Süt izni??

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bt rehber öğretmeni olarak 3 saat süt iznimi öğleden sonra kullanmak istiyorum. Müdür bey o şekilde kullanamazsın diyor. Bilgi alabilir miyim?

Memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlenmiştir. Yani diğer bir deyişle, doğum öncesi 5 haftalık süreyi çalışıp doğum sonrasına aktaran bir memur annenin 13 haftalık (8+5 hafta) doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden sonra ilk altı ayda günde üç saate ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat süt izni kullanılabilecektir.

- Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususu kadın memurun tercihine bırakılmıştır.

- Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

kade38' Alıntı:
Memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlenmiştir. Yani diğer bir deyişle, doğum öncesi 5 haftalık süreyi çalışıp doğum sonrasına aktaran bir memur annenin 13 haftalık (8+5 hafta) doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden sonra ilk altı ayda günde üç saate ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat süt izni kullanılabilecektir.

- Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususu kadın memurun tercihine bırakılmıştır.

- Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

Son madde ile ilgili olarak 2-3 gün önce habertürk te ali tezel çıktı. bu iznin biriktirilip kullanılabileceğinden bahsetmişti. acaba hangisi yanlış

müdür mü bilecek ne zaman emzireceğini, yasa açık ne zaman kullanacağı tamamen kadın memurun kararıdır. olmaz derse dilekçe ile başvurun şu saatler arasında süt iznimi kullanmak istiyorum diye. hayır derse yazılı cevap versin görelim neye göre olmaz diyormuş

ziyaunal' Alıntı:
müdür mü bilecek ne zaman emzireceğini, yasa açık ne zaman kullanacağı tamamen kadın memurun kararıdır. olmaz derse dilekçe ile başvurun şu saatler arasında süt iznimi kullanmak istiyorum diye. hayır derse yazılı cevap versin görelim neye göre olmaz diyormuş
:+1:

Müdürünüz çok cahilmiş.
Dilekçe ile başvurun hocam.
Dilekçenize öğleden sonraki derse başlama saatinize göre yazın mesela dersiniz 13:00 da başlıyorsa 13:00 -16:00 arası süt iznimi kullanacağım. Bilginize arz ederim diye yazıp verin dilekçenizi. Bir fotokopisini çekin. Müdürünüz bu fotokopi dilekçenin üzerine mühür bassın üstünü imzalasın yanınada dilekçe kabulünün tarih ve sayısınıda yazarak size teslim etsin. Gerçi sizin müdür süt izniyle ilgili kanunu bilmiyorsa dilekçe kanunundan hiç haberi yoktur kara cahildir o ya. yazık ya. nasıl müdür olabilmiş, hayret.

arkadaşlar bizim okul lise ve 8.00-15.45 arasında ders var btr olunca okul bitiş saati olan 15.45 e göre mi süt izni isteyeceğim yoksa mesai bitişimi saat 17.00 olarak mı algılayacağım..
yani 15.45 ise 1,5 saat süt izinimi 14.15 ve 15.45 arası izin kullanmak istiyorum desem 15.45 te okulda ol diyebilir mi (bunu diyebilecek bir müdürüm var)

öncelikle olarak 15.45 den sonra o okulda hiç kimse tutamaz sizi... çünkü artık formatörlük kanunları! değil btr kanunları! işliyor... buna göre de eğitim-öğretim yapıldığı saat dışında okulda olmanız gerekmiyor... buna ek olarak 30 DERS SAATinden fazla da sizi çalıştıramaması lazım(malesef yine ilden ile değişebiliyor) yani 10 saat dersiniz varsa 20 ders saati de görev yazabilir...

egitimci.' Alıntı:
öncelikle olarak 15.45 den sonra o okulda hiç kimse tutamaz sizi... çünkü artık formatörlük kanunları! değil btr kanunları! işliyor... buna göre de eğitim-öğretim yapıldığı saat dışında okulda olmanız gerekmiyor... buna ek olarak 30 DERS SAATinden fazla da sizi çalıştıramaması lazım(malesef yine ilden ile değişebiliyor) yani 10 saat dersiniz varsa 20 ders saati de görev yazabilir...

Hocam btr görevlendirme yazılarında hiç 30 saat geçmiyor, nu kanıya nasıl vardınız? bende müdür yardımcısına 30 saatten fazla tutamassın dedim, hayır, seçmeli derslerdede kalacaksın diyor, bende kalmayacağım dedim.

30 saat muhabbeti can sıkıyor gerçekten.

Geri