Rotasyon ve Öğretmen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saidtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

saidtr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmenle uğraşarak eğitim kalitesini artıramazsınız. Yönetmelik, çıktığı günden geçerli olmalıdır.
Öncesini kapsamamalıdır. Böyle öğretmenin verimini artıramazsınız. Maalesef MEBe çöreklenmiş sistemi kitlemeye
çalışan iç veya dış güç var. Eğitimin düzelmesini kim istemiyorsa işte o çete...

Doğu görevini yapmış, bir kaç okul gezmiş, sonra evini barkını alıp çocuğunu okula başlatmış birisini sen
dışarı gönderirsen verim alamazsın. Olan zaten hanımı çalışanlara bir şey yok, garibanlara olacak...
Özlük haklarımızı savunmalıyız.. Kaldı ki böyle bir yöntemler puanı yüksek olan yine istediği güzel yerleri
dolduracak, diğerleri yine çile çekmeye devam edecek.

okullarda öğrencilerde ahlak bitme seviyesinde.. Yeniden okul-aile-öğrenci üçgeni gözden geçirilmeli ama maalesef sadece öğretmenle uğraşılıyor..

bazı emekliliği gelmiş öğretmenlerin rahatını bozup emekliliğe zorlama harekatıdır. başka bişey değil. ya değilse zaten 4+4+4 den herkes yer değiştirdi.zaten her sene farklı okulda olan bilişimciler için sorun yok

Olan -zaten hanımı çalışanlara bir şey yok- garibanlara olacak...
Özlük haklarımızı savunmalıyız..

+1

gamer99' Alıntı:
Olan -zaten hanımı çalışanlara bir şey yok- garibanlara olacak...
Özlük haklarımızı savunmalıyız..

+1
hocam yanlış anlamada hanımı çalışma ile alakası bildiğin kel alaka yani... :-1:

Olayı hanıma bağlandın ya valla pes

faruk8542' Alıntı:
bazı emekliliği gelmiş öğretmenlerin rahatını bozup emekliliğe zorlama harekatıdır. başka bişey değil. ya değilse zaten 4+4+4 den herkes yer değiştirdi.zaten her sene farklı okulda olan bilişimciler için sorun yok

Dostum sırf emeklilik için 200 bin öğretmen madur edilmez, çok saçma....
Yönetmelik çıktığı günden geçerli olmalıdır, zaten göreve başlayan da ona göre başlar,
asker ve polis ve diğerlerinde olduğu gibi....
MEB felç ediliyor ÇOK NET....

Ama eğitimdeki sorun maalesef yine öğretmenden soruluyor, bence öğretmenle böyle lüzumsuz uğraşanlarda sorun...
Ha mantıklı bir gerekçe olsa anlarım...

saidtr' Alıntı:
sendika haklarımızı savunmalıdır, yoksa istifa edeceğiz....

Hocam kusura bakmayın ama, bu kadar kanunsuzluk, hukuksuzluk, ülke gidişatını negatife çevirme ve geleceği karartma uygulamaları yapılırken, hatta şube müdürlüğünde, oku müdürlüğünde bin türlü fırıldak döndürülürken istifa etmediniz de şimdi uygulamanın olumsuz yanı şahsınıza dokununca mı istifa etmeye karar verdiniz.

Şahsen bu düşüncenizi yanlış buluyorum. Bence siz bugüne kadar hangi sebeplerden dolayı sendikaya bağlı kaldı iseniz, yine üye olarak kalmaya devam edin.

Yani bunca yıldır dünya kadar hak sahibini sırf yandaş değil diye elerlerken siz bunlara sayıca güçlü olmaları için destek verdiyseniz böyle bir sebepten dolayı istifa etmeyi kafanızdan çıkarın derim. Çünkü sizin gibi kafası karışık üyeler istifa eder de kanunun üstünlüğüne inanan insanlar yetkili sendika olmayı başarırlarsa işte o zaman sizin yandaşlarınızın zaten rahatı bozulacak. Bari onları düşünün ve kendi çarkınızı döndürmek için biraz fedakar olun.

İşini savsaklayan, gereği gibi yapmayan yıllar içinde artık duyarsızlaşmış kötü öğretmenler rotasyonla gittikleri okulda çalışmaya mı başlayacaklar?

AKADEMİA' Alıntı:
saidtr' Alıntı:
sendika haklarımızı savunmalıdır, yoksa istifa edeceğiz....

