Resen Atama Mağduru Olan Var mı?

Kodla Büyü

orhan82

Aktif Üye
Bu sene yapılan uygulama ile norm modülüne işlenen yanlış bilgiler doğrultusunda 4 saat fiili bilişim teknolojileri ve yazılım dersi işlenen ve BT sınıfı olmayan bir İmam Hatip Proje Okuluna resen atanmış durumdayım. (Okul evimin yanı aslında)
Burda sorun 22.seneye girecek olan meslek yaşamımda bir arpa boyu yol kat edememiş olmamız. Görünün o ki bakanlığımız sesimizi zerre kadar duymuyo.....İşin aslı sesimizde pek çıkmıyor anlaşılan...(BTE derneği de dahil olmak üzere özlük haklarımızı korumak ve savunmak için çabalayan yok gibi) bir proje furyasıdır gidiyor ülkede ama biz öğrencilerle buluşamıyoruz, norm alamıyoruz, kurs açamıyoruz. Okulların rehber öğretmenleri kadar olamadık... Rehber öğretmenlerin okulda normu var ve DYK kurslarından haftalık 4 saate kadar kurs ücreti alabiliyorlar... Yahu ben kurs açmak istediğimde halk eğitim kanallı nerdeyse 3de 1 düşük ücretle kurs açıyorum ders dışı saatlerde..vs. vs.

Neyse konuyu fazla dağıtmadan... Personel Genel Müdürlüğünün(İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler konulu 2024/57 sayılı genelgesinde Resen atama işlemlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine görevlendirilen, Özel Bürolara görevlendirilen veya Okullara idareci olarak görevlendirilen öğretmenler bile korunurken orada BT rehber öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmenler korunamamıştır. Bu durumu neden bakanlığımız ve özellikle YEGİTEK görmemektedir. Madde 3 ün ekteki gibi olması konusunda mücadele başlatmalıyız

Bu resen atama işleri böyle devam ederse yıllardan beri kaçmış olan huzurumuz daha da beter bi hal alacaktır. Ne özverilerle kurmuş olduğum BT sınıfımı(14 okullu ilçede 2 tane bt sınıfı var biri benimki) idarecilerin sırf kendi okullarında Bilgisayar Öğretmeni olması için sisteme girmiş oldukları şişirilmiş ders sayıları yüzünden bırakmak zorundayım...

Böyle mağduriyet yaşayanlar varsa birlikte hareket etmek adına bu başlığı açtım... deneyimlerini paylaşmanızı isterim

Ekli dosyalar

• madde 3.webp
    madde 3.webp
    62.8 KB · Görüntüleme: 65
  • genelge 2024 57.pdf
    genelge 2024 57.pdf
    82.6 KB · Görüntüleme: 36
İlçe resen atama dışında İl içinde resen atama da yapıldımı hocam. Yani farklı ilçeye gönderme oldu mu?

hocam maalesef durumumuz içler acısı. sadece bizi de değil bu norm saçmalığı bütün branşları mağdur etti. saçma sapan norm yapıldı. okulunda 30 saat dersi olan arkadaş bölge normu yüzünden norm fazlasına düştü başka okula atandı. o gittiği yerde de seneye yeniden norm fazlası olacak. işe yarar mı bilmem ama sendikası aracılığı ile itiraz işlemi başlattı. bi sendikanızla görüşün isterseniz.
Bilişim branşına gelince sizi öle iyi anlıyorum ki. şuandaki laboratuvarımı resmen ilmek ilmek kendim dokudum. her öğretmen öğle arası oturdu ben çalıştım. ama şuan norm fazlası olmak üzereyim. yine bölge normu yüzünden bizim okula biri daha atandı. o arkadaşımın da suçu yok oda başka yerden zorla gönderildi. onu sevdiği okuldan benim okuluma gönderen sistem seneye de beni sevdiğim okuldan başka okula gönderecek.

Kesinlikle hocam en azından norm atamalarında BTR lerin norm ataması engellenmeli. Zeten dersimizi tamamlayamıyoruz başka bir okula gitsek yine norm fazlası olma durumumuz hep olacaktır. Bunun için ancak canı yananlar birlik olabiliyor.

sizi çok iyi anlıyorum hocam aynı durumu ben de yaşamıştım. bilişimcilerin birlik olma vakti çoktan geldi .. ama birçoğu kurulu düzeninin hiç bozulmayacağını düşünüp, mesajları okuyup geçiyor.

Hocam çok haklısınız. ben de aşağıdaki şekilde bir okula atandım. ona rağmen norm fazlası oldum. Bu atamada ilçede açık olmadığından okulumda kaldım ama kalmayabilrdim de. bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. bence de birlik olma zamanı geldi.
" 17/10/2016 tarihinde bizi ilgilendiren değişiklik yapılmıştı:
Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları
MADDE 23- (3) (Ek : 17/10/2016 - 2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.

Bilişim öğretmenleri şu an uykuda hocam. Bakanlığın çoklu yabancı dil eğitimi projesi şuan sadece pilot okullarda seneye ise çoğu okullarda veya tüm okullarda olucak. Bu sistemde 5 te 6 da bilişim dersi yok , bt öğretmeninin girebileceği seçmelisi de yok. Benim bu yüzden ders saatim şuan 4, seneye sıfır olucak ama şimdilik inat ettim tayin istemiyorum. Sebebi ise idarecilerin norm olayında türlü fırıldak çevirmeleri. Yani resen atamaya maruz kalanlar uğraşabiliyorlarsa mahkemeye versinler mutlaka kazanırlar. Benim okulumda idareci sevmediği yeni atama bir öğretmeni norm fazlasına çıkardı, resen atama olur ile gözünü korkutup tayin istemeye zorladı kızcağız berbat bir yere tayin istedi ve gitti, haftası geçmeden yerine görevlendirme aşırı torpilli bir öğretmen getirdi. Yani ne denilebilirki bizlerde insanız diye ortalıkta dolaşıyoruz. Tepki verelim bişeyler yapalım vs dedim ama herkes sessizliğe büründü. Herkesin ahlaki değerleri çıkarlarına göre değişiyor maalesef.

Yani sonuç olarak ilk olarak branşımızdaki sorunları çözmeye çalışmamız lazım ama bu idarecilerin norm fazlası olayında çevirdikleri fırıldakları da ortaya döküp bakanlığa şikayet etmemiz lazım.Yoksa adamlar istediklerini normda tutuyor istemediklerini yalakası olmayanları gönderiyor. Yazık!

Geri