI BAŞARI

Kodla Büyü
KÜÇÜK RESSAMLARDAN BÜYÜK BAŞARI
İlkokul 1. Sınıf öğrencisi Selin Celine Kurtuluş trafikle ilgili resim yarışmasında İstanbul 1. Si oldu. Büyükçekmece Ömer Gültekin Yavuz Selim İlkokulu 1. Sınıfında okuyan miniğimiz, il genelinde yapılan ve özel resmi tüm okulların katıldığı bu yarışmada birincilik derecesi aldı. Yine aynı okul 4. Sınıf öğrencisi Kübra Ayvat ise Yeşilay'ın düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" konulu resim yarışmasında İstanbul il ikincisi olmayı başardı.
İstanbul ilindeki tüm resmi özel okulların katıldığı bu iki farklı yarışmada böyle önemli dereceler alan miniklerin bu başarısı okulu ve ailelerini sevince boğdu. Bu tür sosyal faaliyet ve projelere önem veren Okul müdürü saffet Karayama ile Resim öğretmeni Sultan Aykul birlikte bir çalışma yürüttüler. Önce resim yeteneği olan öğrenciler keşfedildi.Resim Öğretmeni Sultan Hanım, Müdür Saffet Karayama'nın ricası üzerine bu öğrencilerle ders dışı zamanlarda da çalışmalar yürüttü. Okulda adeta bir resim ekibi oluşturuldu. Okul müdürü ve öğretmenin uyumlu çalışması bu başarıyı beraberinde getirdi. Küçük ressamlar, il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından da tebrik edildiler ve ödüllendirildiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun başarılı öğrencileri makamında ağırladı ve küçük ressamlara çeşitli hediyeler verdi.
Okul Müdürü Saffet Karayama, başarılı öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ederek, bu başarının temelinde öğretmen Sultan Aykul'un olduğunu söyledi. Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim okulu son yıllarda ''botanik bahçe, müzik her yerde, İstanbul iyi örnekler'' gibi proje ve sosyal faaliyetleri ile takdir topluyor.

Geri