Hocam kusura bakmayın ama, bu kadar kanunsuzluk, hukuksuzluk, ülke gidişatını negatife çevirme ve geleceği karartma uygulamaları yapılırken, hatta şube müdürlüğünde, oku müdürlüğünde bin türlü fırıldak döndürülürken istifa etmediniz de şimdi uygulamanın olumsuz yanı şahsınıza dokununca mı istifa etmeye karar verdiniz.

Şahsen bu düşüncenizi yanlış buluyorum. Bence siz bugüne kadar hangi sebeplerden dolayı sendikaya bağlı kaldı iseniz, yine üye olarak kalmaya devam edin.

Yani bunca yıldır dünya kadar hak sahibini sırf yandaş değil diye elerlerken siz bunlara sayıca güçlü olmaları için destek verdiyseniz böyle bir sebepten dolayı istifa etmeyi kafanızdan çıkarın derim. Çünkü sizin gibi kafası karışık üyeler istifa eder de kanunun üstünlüğüne inanan insanlar yetkili sendika olmayı başarırlarsa işte o zaman sizin yandaşlarınızın zaten rahatı bozulacak. Bari onları düşünün ve kendi çarkınızı döndürmek için biraz fedakar olun.
AKADEMİA
:alkis:

zülme karşı olmanız için illa mağdur olmanız gerekmiyor. yaşanan idareci kaosunda yaşananlar ortada, öğretmenlerin aldığı zam ortada, itabarımız ortada, 4+4+4 de yaşanan öğretmen mağduriyeti ortada, anadolu liselerine öğretmen seçmede yaşanan mağduriyetler ortdayken ve bu işte EBS bir numara faktörken hala kalkıp onlardan medet olmanız inan gözlerimi yaşarttı.

öncelikle öğretmende biraz onur varsa zaten EBS ye üye olarak kalmaz.

bakın biz enfilasyon fakı alamıyoruz şu an 9 aydaki enfilasyonun resmi rakamı 9,5 bize verilen zam %3+%3 peki ebs neden enfilasyon fakı istemedi. her yıl ödenmesine gelecekte enfilasyonumuz yükselecek biz memura bunu vermeyelim derken ebs nerdeydi.

size ricam şucu bucu olmayı bırakalım önce onurmuzu korumaya bakalım. bu kadar zulumü biz 28 şubatta bile görmedik. tıpki abdullah gülün hanımının söylediği gibi...

EBS'den şimdiye kadar çok kazık yedik. ama en büyüğünü daha yemedik :!:

Bir de şunu okuyun. Madem EBS'lisiniz bu yazı size de gelsin. Zaten her gün binlerce kez söyleniyor da bir de buradan okuyun.

AKADEMİA' Alıntı:
Kürşat_58' Alıntı:
........bu millet bütün sendikları aynı zannediyor. ben TES liyim benim sendikam yanlış yaptığında en büyük tepki kor gerekirse istifa ederim kimsenin kuşkusu olmasın. bizim için onur herşeyden önemlidir. ......

Hocam işte fark burada, "sendikaların hepsi aynı, kendi zamanında o da aynısını yapıyordu" diyorlar, boş laf söylemek kolay, gel de ispatla deyince herkes geri çekiliyor.

Sendikaların hepsi aynı değil, hele günümüzde, kimlerin gerçekten sendikacılık yaptığı (memurun hakkını koruduğu, izin, grev, maaş, ücret alacaklarının peşinde koştuğu), kimin de koltuk ve yandaşlık peşinde koştuğu belli.

Üye olan arkadaşlar hakkatten, gerçekten ve hatta Allah Rızası için sendikalarını sendikacılık yaptığı için savunuyorlarsa memura 3+3 zam verilirken (devletin enflasyon farkını nasıl az veririz diye düşünürken bunlar tamamen feragat ediyorsa) sadece bundan dolayı bile (tabi yaptıkları ve savundukları kanunsuzlukları, haksızlıkları saymıyorum bile internette birsürüsü belgeleriyle var) hala nasıl bu sendikanın üyesi olarak kalabiliyorlar. Herkesin kendi vicdanını sorgulaması gerekir: "Ben gerçekten sendikacılığından dolayı mı buradayım yoksa menfaat beklentisiyle mi?"

