Sözleşmeden Kadroya Geçenlere yolluk Ödenmesi

Kodla Büyü

ssahin85

Site Gezgini
Arkadaşlar 2010 yılında sözleşmeden kadroya Kpss puanı ile geçtim ve yolluk almadım. Yolluk için okuluma yazdığım yazıya ilçe milli eğitim müdürlüğünden red cevabı geldi.

Şimdi nereye dava açacağım ve hangi belgeleri hazırlamalıyım.Avukat olmadan kendim dava açmak istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı ve önceden davayı kazananlardan yapılması gerekenler hakkında bilgi bekliyorum.

İlginiz için teşekkür ederim...

alan varmıymış ki?
bende aynı olay 2008 de oldu. Cevap alırsan haberleşelim hocam bende başvurayım..

Alanlar var çünkü internette bir sürü bu konuda emsal davalar var paylaşılan. Ama 5 yılı geçmemiş olmak lazım sanırım(Zaman aşımı) alabilmek için sizin 2008 bence tarihlerinize iyi bakın zaman aşımı doldu dolacak....

hocam yalnız o bulunduğun bölgeye göre değişkenlik gösteren bir mahkeme süreci..
örneğin ben çankırı'da sendika aracılığı ile başvuru yapmıştım..bu tür davalara kastamonu bakıyor bizde.. red cevabı verdi orası.. bir üst mahkeme olan zonguldak'a taşındı dava... orası da 90 gün içinde başvuru yapılmadığı için red cevabı verdi.. benim cebimden çıkan parayla kaldı durum.. bunun dışında yozgatta asker öğretmenim..burada açılan davada hakim zaman kısıtlaması olmaksızın onay veriyormuş yolluk için.. ilçede kazanılan dava da olduğu için (1 sınıf öğretmeni kazanmış) kalanlar sadece bu davayı emsal göstererek bir dilekçe ile aldılar.. senin durumda da ilçe red cevabı verdiğine göre kazanılan dava ya da açılan bir dava yok henüz.. bence ilk önce bölgende bu davalara hangi durumlarda ne cevaplar verilmiş onu araştır.. ( sendikalar tarafından açılmıştır mutlaka) eğer olumlu ise ; bu tür davalara bakan mahkemenin sana en yakın nerede olduğunu bul sonra da emsal olacak int den kazanılan davaları dilekçene ekle..red cevabını da ekle(ilçenin verdiği).. sözleşmeli çalıştığın ildeki sözleşmeli geçen zamanını belgeleyecek ( sözleşme fesih belgesi olabilir, o dönemde yatan sigortan olabilir) bunları da ekleyip dava açabilirsin...

benim tahminim bu kpss puanı ile kadroya geçen bizlerin mağduriyeti seneye olacak '' seçim '' nedeniyle düzeltilecek.. eğitim politikamıza hiç bir zaman güvenmedim..çünkü yok :) ama bu ülkede siyasetin yapamayacağı ya da 'yıkamayacağı' bir şey yok.. onu da anladım..

not : tamam hukuk bilimsel değil ama bölgeye göre de değişkenlik gösteren ( iklim mi arkadaş bu yahu ..akdenizde maki, karadenizde yağmura dönsün :o ) bir hal içerisine girdiyse o kadar hukuk fakültemiz şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler bence..

Hocam sendikaya bildirirseniz red cevabından sonra onlar dava açıyorlar. Red cevabından sonra en geç 2 ay içinde başvurmanız lazım.Kaynım ağrıdan geldi o aldı, Bizim okulda 4-5 kişi aldı benimki de şu an mahkemede. Kolay gelsin.

BayTerapi hocam çok doğru söylemiş. İşin böyle olduğunu bende dava sonuçlandıktan sonra anladım. Ben Konyadan başvurdum. Arkadaşlara söyledim bizim durumumuzda olanlar Niğde Aksaray ve Uşaktan Başvuran 3 arkadaşım davayı kazandı ve aldılar. Ben alamadım mahkeme red cevabı verdi bir üst mahkemde reddetti. Mahkemeler emsali olmasına rağmen fevri karar aldılar. Avukatımda benim gibi red cevabı alan 20 kişinin dosyası varmış. Anayasa mahkemesine taşıyacağını söylüyor. Ben unuttum herşeyi...

Arkadaşlar ben bireysel başvuru yapacağım için işleyişi bilmiyorum bilen birileri varsa bizlerle paylaşırsa sevinirim.Özelliklede evrak konusunda...

Ben de 4 ay önce dava açtım. Bakalım ne çıkacak? Acaba Diyarbakır İdare Mahkemesinde kazanan olmuş mudur? Bilen var mı?

Geri