Resen olmamak için yer değiştirenler iliçi atanamıyormuş :-/

Kodla Büyü

_miracle_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, şubatta resen atanmamak için tercih yaptım ben de..

az önce 312 212 18 77 arayıp "İnsan Kaynakları Şubesi 1-A - Okul Öncesi, Sınıf, Branş Atama - Norm Kadro - Personel" durumumu bizzat sormak istedim.

siz tercih yapamıyorsunuz, resen atananlar yapıyor yazı net dedi, kaldım öyle :? Sizler nereden öğrendiniz forumda verilen telefonu 413 17 90 aradım kimseye ulaşamadım. Bilgi kesin mi, boş yere ümitlenmeyelim :?

bir iyi haber geliyor bir kötü haber geliyor, korkumdan kendi ilçemi arayıp soramıyorum, inşallah birileri sevinirken diğerlerimiz mağdur olmaz?

hocam doğru yerden mi bilgi aldım bilemiyorum ki. arkadaşlar aradık sorduk demişler, o numarayı aradım ulaşamıyorum. kesin bilgiye ihtiyacımız var yoksa buyuk br haksızlık gerçekten! Neden tayin isteyemiyorum ya, keyfimden mi yer değiştirdim ben!

arkadaşlar bende ili aradım . tercihle görev yeri değiştirilenler tercih yapamazlar dedi. siz yapsanızda burdan onaylanmaz dedi.hangisi doğru anlamadım ki

"Norm kadro fazlası durumunda iken, Valilikçe görev yerim değiştirildi"

Bu cümleden ne anlaşılıyor hocam? Bence burada re'sen diye bir şart koymuyor, Ayrıca bu şart dün varken bugün kaldırıldı bunun sebebi de tercihe bakılmaması...

ne denirse densin tercih yapıcam tabi, bir de bunu okula onay süreci var ki her adımını ile- ilçeye danışan bir okul idaresi varken :)

bende resen atanmamak için 2 hafta önce yer değiştirdim kendi isteğimle.. Şimdi il içi veya il dışına başvuramıyoruz öyle mi?

Arkadaşlar tamam zor durumdasınız ancak bu işin böyle gelişeceği zaten belliydi. Benimde birçok arkadaşım norm fazlası oldu ancak neredeyse hiçbiri tercih yapmadı. Bu birazda haksızlık ama kendi düşen ağlamaz durumuda yok mu?

merkez ilçeden kalkıp, çevre ilçeye üstelik herhangi birine gönderilme tehditi karşısında insanlar sadece "bari şurası olsun" mantığıyla hareket ediyor hocam. (ayrıca 18+1 BT sınıfına norm yok diyor da 2 bilgisayarlı okula norm açıyor. hani kaynakları verimli kullanmak sorarım..)
üstelik şimdi her yerde açık var, çok değil hocam 5 ay sonra oluyor bunlar. kimse macera aramıyor norm fazlasında mecburiyetten yer değiştirirken... kendi düşen ağlamaz mı bir kere daha düşünmeye değer bence...

bizim suçumuz çalıştığımız kurumun sözüne inanmamız, güvenmemizdir. kimlerin resen atama yapılmayacak istihbaratını alıp yer değiştirmediğini bilemem. Bu mu adalet?
Kişileri bırakıp uygulamaların adil oluşunu ve işe yarar oluşunu tartıştığımızda yol katetmeye başlayacağız.

Ben de size diyorum ki : "Uzaktan davulun sesi hoş gelir."

Bu sene içindeki norm fazlası atamalarında bulunduğum ilçede gidebileceğim tek okul vardı. Ya bu okulu yazarsın ya da resen atarız diyorlardı. Bu mu isteğe bağlı atama, ne kadar adaletli oluyor sizce arkadaşlar. 8 saat derse girip kalan 22 saatinde btr'lik yapıp, 1500 öğrencili 75 öğretmenli okulda tek öğretmen olup da norm fazlası olmak ne kadar adaletli. Eğer o okulda bana ihtiyaç yoksa ben gittikten 2 ay sonra neden BTR görevlendirildi. Ayrıca o tek okulu yazmak zorunda kaldığımda, büyükşehir sınırları içinde en yüksek puanlı kişi başka bir merkez ilçeyi yazdı ve gitti. Ama önce kendi ilçesinden yazması gerekiyordu, kendi ilçesinde de açık vardı. Bunda adalet nerde ? Bilseydim ben de başka merkez ilçe yazardım. Ama "önce kendi bölgen, açık yoksa kendi ilçen, orda da yoksa başka merkez ilçe. Osmaniye merkezde 3 yıl doğu görevi yaptıktan sonra il dışı atamasıyla okuluma gelen 4 ay sonra eş durumundabaşka bir merkez ilçeye transfer olan, en iyi okullara yerleşen ve belki de emekli olana kadar o okulun tek normunu kullanan arkadaşlarımız varken, ben bu ihtimalle öğretmenliğimin 12. yılında (4-C,4-B,Norm fazlalığı v.s. derken şu an 8 yıl bitti.) il içinde tercih yapabileceğim. Tabii 4 sene sonra gidebilecek açık bir yer bulabilirsem. 3 kez norm fazlası oldum ve hiç isteğe bağlı tayin isteyemedim henüz. Bunlar ne kadar adaletli acaba? Adaletten bahsetmeye kimsenin hakkı yok, çünkü adaletli hiç bir durum yok.

