Sürekli otomatik onarıma giren ET ler

Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar 2 ET mize 2 hafta içinde defalarca format attım ama bir türlü düzen tutmadı. sürekli otomatik onarıma giriyor. neden olabilir?

deep freeze yüklüyor musun. Birde windows 10 mu. Hangi imajı kullanıyorsun. bunlar hakkında bilgi vermen gerekli

Hocam sorun koruma programında değil, sorun tahtanın yanlış kapatılması yani alttan prizden veya üzerindeki güç düğmesinden kapatılınca tahta onarıma geçiyor

time freeze tahtaları sonsuz döngüye sokuyor. ben bu tarz programlar kullanmıyorum

sorun tamamen koruma yazılımlarında. koruma yazılımı yüklü tahtalar düzgün kapanmayınca bu şekilde sorun oluşuyor.

Bizde de aynı sorun vardı.

Dersliğin öğretmenine;
Hocam artık fişini kapatmadan çekmeyin şunun.
dedim.

Düzeldi. :roll:

ercinc98' Alıntı:
Bizde de aynı sorun vardı.

Dersliğin öğretmenine;
Hocam artık fişini kapatmadan çekmeyin şunun.
dedim.

Düzeldi. :roll:

doğrudur hocam :)
koruma programı illaki kullanmamız gerekiyor hocam...

E.T. imaj yükledikten sonra otomatik onarıma geçerse, hata mesajı verdiğinde şu işlemleri de yapabilirsiniz.

1- Hata mesajı ekrandayken "OK" düğmesine basmayın.
2- Shift + F10 tuş kombinasyonunu tuşlayın.
3- DOS ekranı açılacaktır. gelen ekrana "regedit" yazıp giriş tuşuna basını.
4- Aşağıdaki ayarları bulup Setup.exe DWORD değerine 3 girin.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup \ Status \ ChildCompletion \ setup.exe

Sisteminizi yeniden başlatabilirsiniz. Kolay gelsin...

Düzenleme: Regedit yolu (HKLM yerine HKML yazmışım) açık şekilde yazıldı.

bidene' Alıntı:
sorun tamamen koruma yazılımlarında. koruma yazılımı yüklü tahtalar düzgün kapanmayınca bu şekilde sorun oluşuyor.

deepfreeze de kullandim time freeze de. ikisinde de boyle bir sorun yasamadim. birakin fisini cekmeyi her turlu eziyeti yapiyorlar tahtalara. win7 den ustunu yuklemedim yalniz, bana stabil gelmiyor hele ki 8.

bbayer' Alıntı:
E.T. imaj yükledikten sonra otomatik onarıma geçerse, hata mesajı verdiğinde şu işlemleri de yapabilirsiniz.

HKML \ SYSTEM \ Setup \ Status \ ChildCompletion \ setup.exe

Hocam denediniz mi bu yöntemi, otomatik onarım sorununu çözüyor mu?

tamamen timefrezeden kaynaklı hocam benim tahtalardada hiç bi sıkıntı yokken timefreze yüklediğim tahtalarda bu sorunla karşılaşmıştım...

buyey' Alıntı:
Selamün aleyküm arkadaşlar 2 ET mize 2 hafta içinde defalarca format attım ama bir türlü düzen tutmadı. sürekli otomatik onarıma giriyor. neden olabilir?
Hocam kaldır şu time freeze işinbe bak. Sizin gibi bende time freeze yükledim, baktım haftada bir-iki kez onarma moduna giriyor. Kaldırdım şu lanet time freeze shadow defender kurdum, inancın olsun 2-3 aydır bir arıza dahi olmadı. Arkadaşların dediği gibi güç kablosundan çekmekten de kaynaklanabilir, buna da müdür imzalı yönerge hazırlayıp hem duvara astım, hemde toplantıda dillendirdim. Sıkıntı yok yani

birolgenc' Alıntı:
tamamen timefrezeden kaynaklı hocam benim tahtalardada hiç bi sıkıntı yokken timefreze yüklediğim tahtalarda bu sorunla karşılaşmıştım...
:+1:

TimeFreeze Intel işlemcili 2. Faz Etkileşimli Tahtaların bazılarında sorun çıkarıyor. Sorun tahtanın fişinin çekilmesi değil, derste gözümün önünde kendi kapatıp açtığım tahtada da sıkıntı oluştu.

