Aşağıda bakanlığın Türk Eğitim Sen'e bu konuda verdiği cevap var.
--------------------------------------------
Bilindiği üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 6111 sayılı Kanun?un 106. maddesi ile değişik ?Mazeret İzni? başlıklı 104. maddesinin (D) bendi; ?Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.? şeklinde düzenlenmiştir.
Türk Eğitim-Sen olarak, Bakanlığa gönderdiğimiz 29.12.2011 tarihli yazımızda, yukarıda bahsi geçen hükümde, kadın memurların analık izni süresinin bitimi itibari ile süt iznini hangi saatlerde ve günde kaç kez defa kullanacakları konusunda açıkça seçim hakkı tanınmasına karşılık, bazı kurumlarda kadın memurların süt iznini kullanmalarında zorluk çıkarıldığı ve memurların istediği saatlerde izin kullanmasının engellendiği yönünde genel merkezimize şikâyetler ulaştığını belirterek, konuyla ilgili Valiliklere talimat gönderilmesini talep etmiştik.
Bakanlığın 04.01.2012 tarih ve 555 sayılı cevabi yazısında, süt izninin ne şekilde kullanılacağı ilgili mevzuatta çok açık şekilde belirtildiği halde, ilgili mevzuatı uygulamayanlar hakkında işlem yapılabilmesi için somut bilgilerin verilmesi halinde konunun değerlendirilmesinin mümkün olacağı belirtilmiştir.
SÜT İZNİ ÇALIŞANIN İSTEDİĞİ SAATLERDE KULLANDIRILMAK ZORUNDADIR