turquaz35' Alıntı:
Umarım batıda iyi yerlerde çalışan diğer sözleşmeliler de sizin gibi düşünmüyordur... 70.000 sözleşmeli öğretmenin tamamının kadro istemediği belliydi de bu kadar değildi.
Nasıl bir korkudur bu? Devlette yüzbinlerce sözleşmeli personel var. Nasıl bir günde bunların işine son verebilir devlet. Nasıl mantıktır, nasıl akıldır bu???
mfk' Alıntı:
devlet akıl mantıkla iş yapmaz. Kadro istememek ne demek çok da anlamadım. Hangi sözleşmeli kadro istemez? Lütfen doğru düzgün cümleler kuralım. Bu işin batı doğuyla ne alakası var orasını da hiç anlamadım. Ben size olacağı söylüyorum. Sözleşmeli Öğretmenlik iptal edilirse ÖNCELİKLE işsiz kalırsınız. Evde oturur neler olacağını beklersiniz. Bunun yerine eylem yapıp 3-5 yıl her neyse çalıştıktan sonra kadroya geçme konusunu sürekli gündemde tutmanız gerekir. AKP ye oy vermemek de elinizde. Hükümete mesaj göndermenin türlü yolları var.
Turquaz35 hocam sizi kutluyorum nerden nasıl anlam çıkardınız gerçekten anlamadım. Siz beni yanlış anladınız. Kim kadroya geçmek istemiyor? Batıda olduğumdan bahsetmişsiniz. Evet Türkiye'nin en batısındayım, penceremden bakınca Yunan adalarını görüyorum. Tatil yerindeyim ama bir sorun bakalım şartlar nasıl? Elbette bir çok iyi yanı var. Ama olumsuzluklarını bilmediğiniz belli...
- Öğrenci seviyeleri genel olarak orta ve altı. Disiplin problemleri hat safhada. Ciddi anlamda doğudan sorunlu öğrenci ve velilerden göç alan bir yer. Yerlisi de tatil bölgesi olmasından, ortamdan dolayı çoğunlukla kötü alışkanlık ve davranış bozuklukları, çok fazla aile parçalanmaları var. Okulların en büyük sorunu öğrenci.
- Faz1 bilgisayarları adam edeceğiz diye ne kadar uğraştık. Batıymış. Ne batısı Allah aşkına. Doğuda arkadaşlarım lcd'li labı olan var.
- Yazın aşırı sıcak, kışın ısınma sorunu var, yazın her hafta bir kaç gün sular olmaz elektrikler yaz kış kesilir, ulaşım desen kışın köy arabalarıyla il merkezine gidip geliyoruz.
- Herşey çok pahalı. Afedersin giyeceğim iç çamaşırı bile Aydın'dan alıyorum. Ağ kablosu ucunu bile İstanbul'dan getirmek zorunda kalıyoruz.
- Hırsızlık ve asayiş olayları ciddi sıkıntı. Yılbaşında burası teksas gibiydi... Geçen senelerde yan komşumun demir parmaklıklarını söküp girdiler evine.
- Yazın barların, şarhoşların gürültüsünden gece uykusu diye birşeyiniz olmuyor.
- Öğretmenler arası iletişim genel olarak kopuk, öğretmenler daha bireysel, bencil, sorunlu, sorumsuz.
- Memleketime 10 saat uzakta. 4 bayramdır memleketime gidemedim...
Yukarıda dediğim gibi
buranın da avantajları çok ama emin olun eksileri artılarını götürüyor. Buradan gitmek isteyen bir sürü öğretmen arkadaşım var.