TimeFreeze'i kapat, Window bir kere kendini onarsın. Sonra yeniden başlat tahtayı, TimeFreeze'i etkinleştir. Windows 10'de ben TimeFreeze ile bazı makinelerde çok sorun yaşadım, kimisinde etkinleştirmiyorum, tahta çökerse çöksün, imajı var nasılsa.

bbayer' Alıntı:

hocam bugün çok aradım ama registry de bulamadım bu menüyü
win8 faz2

Şimdi evdeki pc de buldum yarın bu menüden girip deneyeceğim

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    49.8 KB · Görüntüleme: 299
Arkadaşlar tahta hiç açılmıyor ve her seferinde sorunla karşılaştı diyerek yeniden başlıyor. Fişi çekene kadar devam eden bir döngü. Dolayısıyla regedit ekranını nasıl görüyorsunuz anlamadım.Hocamın dediği gibi açılışta shift+f10'a bastığımda kullanıcı adı ve parola isteyen bir bölüm açılıyor.(Bu arada bu bölüm nedir merak ettim doğrusu :roll: )

E.T. açılışta onarıma geçiyor. Onarma başarılı olmazsa küçük iletişim penceresinde uyarı veriyor. O andan itibaren işlem adımlarını takip edeceksiniz. Başıma geldi, bunu denedim ve düzeldi.

Ben denedim registry e girmek istediğimde bir yönetici hesabıyla oturum açmalısınız diyor ve tahtada hiç yönetici hesabı bulunamadı diyor ve kalıyor.
Özetle bende işe yaramadı

gkhankz' Alıntı:
Ben denedim registry e girmek istediğimde bir yönetici hesabıyla oturum açmalısınız diyor ve tahtada hiç yönetici hesabı bulunamadı diyor ve kalıyor.
Özetle bende işe yaramadı
Bizde ise yaradı hocam. Registry den onarım yaptım bi çok kez
Bilgisayar açık değilken giriyor registry ayarlarına. Bende çok şaşırmıştım (Faz2 tahta)

ahmetfx' Alıntı:
TimeFreeze'i kapat, Window bir kere kendini onarsın. Sonra yeniden başlat tahtayı, TimeFreeze'i etkinleştir. Windows 10'de ben TimeFreeze ile bazı makinelerde çok sorun yaşadım, kimisinde etkinleştirmiyorum, tahta çökerse çöksün, imajı var nasılsa.

tahta onarım sayfasında donup kalıyor hocam windows açılmıyor.sürekli onarıma girenlere timefreez yüklemedik bakalım ne olacak :roll:

gkhankz' Alıntı:
bbayer' Alıntı:

hocam bugün çok aradım ama registry de bulamadım bu menüyü
win8 faz2

Bu ayar zaten 3 değerinde, başka önerisi olan mı var mı acaba

bbayer' Alıntı:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup \ Status \ ChildCompletion \ setup.exe

Düzenleme: Regedit yolu (HKLM yerine HKML yazmışım) açık şekilde yazıldı.

hocam olmuyor ben yapamadım

geçen hafta format attığım sınıf şimdi ztekrar otomatik onarıma girdi timefreez yüklemiyoruz artık bakalım ne olacak

ay51' Alıntı:
buyey' Alıntı:
Hocam kaldır şu time freeze işinbe bak. Sizin gibi bende time freeze yükledim, baktım haftada bir-iki kez onarma moduna giriyor. Kaldırdım şu lanet time freeze shadow defender kurdum, inancın olsun 2-3 aydır bir arıza dahi olmadı. Arkadaşların dediği gibi güç kablosundan çekmekten de kaynaklanabilir, buna da müdür imzalı yönerge hazırlayıp hem duvara astım, hemde toplantıda dillendirdim. Sıkıntı yok yani
Hocam inancın olsun cümlesine bittim :D Memleket Tokat dolayları mı?

Geri