resen (hatay) norm fazla atananları dikkat dilekçe!!!

Kodla Büyü

cavzer

Aktif Üye
................................. ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Okulunuzda kadrolu bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım. 09.11.2012’de okulumuzdaki (15+1) bilgi teknolojisi sınıfında çalışmak üzere Bt rehber öğretmeni olarak görevlendirildim.
29.11.2012 de norm fazlası olarak resen İskenderun ............... Ortaokulu’na atamam yapıldı.
Bilgi Teknolojisi sınıflarında görevli öğretmenlerinin normu; Norm kadro yönetmeliğinin 15.maddesinin g. bendinde belirtilen maddesine göre “ Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır” belirlenmesi gerekirken atamam isteğim dışında; ilgili bakanlıkların norma ilişkin düzenlemeleri olmadan yapıldı.
İlgi maddenin en alt paragrafında yer alan “Ancak, (1) numaralı alt bent çerçevesinde belirlenen norm kadrolarda bulunan öğretmenler projenin sona ermesi durumunda, öncelikle görevli oldukları okul veya kurumda branşlarındaki açık bulunan öğretmen norm kadroları ile ilişkilendirilirler. Branşlarında açık norm kadro bulunmaması halinde ise görevli oldukları okul ve kurumlarda norm kadro fazlası konumunda bırakılırlar.” Paragrafı sadece 1 numaralı alt bent için geçerli olduğu bilgi teknolojileri sınıfındaki görevli öğretmenleri kapsamadığı açık olarak belirtilmiştir.
Yine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 05.04.2011 tarihli norm kadro uygulanması konulu yazısında ”Yapılan değişiklikle Bilgi Teknolojisi (BT) sınıflarının personel ihtiyacının karşılanması amacıyla bu eğitim kurumlarımıza norm kadrosu verilmesine imkan sağlanmıştır” ve “Bu itibarla yeni yapılan düzenlemeler çerçevesinde kız teknik olgunlaşma enstitüleri , bilim sanat merkezleri , okul veya kurumlarda açılan bilgi teknoloji sınıflarında görev alacak öğretmenlerin alanlar bazında norm kadrolarının belirlenmesi işlemleri ilgili genel müdürlükler ile Personel Genel Müdürlüğü Kadro Dairesi Başkanlığının ortaklaşa çalışmaları sonucunda belirlenerek Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alındıktan sonra valiliklere gönderilecektir.” Bölümlerinde bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin normlarının belirlenmesinde valilik ve milli eğitim müdürlüklerinin tarafından keyfi şekilde belirlenmesinin ve değiştirilmesinin önüne geçilmiştir. Bilgi teknolojisi sınıflarında görev alan öğretmenlerin resen atamasının valiliğe veya milli eğitim müdürlüğüne ulaşmış bir uygun görüş yada düzenleme olmadan yapılması yönetmeliğe ve norm kadro uygulaması yazısına aykırıdır.
Yönetmeliğin ilgili maddesine ve ekteki norm kadro uygulanması yazısına aykırı olan resen atamamın iptalini istiyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

EKLER :1- Bt Rehber Görevlendirme Onayı
2-Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin
Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ilgili maddesi
3- Personel Genel Müdürlüğünün 05/04/2011 tarihli Norm Kadro Uygulanması konulu yazısı

http://personel.meb.gov.tr/basinaciklamasi/Norm Kadro Uygulaması.pdf
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html

yönetmelik ilgili maddesi
Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar

Madde 15 - (Değişik: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.)

Okul ve kurumların yönetici ve öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar şunlardır:

a) 6 ncı maddenin son fıkrasında belirtilen durumlar hariç, müdür norm kadrosu verilmeyen hiçbir okul ve kuruma, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı norm kadrosu verilmez.

b) Müdür yardımcısı norm kadrosunun belirlenmesinde esas alınan öğrenci sayısına, o okula kayıtlı bulunan ana sınıfı, uygulama sınıfı, alt özel eğitim sınıfı öğrencileri de dahil edilir.

c) Branşlar itibariyle haftalık ders yükünün hesaplanmasında;

1) Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına göre o branş içinde aylık karşılığı okutulması gereken dersler birlikte dikkate alınır.

2) Öğretmenlerin; öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin atölyelerdekı makine ve teçhizatın bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması kapsamında yaptıkları görevlerinden, ilgili mevzuatına göre haftalık azami ek ders saatleri içinde sayılan süreleri de dikkate alınır.

