Rotasyon ne oldu

Kodla Büyü
ilçe mem müdürü olacak dedi bence de olur henüz yeni ve farklı bir hükümet yok zaten ortada

Başına sandık düştü

Gerçi dedikodusu bile çok kişiye tercih yaptırdı Amacına ulaştı bile

Re: Ynt: Rotasyon ne oldu

cakir528' Alıntı:
iptal edilmedi.bakan iptal olabilir dedi.müşteşar rotasyon olacak diyor. :D
Müsteşar bey Doğru demiş.
Ortada yönetmelik var.Yönetmeliğin yürürlüğünü erteleyecek yazılı emir gerekiyor.Devletin dili yazıdır.
Madem ertelenecek.
O halde resmiyet olmalı.Söz uçar yazı kalır.

Büyük ihtimalle ilk sortiyi yerinden ederler. İkinci etapta kurulacak hükümet muhtemelen yönetmeliği kaldırır.

Bence iptal olsun. Ben merkeze 10 km uzakta bir köyde çalışıyorum. Hergün 20 km yol yapıyorum. 9 yıldır aynı okuldayım. Benim gibi 3 arkadaş da var. Memnunuz okulumuzdan. Merkeze gitmek istemiyorum... :(

cat33' Alıntı:
Bence iptal olsun. Ben merkeze 10 km uzakta bir köyde çalışıyorum. Hergün 20 km yol yapıyorum. 9 yıldır aynı okuldayım. Benim gibi 3 arkadaş da var. Memnunuz okulumuzdan. Merkeze gitmek istemiyorum... :(
Sende bu yorumunda ironi yapmışsın.
1 - Rotasyon, puan üstünlüğü usulü ile yapılacak.Yani acemilerin merkeze gelmesini sağlamaz.
2 - Rotasyon aynı okulda en fazla 8 yıl çalışma kısıtlaması getirmiş.
Sonuç;
İstediğin okul ya da rotasyonla gittiğin ama istemediğin bir okulda olsa gezeceksin.Yani istediğin okulda zaten gidicisin oraya ait değilsin.İstemediğin okulda zaten derse ayağını sürerek girersin.

İl dışı tayinlerini iptal etmek isteyenler dilekçe verebilir diye bir yazı görmüştüm sanki. Düşündüğüm zaman rotasyonu yapmayacaklar gibi, rotasyon amacıyla isteyenler vazgeçsin diyorlar bence.

İŞTE SİZE BİR MASAL
1. Sınıfa çocuk yazdıracaksın.
İstediğin öğretmeni bulmuşsun.Ama zaten bu öğretmen o okulda 4. yılını tamamlamış olacak.(Burası kesin.Yoksa iyi, özverili ve çalışkan bir öğretmen olup olmadığını kimse anlayamaz.) Yeni bir öğretmen olsa neyin nesidir idareci dahil kimse bilmez.Siz açıkgözsünüzdür.Bilinmedik kuyuya inmezsiniz. Denenmiş tavsiye edileni bulursunuz. Ama o okulda 2. yarıyı, yani 8 yıllık süresinin son 4. yılına gelmiş bir öğretmeni mecburen tercih ediyorsunuz.
Sonra;
Bu öğretmen, Çocuğunuzu 2. Sınıfa kadar okutup rotasyon korkusundan iliçi istedi. Hakkıdır.
Hadi duanız tuttu öğretmenin iliçi çıkmadı.
Hadi 3. Sınıfta da iliçi çıkmadı. Dünyalar kadar mutlusunuz.(Bu arada size tayin istediğini söylemeyecek tabiki) Tayini çıktığında zaten okullar tatil oluyor ve eylülde yeni bir öğretmenle tanışırsınız. Şansınıza ve bahtınıza hamile bir bayan yada rotasyondan sizin okula gelmiş yaşlı bir öğretmen ve sonraki seneye 1. Sınıfları okutamamak korkusu - zorluğu ile niyeti zaten istemediği bu okuldan bir an evvel emekli olup gitmek istiyor.Yani gitti çocuğunuzun 4. Sınıf eğitimi.

