Rusya topyekün linux'a geçiyor.

Kodla Büyü
Dünya son hızla sanal savaşlara hazırlık yapıyor... Bizde BT derslerini kaldıralım...

Birgün Amerika'nın sömürgesi olmaktan kurtulursak biz de böyle kararlar alırız belki..

tubitak gibi bir kurumumuz pardus gibi bir işletim sistemimiz var. hala microsoftun parasına para katıyoruz.
microsofta verdiğimiz paraların yarısını tübitaka aktarsak kendi işletim sistemimiz olur. bizim yapamayacağımız birşey yok aslında...

Vlademir putin akıllı adam microsoft kullanan her kişi abd ile bilgilerini paylaşmış demektir.Çünkü adamlar savaş uçaklarını bile kontrol ediyorlar bilgisayarları mı kontrol edemeyecekler.Adam şimdi bu bilgiler sızmasın ve ikinci planda daha çok para kazanmamamsını istiyor.Bizimde şiddetle ve acilen geçmemiz lazım ama linux bilen adam sayımız az.

Efedrin' Alıntı:
Birgün Amerika'nın sömürgesi olmaktan kurtulursak biz de böyle kararlar alırız belki..

Ne alakası var canım Amerika'nın sömürgesi olmakla.

Linux kullanalım yaw. Ama linux yaygınlaşsa, emin olun windows'tan çok daha fazla saldırıya maruz kalır. Kodları ortada, açıklarını bulmak kolay.

Ticari değil. Dolayısı ile servis hizmeti de ancak birilerinin keyfine, ilgisine kalmış olacak.

Ha, windows da çok pahalı.

Linux düşüncesi bana artık çok yabancı gelmiyor. Bir ara meb kurduğu lablara hem windows hem pardus kurulması şartını getirmişti, ihale şartnamesinde ve bilgisayarlar çift işletim sistemiyle geliyordu. Eminim bundan sonra da böyle olacak. Olsun da.

Linux yaygınlaşırsa belki windows ucuzlar.

En güzeli, bizim Pardus'umuz Micro[p]soft tarafından engellenmeseydi proje çoktan geçmiş olacaktı..

En güzeli Korsana devam arkadaşlar

Linux kadar güvenllik seviyesi düşük bir işletim sistemi görmedim :) Servera bir sanal korsan girsin tamamdır. paketteki tüm veriler deleted :)

sitelerde' Alıntı:
Efedrin' Alıntı:

Linux kullanalım yaw. Ama linux yaygınlaşsa, emin olun windows'tan çok daha fazla saldırıya maruz kalır. Kodları ortada, açıklarını bulmak kolay.

Öğretmen olmuş adamların yazarken w kullandığı bir ortamda düşün bakalım ne alakası var.

BekirCan ~' Alıntı:
Linux kadar güvenllik seviyesi düşük bir işletim sistemi görmedim :) Servera bir sanal korsan girsin tamamdır. paketteki tüm veriler deleted :)
At sahibine göre kişner derler hocam. Büyük konuşma :)

omd' Alıntı:
BekirCan ~' Alıntı:
@Bekircan~ Linux Sistem Yönetimi konusunda ihtisas yapmış gibi konuşmuşsun. Ne yapmamız lazım peki Linux'un güvenli olması için? Topyekün Windos'a mı geçelim.

Efedrin' Alıntı:
sitelerde' Alıntı:
Efedrin' Alıntı:

Öğretmen olmuş adamların yazarken w kullandığı bir ortamda düşün bakalım ne alakası var.

Yani Amerikan emperyalizminin simgesi oluverdim öyle mi? Başka takacak şeyi olmayan bir öğretmenin olduğu ortamda neye bakayım.

Bu mudur yani? Ne alaka?

...

Linux babanızım işletim sistemi ya. Linux'a laf attık ya. Artık ne yapsam da bir açığını bulsam diye kasmışsınız.

w imiş. Vay be. Ne w imiş?

omd' Alıntı:
BekirCan ~' Alıntı:

Konu biraz eski gerçi ama ne gibi açıkları var mesela hocam. Bir çok şirketin server'ın da kullanılıyor benim bildiğim kadarıyla. Böyle bir durumda güvenlik seviyesi nasıl düşük oluyor.

neden yazılan bir işletim sistemi windows'a da uygunluk göstermez ki?
pardus yazmak çokmu önemli?önemli elbette ama birde windows uyumluluğu olsa(ki bence olması gereken en önemli oldu burası)eminim hepimiz linüx kullanabiliriz hatta kullanırızda.

buyey' Alıntı:
tubitak gibi bir kurumumuz pardus gibi bir işletim sistemimiz var. hala microsoftun parasına para katıyoruz.
microsofta verdiğimiz paraların yarısını tübitaka aktarsak kendi işletim sistemimiz olur. bizim yapamayacağımız birşey yok aslında...
:+1:

mustafayilmaz28' Alıntı:
neden yazılan bir işletim sistemi windows'a da uygunluk göstermez ki?
pardus yazmak çokmu önemli?önemli elbette ama birde windows uyumluluğu olsa(ki bence olması gereken en önemli oldu burası)eminim hepimiz linüx kullanabiliriz hatta kullanırızda.
Neden linux windows'a uyumlu olsun ki hocam? İkisi birbirinden çok farklı sistemlerdir. İlla ki biri diğerine uyumlu olacaksa windows linux'a uyumlu olsun.

Putin işini bilir yaş tahtaya basmaz...

Mahsuni amerika katil dedi sürgün edildi bizimkiler hala onlara para yedirsin

pardus :+1:

ruslar microsoft sınırlarını kadırıyor.. tamamen hür özgür linux kullanacklar..
bizimkiler ise nasıl sansür koyarım. kıstlarım kapatırm ve hatta yazıları filtrelerim.? diye düşünüyor....

Geri