3) (Ek alt bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Yöneticilerin girecekleri ders saatleri dikkate alınmaz.

d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

olacak şekilde oluşturulur.

e) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Güzel sanatlar ve spor liselerinin bölümler itibarıyla alan derslerinin ders yükü;

1) Öğrencinin öğretmenle bire bir çalışmasını gerektiren dersler bakımından haftalık ders saati sayısına her iki öğrenci için 6 saate kadar,

2) Koro eğitimi, çalgı toplulukları, atölye ve benzeri grup çalışmasını gerektiren dersler bakımından haftalık ders saati sayısına her grup için 10 saate kadar,

ilave edilerek bulunur. Ancak bir şube 3’ten fazla gruba ayrılamaz ve her grup 8 öğrenciden az olamaz. Bire bir çalışmayı veya grup çalışmasını gerektiren derslerin norm kadroları ayrı belirlenir.”

2) Öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde bu okul ve kurumlardaki toplam ders saati sayısı esas alınır. Ancak, anadolu statüsündeki okulların ilgili mevzuatına göre öğretmeni belli nitelikleri taşıyanlar arasından seçilen ve haftada bir öğretmenin zorunlu olarak okutmak durumunda olduğu ders miktarına ulaşan dersler bunun dışındadır.

f) Birden fazla okul ve kurumun bir müdüre bağlı olarak örgütlendiği kurumların;

1) Müdür yardımcısı kadrolarının belirlenmesinde bu okul ve kurumların öğrenci sayılan ayn ayrı, müdür başyardımcısı ve ilave müdür yardımcısı verilmesini gerektiren özellikler ise birlikte değerlendirilir. Ancak verilecek müdür yardımcısı sayısı, bu kurumların tümü için hiçbir şekilde 7'yi geçemez.

2) (Değişik alt bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) 2) Öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde bu okul ve kurumlardaki toplam ders saati sayısı esas alınır. Ancak, anadolu statüsündeki okulların ilgili mevzuatına göre öğretmeni belli nitelikleri taşıyanlar arasından seçilen ve haftada bir öğretmenin zorunlu olarak okutmak durumunda olduğu ders miktarına ulaşan dersler bunun dışındadır.

Bu kurumların yönetici ve öğretmenleri, oluşumda yer alan her bir okul ve kurumun müşterek yöneticisi veya öğretmeni olarak değerlendirilir.

g) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Aşağıda belirtilenlerden;

1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,

2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,

3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,

4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

Ancak, (1) numaralı alt bent çerçevesinde belirlenen norm kadrolarda bulunan öğretmenler projenin sona ermesi durumunda, öncelikle görevli oldukları okul veya kurumda branşlarındaki açık bulunan öğretmen norm kadroları ile ilişkilendirilirler. Branşlarında açık norm kadro bulunmaması halinde ise görevli oldukları okul ve kurumlarda norm kadro fazlası konumunda bırakılırlar.

ben bu şekilde gönderiyorum dilekçemi

hocam olumlu sonuç alırsanız sonucu bildirmeyi unutmayın.önemli bir konu çünkü..

ben de bunu kullanmayı düşünüyorum ayrıca cuma saat 4 de bilişim öğretmenleri olarak il milli eğitim müdüründen randevu aldık
lütfen siz de gelin toplu hareket edelim toplu halde olursak bir sonuç elde edebileceğimizi düşünüyorum

elifinannesi' Alıntı:
ben de bunu kullanmayı düşünüyorum ayrıca cuma saat 4 de bilişim öğretmenleri olarak il milli eğitim müdüründen randevu aldık
lütfen siz de gelin toplu hareket edelim toplu halde olursak bir sonuç elde edebileceğimizi düşünüyorum

Hocam Anadolu lisesi ilk atamaya hiç kontenjan açılmadı. Bunu da dile getirin lütfen...

Hocam , Hatay'da değilim ben ama aynı şekilde norm fazlası olarak başka okula atandım. İstemeye istemeye 15 bilgisayarı bile olmayan başka bir okula gönderildim. Bende bu şekilde dilekçe vermeyi düşünüyorum. Umarım işe yarar, sizde sonuçtan haberdar edin lütfen.

menala' Alıntı:
elifinannesi' Alıntı:

Hocam Anadolu lisesi ilk atamaya hiç kontenjan açılmadı. Bunu da dile getirin lütfen...

hatay da bt öğretmeniyseniz buyrun birlikte diyelim

Resen atama iptal edilmedi :cry: Buyrun yönetmelikteki ilgili madde;

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

Atama yetkisi

MADDE 41- (1) Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri Bakan tarafından yapılır.
(2)Bakan, gerekli gördüğü hâllerde atama ve yer değiştirme yetkisini merkez teşkilâtında alt kademelere, illerde valilere devredebilir.

bakan mı bakmayan acımadan atayanmı kış ortası milleti evinden ocağından eden bir gün kendisini de o makamdan edileceğinden haberi olsun uyan ey milletim uyan da gör seçtiklerin ne yapıyo eğitime mi yatırım yoksa koşulsuz itaat eden yandaş yetiştirmeye mi...

BBNET
Geri