Reyhanlıda olanlar üzerine

Kodla Büyü
Tüm yazılarını okuduğum, takip ettiğim bir arkadaş. Gerçekten güzel yazıyor. Yazdıklarının büyük bölümüne katılıyorum.

gerçekten güzel yazmış. değerli bir büyüğüm bundan 7-8 yıl önce -üniversite yıllarında- kritik analitik düşünmeyi öğütlemişti. o günlerde birçoğumuza afaki gelen bu konunun ne kadar önemli olduğunu her olaydan sonra bir kez daha anlıyorum. Güç odaklarının amacı mezhep çatışması çıkarmak. Bu,apaçık ortada.

Yazıyı da çok beğendim. Yazanın kalemine sağlık.

komplo teorisi değil bence, bende en başından beri böyle düşünüyorum. esed de masum değildir ama yapılanların, orta doğuda çıkan isyanların, başbakanın çırpınışlarının hepsi bop için. bop ne için?

Şu an reyhanlıda, reyhanlı halkının olanlar kaşısında eylemi var ve polisin ciddi bir baskısı var. hiç bir haber kanalında olaydan söz edilmiyor sanırım. Helal olsun basınımıza. Aşağıdaklki linkten dakika dakika olayları görebilirsiniz. Tabi site adına bakıp yanlı bu diyenler bakmasın hiç.
Ama yazıklar olsun diyorum, polise bu emri verenlere.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-s...s-3-kez-saldirdi-guncelleme-1309-haberi-73213

cumhurtorun' Alıntı:
Şu an reyhanlıda, reyhanlı halkının olanlar kaşısında eylemi var ve polisin ciddi bir baskısı var. hiç bir haber kanalında olaydan söz edilmiyor sanırım. Helal olsun basınımıza. Aşağıdaklki linkten dakika dakika olayları görebilirsiniz. Tabi site adına bakıp yanlı bu diyenler bakmasın hiç.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-s...s-3-kez-saldirdi-guncelleme-1309-haberi-73213
Cumhur hocam yazı gerçekten de güzel noktalara değiniyor. Ama ayrılıkçılığın aslında başımıza bela olduğunu da söylüyor. "Reyhanlı'daki Eyleme Polis Saldırdı" nasıl bir başlıktır Allah aşkına. Lütfen provakasyona gelmeyelim. Tamam durum çok karışık, çok çetrefilli. Orada yaşayanların acılarını, sıkıntılarını onlardan daha iyi bilemeyiz ancak bari insanlarımızı polis ile karşı karşıya getirmeyelim. Biraz daha sağduyu diyorum.

oyungezer' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
Ya hocam yazı gerçekten de güzel noktalara değiniyor. Ama ayrılıkçılığın aslında başımıza bela olduğunu da söylüyor. "Reyhanlı'daki Eyleme Polis Saldırdı" nasıl bir başlıktır Allah aşkına. Lütfen provakasyona gelmeyelim. Tamam durum çok karışık, çok çetrefilli. Orada yaşayanların acılarını, sıkıntılarını onlardan daha iyi bilemeyiz ancak bari insanlarımızı polis ile karşı karşıya getirmeyelim. Biraz daha sağduyu diyorum.

@oyungezer hocam, bakın ne demişim yazıklar olsun polise bu emri verenlere. poliste bizim gibi bir devlet memuru üstten aldığı emri uygular. tepki gösterilmesi gereken kişiler bu işin başındakiler. amacım provokasyon vs değil basının olaylara tepkisiz kalması canımı sıkıyor.

cumhurtorun' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
Ya hocam yazı gerçekten de güzel noktalara değiniyor. Ama ayrılıkçılığın aslında başımıza bela olduğunu da söylüyor. "Reyhanlı'daki Eyleme Polis Saldırdı" nasıl bir başlıktır Allah aşkına. Lütfen provakasyona gelmeyelim. Tamam durum çok karışık, çok çetrefilli. Orada yaşayanların acılarını, sıkıntılarını onlardan daha iyi bilemeyiz ancak bari insanlarımızı polis ile karşı karşıya getirmeyelim. Biraz daha sağduyu diyorum.

@oyungezer hocam, bakın ne demişim yazıklar olsun polise bu emri verenlere. poliste bizim gibi bir devlet memuru üstten aldığı emri uygular. tepki gösterilmesi gereken kişiler bu işin başındakiler. amacım provokasyon vs değil basının olaylara tepkisiz kalması canımı sıkıyor.
Ne yalan söyleyeyim durumun ne olduğu, çözümün ne olduğu, ne yapılması gerektiği, yapılacak hangi hamlenin doğru olduğunu insan kestiremiyor. Gerçekten de "arap saçı" herşey. Bir taraftan basın olayları olduğu gibi aktaramıyor bu belli, insan gerçekleri bilmek istiyor doğrusu; bir yandan da olan biten herşeyi bilmek halkımızı ümitsizliğe iter mi, kitleleri yanlış şeyler yapma durumuna getirir mi diye de soruyor insan. Dedim ya çok zor ve karışık durumlar. Ama aklı selim olmak, soğukkanlı davranabilmek belki önümüzü daha net görmemizi ve daha doğru kararlar vermemizi sağlar diye düşünüyorum. Selamlar.

sikkofieldin öyle bir tarzı varki başladın mı bitireceksin mecbur. bu yazısını yazdıgı gün okumuştum, şimdi de başladım yine okudum tamamını.

Yazı sürükleyici ve inandırıcı.

Ya bir şey soracağım gülmeyin;

Verdiği youtube linklerinde videoyu istediği saniyeden başlatabiliyor, bu nasıl oluyor?

serkanaytekin' Alıntı:

Verdiği youtube linklerinde videoyu istediği saniyeden başlatabiliyor, bu nasıl oluyor?
Ben de merak ettim onu.

oyungezer' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

Ben de merak ettim onu.

videonun altındaki paylaş butonuna basıp başlangıç kutusunu işaretleyerek süreyi yazıyoruz.. sonra yandaki linki istediğimiz gibi paylaşabiliriz.. :)

Ekli dosyalar

• lmüşüz.jpg
    lmüşüz.jpg
    72.8 KB · Görüntüleme: 221
bir vatandaş da dememiş ki: yahu bu emniyete ne oluyor? acısını dile getiren insana plastik mermiyle, jopla saldırmak, gaz bombası atmak da nedir??

bir polis memuru da düşünmez mi: yahu bu nasıl emirdir?? biz ne yapıyoruz?? kime hizmet ediyoruz?? hani halkın polisiydik??

bu kadar mı duygusuzlaştık?? bu kadar mı vicdansızlaştık?? bu kadar mı robotlaştık??

19may%C4%B1s%20karikatur.jpg

Geri