Yav hadi siz çok çok şanslısınız ve tayini çıkmadı özverili öğretmenimizin.......

4. Sınıfta bu okuldan rotasyonla gidici olan öğretmenimiz ne iştahla ders işler ama. ...
Dürüst olalım ve Empati yapalım.Bu öğretmen son yılının son haftasına kadar verimli ve iştahla ders işleyecek öylemi?Tabiiii canıııım içiniz rahat olsun.:-P
Çocuğunuzun ve hatta tüm sınıfın karnesi pekiyi(burası kesin, çünkü gidecek olan kimseyi üzmez) dolu veee. Çocuğunuzun Kafası da 4. Sınıfta bilgi doldu(?),,,,, değilmi?
Zaten notlar ortada başarı yükseldi.Demekki öğretmen son güne kadar çalışmış.İşte rotasyonun eğitimdeki başarıya katkısı.

Not; Sadece empati yaparak kurguladım.Yoksa gerçek hayatla ilişki kurmadım.Masal bu.Sadece masal.
İyi geceler

Eğitim sistemi sürekli değişiyor,ama bir taşı oynattınız, yerine başka taşlar geliyor.
Dershaneler kalktı, yerine özel ders arayan veli arayışları başladı.Bir öğrenciye Yıllık ortalama 500 saat ders veren dershanelerin açığı nasıl kapanacak? 500 saat özel derse paramı yetişir ? Sınav ise, kuşkusuz bir yarış ve bir rekabettir.Rekabette zengin çocuğu kazanır, çünkü para zenginlerin cebinde.
:arrow: Fakir çocuğu evinde kitapla çalışır.Bilemediği soru orada kalır.
:arrow: Zengin çocuğu evinde hoca ile çalışır.Bilemediği soru hoca ile çözülür.
:arrow: Aynı yarışa girerler.İşte adalet. :alkis:

Kendi çıkarlarınızı düşünmekten vazgeçin, Bizler öğretmeniz, göreviniz eğitim öğretim...
Hepiniz insan yetiştiriyorsunuz, Eline mendil alıp çocuğun sümüğünü silmeyen, başını okşamayan, derdini dinlemeyen eğitimci olur mu?
Allah aşkına nefsinizi bırakın bir kenara mesleğinizin kutsallığını düşünün,
Anası babası adam edememiş, eldeki mal bu kadar zihniyetli öğretmene öğretmen demem, onu kendi vicdanı ile başbaşa bırakıyorum. Allah ıslah etsin...

ROTASYON ŞART ve KESİNLİKLE OLMALI kabul edelim bunu artık.
Allah hakkımızda hayırlısını etsin...

dorian' Alıntı:
Kendi çıkarlarınızı düşünmekten vazgeçin, Bizler öğretmeniz, göreviniz eğitim öğretim...
Hepiniz insan yetiştiriyorsunuz, Eline mendil alıp çocuğun sümüğünü silmeyen, başını okşamayan, derdini dinlemeyen eğitimci olur mu?
Anası babası adam edememiş, eldeki mal bu kadar zihniyetli öğretmene öğretmen demem, onu kendi vicdanı ile başbaşa bırakıyorum. Allah ıslah etsin...

Niye şart?
Bu işte ne gibi bir hayır var? onuda bir yazıversen.

dershane kalksın dediler-niye kaksın diye soran olmadı
şimdi özel ders aldırtmak için 10 misli para cebimden çıkacak

ROTASYON KESİNLİKLE OLAMAMALI, İPTAL EDİLMELİ

Rotasyonun vebali büyük olur. Herkes bir düzen kurmuş geçinmeye çalışıyor.
Üstüne çomak sokup insanların düzenini bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
Rotasyon sevdalıları da es kaza rıza olsa bile üzülecektir.