şimdi bu durumda olan bizler kesinlikle il içi il dışı tercihte bulunamıyoruz dimi kesin bilgi bu mudur?

kakababa' Alıntı:
Arkadaşlar tamam zor durumdasınız ancak bu işin böyle gelişeceği zaten belliydi. Benimde birçok arkadaşım norm fazlası oldu ancak neredeyse hiçbiri tercih yapmadı. Bu birazda haksızlık ama kendi düşen ağlamaz durumuda yok mu?
yuh diyorum başka bişey demiyorum, ne çektiğimizi ne çabuk unuttunuz, şimdi biz kendimiz mi düştük, %90 ımız norm fazlası değil miydi, bu söylediklerini durumumuzu bilmeyen bir zümre söylese tamam diyecem de kusura bakma seninki kara cahillik.

hastasıyız dede' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
yuh diyorum başka bişey demiyorum, ne çektiğimizi ne çabuk unuttunuz, şimdi biz kendimiz mi düştük, %90 ımız norm fazlası değil miydi, bu söylediklerini durumumuzu bilmeyen bir zümre söylese tamam diyecem de kusura bakma seninki kara cahillik.
Bana bak terbiyesizlik yapma. Burada kimse oh olmuş demiyor inşallah sizede o hak tanınır ama ben olanı söylüyorum. 2011 yılında bende norm fazlası oldum yazı yollandı okula yinede tercih yapmadım. Hep söylenene inanacak bir ülke değil burası. İl içi tayini bekleyip istediğim bir okula geldim sonra. dediğimde şu keşke adamların verdiği gözdağını hiçe sayıp bekleseydiniz. Nasıl olsa herkes norm fazlası idi hangi birinizi yer değiştirebilecekdi ?

kakababa' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
Bana bak terbiyesizlik yapma. Burada kimse oh olmuş demiyor inşallah sizede o hak tanınır ama ben olanı söylüyorum. 2011 yılında bende norm fazlası oldum yazı yollandı okula yinede tercih yapmadım. Hep söylenene inanacak bir ülke değil burası. İl içi tayini bekleyip istediğim bir okula geldim sonra. dediğimde şu keşke adamların verdiği gözdağını hiçe sayıp bekleseydiniz. Nasıl olsa herkes norm fazlası idi hangi birinizi yer değiştirebilecekdi ?
terbiyesiz sensin, tayin istemeye zorlandığımızı, çoluğumuzdan çocuğumuzdan kopmamak için tercih yaptığımızı sende gayet iyi biliyorsun, hep daha kötüsü olmasın diye uğraşıyor kendimize çareler arıyoruz, şimdi sen kalkmış kendi düşen ağlamaz diyorsun, adanada tam 15 kişiyi merkezden uzak ilçelere atadılar sen hala seni kim atayabilirdi diyorsun, dünyadan haberin yok...

hastasıyız dede' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
terbiyesiz sensin, tayin istemeye zorlandığımızı, çoluğumuzdan çocuğumuzdan kopmamak için tercih yaptığımızı sende gayet iyi biliyorsun, hep daha kötüsü olmasın diye uğraşıyor kendimize çareler arıyoruz, şimdi sen kalkmış kendi düşen ağlamaz diyorsun, adanada tam 15 kişiyi merkezden uzak ilçelere atadılar sen hala seni kim atayabilirdi diyorsun, dünyadan haberin yok...

kakababa kardeşim biz tek okul olsa da iyi mi kötü mü demeden ne varsa bahtıma diyip tercih yaparken, sen onları da beğenmedin tercih bile yapmadın desek haklı olmaz mıyız? Belki de bizlerin il içi isteme hakkımız olmalı, resen atananların olmamalı ha olamaz mı?

Geri