sözleşmeli iken kadroya geçerken ödenmeyen yolluk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brvysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

brvysl

Aktif Üye
sözleşmeli iken ilk atama yoluyla kadrolu atananlara ödenmeyen yolluklar bizim burda dava açan arkadaşlara ödendi. başka iller de alan var mı acaba?

hocam ben balıkesirde açtım dava ama kaybettim :(
şimdi bi üst mahkemeye götürdüm sonucunu bekliyorum.

brvysl' Alıntı:
sözleşmeli iken ilk atama yoluyla kadrolu atananlara ödenmeyen yolluklar bizim burda dava açan arkadaşlara ödendi. başka iller de alan var mı acaba?

sizin orası neresi oluyor acep hocam :) ve kadroya geçenler aynı okullarında mı geçtiler kadroya ?

ben de dilekçe verdim (Sİvas) Meb den olumsuz cevap geldi sendika araştırdı amhkemeden de dönüyormuş olumsuız olarak, onun için artık ben umudu kestim mehkemeye de vermicem

furkanhoca' Alıntı:
brvysl' Alıntı:

sizin orası neresi oluyor acep hocam :) ve kadroya geçenler aynı okullarında mı geçtiler kadroya ?
hocam aynı ilçede başka bir okula atama yoluyla gitsen dahi yolluk alamıyorsan kadroya geçince mi alacaksın :) soru komik olmuş biraz

ilden ile değişiyor bu durum.
okuluna yazı yazıyorsun memden ret cevabı geliyor.sonra mahkemeye gidiyorsun bu kararla.Sonuçlanması 6 ay ile 1 sene arasında değişiyor.TES bu işi iyi yapıyor bu arada
bi de mahkeme için kadroya geçeli 5 seneyi geçirmeyeceksiniz.

ben açtım kaybettim üst mahkemeye gidersek te kaybederiz öyle cevap geliyormuş dedi avukat pekte uğraştığını sanmıyorum sendika avukatı idi. ben anlamıyorum biri kazanıyor biri kaybediyor güvenim sarsıldı ya hiç verme yada devlete faizde ödettirme avukat masrafları dahil üzücü bir durum ülkemiz açısından bir standartı yok emsal kararla başvurdum bide

hocam ilk atama yoluyla farklı bir ile atanan öğretmenlerin yolluğu verilmedi önce. fakat şu an tabi üzerinden 5 yıl geçmediyse mahkeme yoluyla arkadaşlar alıyorlar. bende okuluma başvurdum muhtemelen olumsuz cevap gelecek ve bende bu yazı üzerine dava açacağım ve tabiki daha önce bu dava yı kazanmış avukata :idea: gideceğim.

burası denizli-tavas hocam bu arada

brvysl' Alıntı:

Hocam sizin orası neresidir öncelikle bunu söylerseniz aha rahat anlaşabiliriz. Diğer dava açıp kaybeden arkadaşlara eğer bu dava doyasının numarasını veya karar metnini gönderebilirseniz onlarda bundan faydalanır.

Ancak yolluk ve yevmiyeler ile ilgili yönetmeliklerde" ilk atamaya yolluk ve yevmiye ödenmez" diyor, bu kuraldan yararlanan bakanlığımız eğer atama kararnamelerinizi incelerseniz hem sözleşmelide hem de kadrolu atamada atama türüne ilk atama yazmıştır. Bu sebeple mahkemeye dava açsanız bile kaybedersiniz. ama siz yukarıda dediğim işlemi yapar ve bize yardımcı olursanız bide bu paraları alabiliriz.

Hocam sizin orası neresidir öncelikle bunu söylerseniz aha rahat anlaşabiliriz. Diğer dava açıp kaybeden arkadaşlara eğer bu dava doyasının numarasını veya karar metnini gönderebilirseniz onlarda bundan faydalanır.

Ancak yolluk ve yevmiyeler ile ilgili yönetmeliklerde" ilk atamaya yolluk ve yevmiye ödenmez" diyor, bu kuraldan yararlanan bakanlığımız eğer atama kararnamelerinizi incelerseniz hem sözleşmelide hem de kadrolu atamada atama türüne ilk atama yazmıştır. Bu sebeple mahkemeye dava açsanız bile kaybedersiniz. ama siz yukarıda dediğim işlemi yapar ve bize yardımcı olursanız bide bu paraları alabiliriz.
burası denizli hocam
emsal gösterme yoluyla bu iş sonuçlanmıyormuş hocam. o yüzden arkadaşlardan bilgi almadım sadece avukatın gösterdiği yolu takip ediyorum ben. yani önce kurumuma başvuruyorum sonra mahkeme

davayı kazanıp parayı alan arkadaşlar var ama meb temyize göndermiş ve meb kazanmış bütün masraflar da dahil verilen para geri alınmış bu yüzden risk gibi duruyor.

arkadaşlar ben dava açmıştım kazandım yatırdılar.2007 de ağrı merkeze atanmıştım sözleşmeli olarak 2008de kpssyle kadrolu olarak antebe atandım geçen sene dava açmıştım kazandım yollugu bi kaç gün önce yatırdılar faizi ve mahkeme giderlerinide karşıladılar mecburen.tavsiyem dava açmayan arkadaşlarda bence davalarını açsınlar bir sürü emsal karar var.

Bende ankarada sözleşmeli iken Malatyaya atanmıştım. ama 2006 da 5 yıl şartı kesin varmı?

peki sözleşmeli iken eş durumundan il değiştirenlere yolluk verilmiyordu. şimdi onu talep edebilir miyiz?

sivayseri' Alıntı:
furkanhoca' Alıntı:
brvysl' Alıntı:

hocam aynı ilçede başka bir okula atama yoluyla gitsen dahi yolluk alamıyorsan kadroya geçince mi alacaksın :) soru komik olmuş biraz

hocam olmadığını ben de biliyorum , bi kaç mesaj öncesinde arkadaşın yazdığı gibi bu tip uygulamalar ilginçtir ki bazen ilden ile değişebiliyor. ben de sadece bilgi almak amaçlı sormuştum.

Geri