Eğer vicdanları 2.sini söylüyorsa o zaman bilmeliler ki dünya menfaatini isteyen Ahiret menfaatini kaybeder. Çok net bir şekilde söyleyebiliyorum, Ahirette ihtiyaç duyacağı Peygamber şefaatini kaybeder. Sonuçta herkese yalan söyleyip, görmezden gelip duymazdan gelip belki kandırabilirsiniz. Ama biliniz ki Yüce Allah'ı kandıramazsınız. Hak olan ne ise doğru olan ne ise adil olan ne ise her gün, her zaman, har şartta onu savunabilmeliyiz.

Bu işin bir de vebali var tabii. Üye olan arkadaşlar demesinler ki (vicdanlarını bile menfaat uğruna satanlar) "Kime ne canım ben üyeyim, kimseye de bir zararım yok, günahsa bana günah, ben hesabımı öbür dünyada veririm"....

Yok öyleee.... 1.si hesap vermenin kolay veya katlanılabilir olduğu düşüncesine hiç kapılmayın. Çünkü sorulacak soruların hesabını vermek dünyada yaşayan va yaşamış olan bilmem kaç trilyon insanın hiç bir tanesinin bile katlanamayacağı bir şeydir. 2.si kimseye zararı olmadığını söyleyen sayın üye, sen bu (Allah'ın emrine, kanununa, adaletine, hakkına karşı gelen ve apaçık inkar eden) sendikaya üye olduğun için bu kanunsuzluklar devam ediyor. Çünkü maalesef ki senin gibi (Allah'tan korktuğunu söyleyen ama öbür tarafta Allah'ın hakkını çiğneyen) o kadar çok insan var ki, sizler bir araya gelince hak peşinde koşan insanlardan sayıca daha fazla oluyorsunuz. Ve Hak peşinde koşan insanların devlet kanunu önünde yetkisiz kalmasına sebep oluyorsunuz.

Bakın güzel kardeşlerim ben çok net bir insanım her şeyi herkesin anlayabileceği şekilde ve en kısa haliyle söyleyiveririm. Benim mantığım düz mantıktır, bir şey varsa vardır, yoksa yoktur, aaa şimdi yokta birazdan getirecem olmaz bir şey (Hak için) doğruysa doğrudur yanlışsa yanlıştır, yaa yanlış ama şimdilik böyle felan değil..

Ben diyorum ki "Kanunsuzluğu savunan, destek olan, taraf olan veya ses çıkarmayan şahsi (dünyevi) menfaati için torpil yapan, yaptıran, hakkı çiğneyen kim olursa olsun BETER OLSUN inşallah, bu dünyada da öbür dünyada da yüzü yerden yukarıyı kalkmasın inşallah, böyle insanların da bunların soyundan gelenlerin de memlekete faydası zaten olmaz, soyları kurusun inşallah, benim hak, adalet. kanun, kural, eşitlik peşinde çalışmamı engelleyen en başta benim hakkımı yiyen böyle insanlar bin türlü beter olsun inşallah....

Ben bunları söylüyorum. Ben eğer bunları söylerken taraf tutuyorsam, dünyevi menfaatim için söylüyorsam, kendi çıkarlarım için, torpilim için, ayrımcılığım için söylüyorsam zaten (Tövbe haşa Allah'ı kandıracak değiliz o insanın dilinde olanı da kabinde olanı da bilir) kabul olmaz biliyorum. Ama bunların helak olmasını HAKK'ın yücelmesi için söylüyorsam o zamanda duam kabul olur. Onu da biliyorum.

Aldırma be adam diyemem aldırırım,
Hakkı tutar kaldırırım....

Gücüm yettiği yere kadar. Ama bilirim ki "Allah doğrularla beraberdir." Siz torpilci tayfa "Allah'a sırtınızı döndüğünüzün, onu ve hakkını, adaletini, eşitlik ilkesini, kanununu çiğnediğinizin" ve hatta daha açık söylemek gerekirse "Ya iyi tamam da güzel Allah'ım bu devir bizim devrimiz, bu devirde böyle, biz geçici süre senin kanunlarını devre dışı bırakıyoruz" dediğinizi biliyor musunuz. Allah bazı dönemlerin değil her dönemin İlahıdır, Kuran bazı dönemlerin değil her dönemin Kitabıdır.

