RJ 45 Çoklayıcı

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Labda 2-3 bilgisayara 1 internet giriş yeri yapılmış... Swich var oradan dağılıyor ancak deidğim gibi 2-3 bilgisayara 1 tane düşüyor giriş yeri... Ben aşağıdaki aletle oraları çoklasam ve iki bilgisayara dağıtsam bu bilgisayarlar yerel ağda gözükür mü? NSS'de sorun çıkar mı?
Kısacası şu aparat hakkında bilgisi olan var mı, kullanışlı mı?
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... -130962342

VEya önereceğiniz başka bir yöntem var mı?

Ürün açıklmasına baktınız mı hocam? Şöyle yazıyor:

Bu çevirici ile mevcut internetinizi iki faklı bilgisayara bölemezsiniz

Sadece kablo kalabalığından ve sök tak derdinden kurtulursunuz

Yani aynı anda sadece tek bilgisayara internet verir

İnternetinizi dağıtmak için ADSL switch kullanmalısınız

intenetinizi dağıtmak için kesinlikle switch veya hub kullanmanız gerekir. bu alet sadece kabloyu uzatmak için kullanılır.

bu cihazla olmaz ancak şöyle olabilir...

1 cat5 i 2 ye bölebilirsiniz..
şöyle ki;

8 pini değil 4 er pini kullanın her kabloda.. 4 bir kabloya karşılıklı, 4 diğer kabloya.

the_korsan' Alıntı:

şöyle ki;

8 pini değil 4 er pini kullanın her kabloda.. 4 bir kabloya karşılıklı, 4 diğer kabloya.

Hocam emin misiniz denediniz mi bu yolu, yani çoğaltılan kabloların her birinde 4 kablo boşta kalacak ve internet verilecek mi yoksa ben mi yanlış anladım...

YAZEN' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:

şöyle ki;

Hocam emin misiniz denediniz mi bu yolu, yani çoğaltılan kabloların her birinde 4 kablo boşta kalacak ve internet verilecek mi yoksa ben mi yanlış anladım...

Şöyleki; 8 pin sıralaması TuruncuBeyaz-Turuncu-YeşilBeyaz-Mavi-MaviBeyaz-Yeşil-KahverengiBeyaz-Kahverengi şeklinde sıralanır.
Siz isterseniz Cat-5 kablosunu ikiye ayırabilir, bunun adına da çift başlı ejderha dersiniz. Ben öyle diyorum :)
8 damarlı kablonuzu TB-T-KB-K şeklinde diğerini de YB-M-MB-Y şeklinde iki ayrı RJ-45 e bağlayabilirsiniz. Bu şekilde çalışır.
Ancaaaak, şunu yapmak zorundasınız ejderha yaptığınız kablonun swich e giren ucunu da ejderha yapıp ayrı ayrı takmanız gerekli

NOT: TB-T-KB-K sıralaması RJ-45 de 1-2-7-8 yuvalarına, YB-M-MB-Y ise 3-4-5-6 yuvalarına oturtulacak!!!

Arkadaşlar yazmışlar bir kablodan 2 bilgisayar bağlayabilirsiniz test edilmiş onaylanmıştır. :+1:

Muzilla' Alıntı:
YAZEN' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:

şöyle ki;

Şöyleki; 8 pin sıralaması TuruncuBeyaz-Turuncu-YeşilBeyaz-Mavi-MaviBeyaz-Yeşil-KahverengiBeyaz-Kahverengi şeklinde sıralanır.
Siz isterseniz Cat-5 kablosunu ikiye ayırabilir, bunun adına da çift başlı ejderha dersiniz. Ben öyle diyorum :)
8 damarlı kablonuzu TB-T-KB-K şeklinde diğerini de YB-M-MB-Y şeklinde iki ayrı RJ-45 e bağlayabilirsiniz. Bu şekilde çalışır.
Ancaaaak, şunu yapmak zorundasınız ejderha yaptığınız kablonun swich e giren ucunu da ejderha yapıp ayrı ayrı takmanız gerekli

NOT: TB-T-KB-K sıralaması RJ-45 de 1-2-7-8 yuvalarına, YB-M-MB-Y ise 3-4-5-6 yuvalarına oturtulacak!!!

Hız yönünden kaybımız olur mu üstad? Ya da ağ paylaşımlarında sorun olur mu* Sonuçta 8 uçlu kabloyu dörde bölüyoruz. Aslında modemlerin kutusundan çıkan kablolar da bu şekilde 4 uçlu olabiliyor :shock:

Hiçbir sıkıntı olmaz, bağımsız iki Kablo çekmiş gibi kullan. Bu kablolar 4 damarlı olsa da olur yani

Şu kabloyu ikiye ayırmayı tam anlamadım...

Benim bilgisayarların arka kısmında duvarda 1 giriş var. Ben ordan ayırmak istiyorum... Swich'e kablo çekecek olsam iki kablo taşırım ve sorun kaybolur...
//Bu arada güzel bir bilgi öğrendim. Mutlaka biryerde lazım olur... Teşekkürler!

Sanırım en iyi yöntem basit 4-5 portlu swichler kullanmak...

Ana swichten gelen kabloya 4'lü swich bağlasam ve o 4 porta bilgisayar bağlasam, ağda nasıl gözükür... NSS falan çalışır mı?

s_kajmeran' Alıntı:
Şu kabloyu ikiye ayırmayı tam anlamadım...

Benim bilgisayarların arka kısmında duvarda 1 giriş var. Ben ordan ayırmak istiyorum... Swich'e kablo çekecek olsam iki kablo taşırım ve sorun kaybolur...
//Bu arada güzel bir bilgi öğrendim. Mutlaka biryerde lazım olur... Teşekkürler!

Sanırım en iyi yöntem basit 4-5 portlu swichler kullanmak...

Ana swichten gelen kabloya 4'lü swich bağlasam ve o 4 porta bilgisayar bağlasam, ağda nasıl gözükür... NSS falan çalışır mı?
çalışır

Kabloyu arkadaşın söylediği gibi bölerseniz çalışır. Ben 45 metre mesafeli iki bina arasında tek kabloyu ikiye bölerek iki farklı interneti kullanıyorum. İki binadaki iki farklı modemden binalardaki switch e tek kablodan sinyal taşıyorum. Zaten modem kutularından çıkan kablolara bakın :) sarı olanlara özellikle sadece 4 uç çakılıdır rj45 konnektöre. Kolay gelsin...

arkadaşın sorunu tek kabloyla interneti çoğaltmak değil. tek çıkışı çok çıkış haline getirmek?

Geri