ALLAH A HAVALE EDİYORUM. EN BÜYÜK ALLAH.

Seminer dönemi bitti. Herkes memleketine gitti. Rotasyon için tayin isteyince okula onaylatmak gerek, açıklanınca yeni okula başlamak gerek. Bence bunu yaz döneminde yapamazlar

1 defaya mahsus olur, herşeyde olduğu gibi biz sonra unuturuz (unuttururuz).
ayrıca şu rotasyon meselesi okul müdürlerinin m.yardımcılarının sendikal olarak seçildiği zaman (ki tüm türkiye bu torpile göz yumdu.) öğretmenlerin ağzına sakız olarak verildi. çiğnedik. tabi bir kez de yapılacaktır.
gerisinde yapıl(a)maz...

Diyanet rotasyonu bu yıl yapmayacak. Resmi açıklama.
Çok büyük ihtimal Meb de bu yıl yapmayacak. yeni hükümet Kurulunca tümden kalkar.

dorian' Alıntı:

Okul okul gezmeyi bir öğretmen neden kabul etsin? Hadi yetkili sendika STK olarak onayladı.Ama sen bir öğretmen olarak nasıl onaylarsın?
SGK daki son düzenlemelere göre, Mecburen 65 yaşına kadar çalışacaksın.50 yaşından sonra dahi, Her 8 yılda bir okul gezeceksin.ROTASYONU ZİHNEN KABUL EDEBİLMEK-ONAYLAMAK, HARAKİRİ YAPMAKTIR. :mrgreen: Madem kayıtsız şartsız, itirasız her şeyi kabulleneceksin;Bak ortaya biri, bir fikir atmış, Sanırım kendini çok zeki zannediyor. Hemen kabul et.Nasılsa rotasyon denen şeyi Allah hayırlısını etsin demişsin.Bu mühtiş fikri yazıyorum.
öğretmenler yazın sokaklarımızı süpürsün
İşte Linki https://eksisozluk.com/ogretmenler-yazin-sokaklarimizi-supursun--4833176?p=1
Adam kampanya olduğunu belirtmiş.Aha bende buraya yazdım. Yaz tatilinde çöp toplamalıyız.kabul edelim bunu artık.Allah hakkımızda hayırlısını etsin...

Kendi okulunuzda ve çevrenizdeki okullarda çalışan öğretmenlere şöyle bir göz atın...
Hanginiz çocuğunuzu bu kişilere güvenerek teslim edersiniz?
Hak arama konusunda, rahat adamın üstüne yoktur şu dünyada.
Öğretmenim dağ tepe gezmiş, en az 3 il görmüş. İl dışı atama zorunlu hizmet tabiri caizse sürünmüş, Diğer öğretmenimin rahatı bozulmasın aman aman, eşi sigortalı, ömründe gördüğü ilk ve tek okul, ve bu okulda yıllardır görev yapmaktan AĞA kesilmiş, BEN MÜDÜRÜ TANIMAM, O GİDER BEN KALIRIM zihniyetinde...

İnsanları Allah (c.c.) 'a havale ederken haklıyı haksızı önce kendiniz düşünün... HERKESİN ALLAH'I VAR...
Biz demişiz ki ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI ETSİN.
Korkmayınız;
"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir.ALLAH (c.c.) bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)

----------------------------------Müdürleri tanıdık, hatta çoğunu tanıdık, merak etme....