Hani bir söz var, ayet veya hadis emin değilim: "Bir kadın kocasının rızasını almadan (kocası ondan memnuniyetsiz bir haldeyken) yatarsa sabaha kadar melekler ona LANET OKUR." Aynı şekilde ilgili sendikada ki arkadaşlar da bilsinler ki Allah rızası için adaleti savunun bizler ve bu devirde toprağın altında olan binlerce enbiya, evliya, mürşit, peygamberde sizin için aynı şeyi yapıyoruz.

Bence bu töhmetten biran önce kurtulun ve dünyevi sevdalara bulaştığınız için tövbe edin. İnşallah Allah affeder. Haa bir de doğruları savunmak isteyen ama sizin sayıca engellemeleriniz yüzünden savunamayan bizlerin affetmesi lazım. O kolay. Siz yeterki doğruyu bulun.

Saygılar, hörmetler.

egitim-haberleri-f8/egitim-bir-sen-den-fisleme-rezaleti-t134976-60.html

bence yönetim ehliyetsiz insanların elinde olduğu sürece bu böyle gidecek. örneğin, şu siteye 7 defa üye oldum. abuk subuk bahanelerle sürekli ihraç edildim. Dirayetsiz insanları ne kadar tepede tutacağız acaba. Ayaklar baş olduğu sürece zulüm görmemiz muhakkaktır. Siteyi yönetenler öğretmen ise, okulda da bu kuralları uygulayıp öğrencileri eğitiyor mu acaba.

saidtr' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:

Dostum sırf emeklilik için 200 bin öğretmen madur edilmez, çok saçma....
Yönetmelik çıktığı günden geçerli olmalıdır, zaten göreve başlayan da ona göre başlar,
asker ve polis ve diğerlerinde olduğu gibi....
MEB felç ediliyor ÇOK NET....
Evet hocam ben de bu tarz tartışmalarda hep bunu söylüyorum. Evet asker, polis rotasyona tabi ama onlar mesleğe daha ilk adım attıklarında bu gerçeği bilerek giriyorlar, biz öğretmen olurken sadece mecburi hizmet vardı,rotasyon diye birşey yoktu mesleğe yeni alacağın adama söylersin oda ona göre kararını verir sonra da ona göre bir hayat kurar.

şu fıkrayı bi de buraya ekleyeyim dedim. bu konuya da uygun bence :!:
teksen' Alıntı:
Fatih ALTAYLI'nın bugünkü yazısında güzel bi fıkra vardı. paylaşmak istedim.

Kim olduğu bu kadar belli bir adama hababam gidip para kaptırırsanız benim aklıma meşhur avcı fıkrası gelir.

Bilirsiniz belki, adamın biri ava gitmiş.

Ormanda karşısına bir ayı çıkmış.
Adam ateş etmiş, vuramamış.
Ayı da gelip avcıya tecavüz etmiş.

Aradan zaman geçmiş.
Adam yine ava çıkmış.
Aynı ayıyla karşılaşmış.
Yine ateş etmiş.
Yine ıskalamış.
Ayı bir daha tecavüz etmiş.

Üçüncü defa ayı ile avcı ormanda yine karşılaşmışlar.
Ayı dayanamamış.

“Ulan avcı mısın, yoksa niyetin başka mı!” demiş.
. . .
Avcı mısınız, yoksa niyetiniz mi başka!
http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih ... al-mi-oldu
ekonomik-gelismeler-f7/bakan-simsek-ten-memura-kotu-haber-t135122-15.html

dengem' Alıntı:
okullarda öğrencilerde ahlak bitme seviyesinde.. Yeniden okul-aile-öğrenci üçgeni gözden geçirilmeli ama maalesef sadece öğretmenle uğraşılıyor..
:alkis:

AKP hükümeti 12 yılını doldurdu. şu an 12 sınıftan mezun olan çocuklar bu hükümetin eğitim politiklarıyla yetişti büyüdü ve mezun oldu. 12 yılda yüzlerce yönetmelik değişti onlarca proje üretildi ama hepsi fiayskoyla sonuçlandı sınavlar güvenirliğini yitirdi öğretmenler ve öğrenciler denme tahtasına döndü. 12 yılda eğitimin ancak bu kadar rezil bir hal alırdı. tabi bu katkıyıda EBS verdi.

