Süt İzni Hakkında

Kodla Büyü

neverjealous

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kod:
d) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

Bu izni kullanım saatleri nasıldır? Seminer 09:00-12:30 saatleri arasıysa nasıl kullanılacak? Saygılar.

Hangi saatlerde kullanacağına anne karar verir şeklinde bir açıklama vardı yanlış hatırlamıyorsam.
http://www.memurlar.net/haber/355354/

http://www.memurlar.net/haber/356354/

meb1.jpg

Bu süt izni izinleri öğretmenler için tam olarak böyle uygulanmıyor. 8-5 çalışmadığımız için çoğunlukla kullanamıyoruz. Örneğin bizim okulda seminer zaten 9:30-12:30 arası zaten 3 saat. Bebeği küçük olan arkadaşların hepsi bu süre zarfında okulda.

Öğretmenler okur yazar müdürlerine üstteki yazı ekleyip dilekçe versinler.Fakat öğretmenler de okumuyor.

edersoy' Alıntı:
Bu süt izni izinleri öğretmenler için tam olarak böyle uygulanmıyor. 8-5 çalışmadığımız için çoğunlukla kullanamıyoruz. Örneğin bizim okulda seminer zaten 9:30-12:30 arası zaten 3 saat. Bebeği küçük olan arkadaşların hepsi bu süre zarfında okulda.

Benim de merak ettiğim bu hocam. Öğretmene 3 saat izin verilir diyor. Bu şekilde 3 saat okuldayken ne kadarını kullanabilir. Açık bir bilgi bulamadım. Saygılar.

Devlet Memurları Kanunu
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf
Mazeret izni:
Madde 104 – (DeğiĢik: 13/2/2011-6111/106 md.)
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir.Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez
kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

abtani' Alıntı:
Devlet Memurları Kanunu
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf
Mazeret izni:
Madde 104 – (DeğiĢik: 13/2/2011-6111/106 md.)
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir.Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez
kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

Sayın hocam, 3 saat seminer, 3 saat izin kullanılsa :!:

Kullanın hocam,bu anneye verilen hak,kim ne diyebilir ki?Diyen kişiye kanunu gösterin.Siz bebeğinizi büyütünüz ,Sağlığı ile ilgilenin.Seminere katılsanız ne olur katılmasanız ne olur.

abtani' Alıntı:
Kullanın hocam,bu anneye verilen hak,kim ne diyebilir ki?Diyen kişiye kanunu gösterin.Siz bebeğinizi büyütünüz ,Sağlığı ile ilgilenin.Seminere katılsanız ne olur katılmasanız ne olur.

Teşekkürler, saygılar.

Süt izni saatini anne belirler bir yöneticinin süt izni saatini belirleme lüksü olamaz. Zaten bir yönetici bir bebeğin ne zaman süte ihtiyacı olduğunu bilmeez. Bazı yönetici arkadaşlarımız bu konuda mevzuatı bilmeden işlem yaptılar ama bakanlığın konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir yazısı vardı hatta o yazda süt izninde sorun çıkartan yöneticiler istenmeteydi. Bende yöneticiyim ama bazı arkadaşları bu konudaki düşünceleri nedeniyle eleştirdim eleştirmeyede devam ediyorum. Süt izni annenin ve bebeğin hakkıdır annede süt izin saatlerini belirler.

öğretmenlere süt izni kullandırılmıyor diye birşey yok arkadaşlar. benim arkadaşlardan birisi kullanıyor mesela. Ama seminer dönemiyle ilgili bir bilgim yok ne yazık ki.
Yazı gayet açık aslında.

arkadaşlar sanırm biz bu saatleri kullanamıyoruz seminer haftasında çünkü yaz tatiline gelen doğum izinlerini de kullandırtmıyorlar ertelettirmiyorlar falan bunda da kesin öyle böyle diyip istediğimiz zamana vermezler :o

Eşimde süt izni kullanıyor. Seminer dönemi için şunu söylemek isterim. Saat 9 da başlayıp 12 de biten bir seminer dönemi olacak. Yani yine izin kullanmış oluyor aslında.
Arkadaşlar yaz dönemi diyorsunuz ama öğretmenlerin tatili 1 temmuz itibariyle başlıyor henüz yaz tatilinde değiliz.