Bir müdür 4 yıl sonra gideceğini zaten bilir Kİ elini taşın altına sokmak niye??? Okul dediğin para ile döner.Para dediğin ise elinde tutacağın bir ateş.
-----------------------------------Öğretmene, öğretmenlere ise bir şey olmaz.
-İstediği bir okula gelen, 8 yıl sonra gideceğini bilir ve gideceği zaman yaklaştıkça her yıl tayin ister ve öğrencinin eğitimine bir katkısı olmaz.
-İstemediği bir okula gelenin ise zaten baştan bu yana hayrı olmaz.
-----------------------------------Olan öğrenciye olur.
Tam sınav senesinde öğretmen değişir, yada babası, anası öğretmendir.Nihayet rotasyondan babası - Anası başka okula gider, Ev düzeni bozulur.
-----------------------------------SONUÇ
Hayrı yoktur bu işin ve belli ki sende de herkes gibi bekleyip puan toplamaya sabır yok,
diyorsun Kİ ;
Uleyn vardır ortada bir TUFA..Ben geleyim hakkım olmasa bile merkeze VE ondan sonra bu TUFA belki DuRa
Kimin yeri kimin hakkı önemli değil, sana göre, Yüksek puanlı bir dinozorun yerine oturursun nasıl olsa.
Bu Tufa devam ederse, 2 yıllık bir çömez de senin yerine oturur ve seni köy yumurtası yemeye gönderir.
NOT:Önüne gelen bu günlerde Kutsal kitaba ve özellikle , bakara suresine sarılıyor.Şu Allah kelamını dünya işlerinde kullanmazsanız da buradaki öğütleri kendinize uygun olanını bulsanız olmazmı? İslam dinine yön veren bu kelam da,,,sıranı bekle, kimsenin hakkını elinden alma diyen bir ayet yokmudur?

GRİNGO' Alıntı:
----------------------------------Müdürleri tanıdık, hatta çoğunu tanıdık, merak etme....

Bir müdür 4 yıl sonra gideceğini zaten bilir Kİ elini taşın altına sokmak niye??? Okul dediğin para ile döner.Para dediğin ise elinde tutacağın bir ateş.
-----------------------------------Öğretmene, öğretmenlere ise bir şey olmaz.
-İstediği bir okula gelen, 8 yıl sonra gideceğini bilir ve gideceği zaman yaklaştıkça her yıl tayin ister ve öğrencinin eğitimine bir katkısı olmaz.
-İstemediği bir okula gelenin ise zaten baştan bu yana hayrı olmaz.
-----------------------------------Olan öğrenciye olur.
Tam sınav senesinde öğretmen değişir, yada babası, anası öğretmendir.Nihayet rotasyondan babası - Anası başka okula gider, Ev düzeni bozulur.
-----------------------------------SONUÇ
Hayrı yoktur bu işin ve belli ki sende de herkes gibi bekleyip puan toplamaya sabır yok,
diyorsun Kİ ;
Uleyn vardır ortada bir TUFA..Ben geleyim hakkım olmasa bile merkeze VE ondan sonra bu TUFA belki DuRa
Kimin yeri kimin hakkı önemli değil, sana göre, Yüksek puanlı bir dinozorun yerine oturursun nasıl olsa.
Bu Tufa devam ederse, 2 yıllık bir çömez de senin yerine oturur ve seni köy yumurtası yemeye gönderir.
NOT:Önüne gelen bu günlerde Kutsal kitaba ve özellikle , bakara suresine sarılıyor.Şu Allah kelamını dünya işlerinde kullanmazsanız da buradaki öğütleri kendinize uygun olanını bulsanız olmazmı? İslam dinine yön veren bu kelam da,,,sıranı bekle, kimsenin hakkını elinden alma diyen bir ayet yokmudur?

Bir öğrenci 8 yılda eğitilmez bu bir, sınav senesi öğretmen değişimi filan olmaz korkma bu iki...
Yeterince puanım var merak etmeyesin, çömez ifadesi bizden geçeli çok oldu ama yine de genç gördüysen teşekkürler.
Rotasyondan korkumuz yoktur çok şükür ve de büyükşehir merkez okulda bölüm şefiyim...
Taşra da yıllarca çalıştık, terörün azdığı zamanda askerde de yan gelip yatmadık...
Kursağımızdan geçen her lokmanın hesabını da veririz elhamdülillah... Asla kendi rahatımızı düşünmemişiz, her zaman vicdanımızla hareket etmişizdir.
Benim gibi düşünen çok adam var merak etmeyiniz. Rotasyonu kabus gibi görmeyiz sizler gibi... Benim gibi düşünenler olduğu için rahatınız yerindeydi bu zamana kadar onu da eklemek isterim. :wink:
İnanmak istemesen de sayın arkadaşım değişim herzaman faydalıdır. Bizler de gidelim görevimizdir, Gençlerde gelsin çalışsın bakalım bizim şefimiz olsun (senin gibi çömez diyerek aşşağalamayız, sevgi gösteririz.)

