Router yada universal repeater ayarındaki ap mac adresi ?

Kodla Büyü

grandmasterb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1-modemden kablosuz olarak aldığım sinyali yine kablosuz olarak dağıtmak istiyorum.elimde tplink wa701n AP var.Bunu hangi modda yapacağım Ap modu mu,router modu mu yoksa universal router modu ?

2.Repeater ayarı ekranında mac of AP kısmına modemin mac adersini mi yazacağım?

3.Alltaki fotoda gateway kısmına modemin ip sini mi yazacağım?(modem airties)

Ekli dosyalar

• tplink.JPG
    tplink.JPG
    44.5 KB · Görüntüleme: 1,348
  • tplink2.JPG
    tplink2.JPG
    33.9 KB · Görüntüleme: 1,350
Gateway bölümüne 192.168.2.1 yazılacak.
Kablosuz alıp kablosuz dağıtamazsın bu modelde WDS yokmuş bu sebeple kablo çekeceksiniz. Kablo çektikten sonra Access point moduna ayarlayıp interneti dağıtabilirsiniz.

hasari hocam ap kablosuz alıp kablosuz dağıtıyordu.modeme ve ap'ye reset atılınca ortaya çıktı.(airties modem şuan çalışıyor kablolu ve kablosuz yayın yapıyor)
sıkıntım Ap'yi kablosuz sinyali alıp kablosuz halde yapacak şekilde ayarlayamamam.
-kablosuz gelen sinyali kablosuz yaymak için repeater özelliğini mi kullanmam lazım?
bir de yukarıda ikinci sorumda mac of ip kısmına ap'nin mac adresini mi yazıcaz yoksa modemin mac adresini mi?
ayrıca neden 192.168.1.2 yazıyoruz gateway kısmına?

hocam uğraşmana gerek yok tplinkin kurulumu gayet basit. Hızlı kurulum ayarlarından universal repeateri seç survey'i tıklayıp yayın yapan ap nin adini seç ardından şifre verdiysen onu da ilgili yere yaz. dhcp yi kapat. ayarlari kaydet keyfine bak...

tp link wa 730re modeline kablosuz sinyal alıp kablosuz sinyal aktaramadım. Kablo çektim. Aynı modelse sen de de aynı sorun olabilir. Airties lerde sorun çıkmıyor.

@çağlar hocam kolay kurulumu yapamadım o yüzden yukarıdaki soruları sordum.

@tturkmen hocam apye ereset atılmadan önce kablosuz ve kalblosuz zaten yayın yapıyordu.(tp link wa701n)

grandmasterb' Alıntı:
hasari hocam ap kablosuz alıp kablosuz dağıtıyordu.modeme ve ap'ye reset atılınca ortaya çıktı.(airties modem şuan çalışıyor kablolu ve kablosuz yayın yapıyor)
sıkıntım Ap'yi kablosuz sinyali alıp kablosuz halde yapacak şekilde ayarlayamamam.
-kablosuz gelen sinyali kablosuz yaymak için repeater özelliğini mi kullanmam lazım?
bir de yukarıda ikinci sorumda mac of ip kısmına ap'nin mac adresini mi yazıcaz yoksa modemin mac adresini mi?
Alt ağ maskesi bunu girmelisin fakat sen ip yanlış yazmışsın doğrusu 192.168.2.1 dir.
Hem repeater hemde universal repater modunda çalıştırabilirsin eğer arzu edersen AP olarakta kurulum yapabilirsin. Mac bölümüne modem mac adresi gelecek fakat @ccaaggllaarr söylediği gibi kablosuz sinyal taraması yapıp modem sinyalini yakaladığında bu kısma modem mac adresi otomatik olarak geliyor.

hasari' Alıntı:
grandmasterb' Alıntı:
Alt ağ maskesi bunu girmelisin fakat sen ip yanlış yazmışsın doğrusu 192.168.2.1 dir.
Hem repeater hemde universal repater modunda çalıştırabilirsin eğer arzu edersen AP olarakta kurulum yapabilirsin. Mac bölümüne modem mac adresi gelecek fakat @ccaaggllaarr söylediği gibi kablosuz sinyal taraması yapıp modem sinyalini yakaladığında bu kısma modem mac adresi otomatik olarak geliyor.
teşşekür ederim hasari hocam eve gidince deneyeceğim.

Ben de 2 gündür bununla uğraşıyorum. Oturma odasında az çekiyor, 2. modemi ap olarak kullanacağım bende. eve gidince uğraşayım

Geri