binlerce öğretmenin ve öğrencinin mağduriyet yaşadığını gördüğümüzde ucu bize dokunmuyorsa alkışladık yada kafamızı kuma gömdük ucu bize dokunca sendikadan istifa etmeyi düşündük. ebs den istifa etmeniz illa ki mağdur olmanız gerek miyor. yıllardır öğretmenden yana değil iktidardan yana olan bir sendikaya tepki koymak yerine daha güçlü olmasını sağladık. bize herşeyden önce adalet gerekir. adil olmayan hiç bir parti veya sendikaya üyede olunmaz destekde verilmez. zulum kimden gelirse gelsin onun yanında değil karşısında olmamız şarttır. bizim dinimiz bunu emreder. hz ömerin adaletinden bahsedip torpil rant peşinden koşanlara hala destek verecekseniz o da sizin vicdanınıza ve sorumluluğunuza kalmıştır. unutmayın aldığınız her nefesin bile öbür dünyada hesabı sorulacaktır.

rotasyon sürekli aynı okulda görev yapan öğretmenlere iyi gelecektir.

teksen' Alıntı:
hala daha istifa edelim diyenler, istifa edin diyenler var.

tepki işte böyle gösterilir, tavır işte böyle ortaya konur.
http://www.milliyet.com.tr/sorulara-yan ... m-1966568/

şunu da ekleyeyim; iş, öğretmene rotasyon uygulanmasına gelene kadar, yılan size dokununcaya kadar, hiç bir haksızlığa ses çıkarmayanlar, şimdi mi aklınız başınıza geldi. benim şöyle bi tespitim vardı, kendimce, naçizane, iktidar partisi sendikasında sendikacılık yapılmaz. hemşehri dernekçiliği anlayışı ile, ahbap çavuş ilişkisi ile hükümete koltuk değnekliği yapılır. bu uğurda kim olursa olsun, eğer bu anlayışın dışına çıkarsa, haklı olduğu bir durumda bile sendika tarafından arkasında durulmaz ve kişi feda edilir.
bu muhafazakâr yapının olduğu çevrede, biat ve itaat en önemli unsurdur. dolayısıyla bu camialar içindeki kişilerden hem kendi haklarını hem de başkalarının hakkını savunması istenmez. sadece biat ve itaat etmeleri, yönetime amade olmaları ama kesinlikle ve kesinlikle yönetimle ters düşmemeleri ve yönetimi eleştirmemeleri istenir. böyle davranışlar pekiştirilir, böyle davrananlar ödüllendirilir, makamları yükseltilir.

dolayısıyla böyle bir muhafazakâr anlayışa sahip insanlardan oluşan camia ne hak arayabilir, ne hak alabilir, kazanabilir. bu camianın üyeleri de aynı muhafazakâr itaat ve biat kültüründen geldikleri için kolay kolay fikirlerini dile getiremez, yönetime düşüncelerini aktaramaz ve eleştiremezler. bunların akılları başlarına yılan kendilerine dokununca gelir. ancak böyle bi durumda içindeki camiayı sorgulamaya, yargılamaya başlar. ama muhafazakâr itaat ve biat anlayışı ile ve otoriteyi eleştirmeme kültürü ile yetiştikleri için istifa etmeye bile kolay kolay cesaret edemezler.

sendikal hiçbir faaliyeti desteklemiyorum...
çünkü hepsinin temelinde siyaset yatıyor. söz sahibi olan istediği gibi at oynatıyor. Yalansa yalan deyin.

asusv' Alıntı:
çünkü hepsinin temelinde siyaset yatıyor. söz sahibi olan istediği gibi at oynatıyor. Yalansa yalan deyin.

yalan

sendika bağlı bulunduğu kurumda kendi çalışanlarının hakkını korumak ve geliştirmektir. mesele siyaset olup olmaması değildir. ebs istediği kadar akp li olsun öğretmnlerin haklarını koruduğu sürece başarılı olur. mesele akp yandaşı olmak değil öğretmenin yandaşı olup olmadığıdır.

asusv' Alıntı:
o zaman siz de benim öğretmen camiası içinde, Cem Karaca'nın tabiriyle; "o zaman siz buna müstehaksınız len" dediğim meslektaşlarımdansınız. ve bence hem şu an hem de bundan sonraki yıllarda kaybedeceğimiz özlük, ekonomik ve sosyal haklarımızdan dolayı şikayet etmeye hakkınız yok.

Geri