Resmi tatil şeflik ve koordinatörlük kesintisi

Kodla Büyü

nanelemon

Üye
Arkadaşlar Resmi tatillerde şeflik ve koordinatorlük ücreti kesilir mi? Okul idaresi meb den görüş aldıklarını ve şeflik ve işetmede ki öğrencilerin takibi için verilen koordinatörlük ücretinin fiilen yapılması gerektiğinden kesildiğini söyledi. Ek ders yönetmeliğinde net birşey bulamadım. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Okul idaresi meb den görüş mörüş almamıştır hocam. Ekdersi yaparken telefon etmiştir ilgili mutemete o da "kes" demiştir kesmiştir. Siz resmi yazıyı isteyin. MEB den görüş sözle olmaz. Yazı yazmışlardır. "Verin yazıyı itiraz edecem ilişikte sunacam" deyin hele...
nanelemon' Alıntı:
Arkadaşlar Resmi tatillerde şeflik ve koordinatorlük ücreti kesilir mi? Okul idaresi meb den görüş aldıklarını ve şeflik ve işetmede ki öğrencilerin takibi için verilen koordinatörlük ücretinin fiilen yapılması gerektiğinden kesildiğini söyledi. Ek ders yönetmeliğinde net birşey bulamadım. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

hocam toplu sözleşmedeki ek ders ile ilgili aşağıdaki maddeye göre kesinti olmaz. aynı kural resmi tatiller için de geçerli çünkü.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerim fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

bu da ek ders esaslarındaki madde. her iki durumda da kesilmez hocam.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Bazıları kesiyor bazıları kesmiyor. Ancak özellikle Koordinatör ücreti verilmesi gerekir çünkü işletmeler özel sektör açık oluyor

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_0.html

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Dilekçene şu yukarıdaki yönetmelik paragrafınıda ekleyerek ver.. iste..

Hocam şeflikleri ve koordinatorlukler ek ders görevi olarak gecer ve odenmek zorundadır. Sadece açık lise egzesriz kurslar ve nöbet gorevinde fiilen yapılma zorunluluğu vardır.

Sayın arkadaşlar bizim okul ikili eğitim. Biz derse normalde 13:15'te başlıyoruz . Fakat 28 Ekim'de saat 9:45'te başlayıp 13:00'da bitireceğiz. 28 Ekimde sabah öğleye kadar koordinatorlugum var. Koordinatorluk saatinde okulda derste olacağım. Okul idaresi de koordinatorlüge gitmediğim için, sabah olan koordinatörluk ucretimi kesecek. Kesmeleri doğru acaba?

Sayın arkadaşlar bizim okul ikili eğitim. Biz derse normalde 13:15'te başlıyoruz . Fakat 28 Ekim'de saat 9:45'te başlayıp 13:00'da bitireceğiz. 28 Ekimde sabah öğleye kadar koordinatorlugum var. Koordinatorluk saatinde okulda derste olacağım. Okul idaresi de koordinatorlüge gitmediğim için, sabah olan koordinatörluk ucretimi kesecek. Kesmeleri doğru acaba?
doğru değil sayın hocam. resmi tatillerde ekders kesintisi yapılmaz. sadece nöbet kesilir ki o da yarım gün okul olacağı için o da kesilmemeli.

Geri