Hocam günde 6 ders saati işler gibi düşün haftada 15 saat ek ders veriliyor. Ozaman seminer saati sabah ilk ders başlama saati ile başlar derseler ne diyeceksin. Biraz mantıklı olalım lütfen

Hiç bir şey anlamadım..Net olarak seminer dönemin de veya yarım gün çalışan öğretmenler süt izni kullanabiliyor mu ? Kullanamıyor mu?

Hocam memur olan herkese geçerlidir. Yarım gün çalışan diye karıştırmaya gerek yok. Hepsi 2 satır dilekçeye bakıyor. Yazın dilekçenizi sıkıyorsa süt iznini vermesinler. İş bilmezler elbette ki olacak. Dilekçene olumsuz yanıt gelirse sendika yada Size mahkeme yolunuz açık. Kazanırsınız. Eşimde okul öncesi öğretmeni ve 2. Dönem süt izni kullandık. Evet 3 saat kullanmadık ama. Sabah çocuğun karnını doyurup 7 de işe başladı. 11 de bitti. Yarım günlük bir okul ve daha fazlasını beklemekte biraz zor.

Aşağıda bakanlığın Türk Eğitim Sen'e bu konuda verdiği cevap var.

--------------------------------------------

Bilindiği üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 6111 sayılı Kanun?un 106. maddesi ile değişik ?Mazeret İzni? başlıklı 104. maddesinin (D) bendi; ?Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.? şeklinde düzenlenmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak, Bakanlığa gönderdiğimiz 29.12.2011 tarihli yazımızda, yukarıda bahsi geçen hükümde, kadın memurların analık izni süresinin bitimi itibari ile süt iznini hangi saatlerde ve günde kaç kez defa kullanacakları konusunda açıkça seçim hakkı tanınmasına karşılık, bazı kurumlarda kadın memurların süt iznini kullanmalarında zorluk çıkarıldığı ve memurların istediği saatlerde izin kullanmasının engellendiği yönünde genel merkezimize şikâyetler ulaştığını belirterek, konuyla ilgili Valiliklere talimat gönderilmesini talep etmiştik.

Bakanlığın 04.01.2012 tarih ve 555 sayılı cevabi yazısında, süt izninin ne şekilde kullanılacağı ilgili mevzuatta çok açık şekilde belirtildiği halde, ilgili mevzuatı uygulamayanlar hakkında işlem yapılabilmesi için somut bilgilerin verilmesi halinde konunun değerlendirilmesinin mümkün olacağı belirtilmiştir.

SÜT İZNİ ÇALIŞANIN İSTEDİĞİ SAATLERDE KULLANDIRILMAK ZORUNDADIR

bizim okulda buna benzer bir durum olmuştu. müdür seminer dönemi için şu teklifi sunmuştu ( bu arada burası Halk eğitim):
Anne seminer döneminde okulda 3 saat bulunmalı. bu saat 9-12 olabilir, 9-10, 11-12, 14-15 şeklinde bölük de olabilir. siz izin kullanmak istediğiniz saatleri belirleyin, biz de ona göre çalışma saatlerini ayarlayalım. Ama 3 saat fiilen okulda olmalısınız demişti.

arslanxw' Alıntı:
bizim okulda buna benzer bir durum olmuştu. müdür seminer dönemi için şu teklifi sunmuştu ( bu arada burası Halk eğitim):
Anne seminer döneminde okulda 3 saat bulunmalı. bu saat 9-12 olabilir, 9-10, 11-12, 14-15 şeklinde bölük de olabilir. siz izin kullanmak istediğiniz saatleri belirleyin, biz de ona göre çalışma saatlerini ayarlayalım. Ama 3 saat fiilen okulda olmalısınız demişti.

müdür gereğinden fazla zeki ve anlayışlı imiş. sanki seminerde dünyayı kurtarıyoruz

arslanxw' Alıntı:

Bu kadar basit ya. Ne güzel olumlu yaklaşmış çözüm üretmişler. Karşılıklı konuşulup halledebilir böylece...

poet' Alıntı:
arslanxw' Alıntı:

müdür gereğinden fazla zeki ve anlayışlı imiş. sanki seminerde dünyayı kurtarıyoruz
evet hocam zekiliğine laf yok. :D

arslanxw' Alıntı:
:+1:

Geri