NOTUNA NOT olsun, Bakara suresi hakkında biraz daha araştırma yapınız, Bu sure'de hayata dair hükümler yer alır. Senin şu dünya işleri dediğin kural ve kaideler hakkında, öğütler diye küçümsemek hoş olmamış... :) Hepimiz KUR'AN okumalıyız okutmalıyız...

Bir öğrenci 8 yılda eğitilmez bu bir, sınav senesi öğretmen değişimi filan olmaz korkma bu iki...
Öğrenci son yılda yoğun çalışır ve son yıl rotasyondan gidici olan öğretmenler, son haftaya kadar canhıraş performans göstermez.Gitti öğrencinin geleceği
Sınav senesi öğretmen değişmez diye bir kural yok, :P her yıl sınav senesi. .....Yok ya iyi bilmediği şeyi savunan birine de laf anlatmak çok zor.GERÇEKTEN ÇOK ZOR ....

Yeterince puanım var merak etmeyesin, çömez ifadesi bizden geçeli çok oldu ama yine de genç gördüysen teşekkürler.
Madem çömez değilsin, demekki merkezde değilsin, yada merkezdesin ama sıkıldın.
Rotasyondan korkumuz yoktur çok şükür ve de büyükşehir merkez okulda bölüm şefiyim...
Demekki bulunduğun okuldan gitmek gibi bir sıkıntın var.Ya-Da Gezmeyi seviyorsun.
Taşra da yıllarca çalıştık, terörün azdığı zamanda askerde de yan gelip yatmadık...
Yalnız değilsin.Ne bununla övün-Nede dövün
Kursağımızdan geçen her lokmanın hesabını da veririz elhamdülillah... Asla kendi rahatımızı düşünmemişiz, her zaman vicdanımızla hareket etmişizdir.
Tek hesap verecek olan sen değilsin, bununla övünülmez.Müslüman olmanın zaten şartıdır.Ayrıca vicdan özneldir-nesnel değil.Yoksa cehennem olmazdı.
Benim gibi düşünen çok adam var merak etmeyiniz. Rotasyonu kabus gibi görmeyiz sizler gibi... Benim gibi düşünenler olduğu için rahatınız yerindeydi bu zamana kadar onu da eklemek isterim. :wink: Demekki rahatlık batmış, YaDA rahat değilsin.Varsa üçüncüsü yaz.
İnanmak istemesen de sayın arkadaşım değişim herzaman faydalıdır. Bizler de gidelim görevimizdir, Gençlerde gelsin çalışsın bakalım bizim şefimiz olsun (senin gibi çömez diyerek aşşağalamayız, sevgi gösteririz.) ah canım, biz o dediğin sıralardan geçtik.Puan dediğin şey zaten çalıştığın zorluklardır.

NOTUNA NOT olsun, Bakara suresi hakkında biraz daha araştırma yapınız, Bu sure'de hayata dair hükümler yer alır. Senin şu dünya işleri dediğin kural ve kaideler hakkında, öğütler diye küçümsemek hoş olmamış... :) Hepimiz KUR'AN okumalıyız okutmalıyız...
Zannetme Ki KUR'An sadece sana indirildi.Hepimiz okuyoruz.Nasihatı da ondan ediniyoruz.Günah çıkartmak bizim dinimizde olmadığı gibi, Dinimizde Mevlamızla bağlantı kurmak için sen gibi Seydaya - ihtiyaç yok.

Geri