SİGORTA PRİM ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ BİR SORU ! YARDIM

Kodla Büyü

Ulubatlı_Hasan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli Hocalarım ;

İşletmelerde Mesleki Eğitim gören 12.sınıf öğrencileri için bildiğiniz gibi her ay sigorta primi ödemekteyiz. Prim öderken öğrenci bir yakını üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanıyorsa yani sigortalıysa 07'den, bir yakını üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanmıyorsa yani SPAS sorgusunda kendisi ise 42 den prim ödemesi yapıyoruz.

Şimdi soru şu biz her ay SGK'ya gidip bütün öğrencileri tek tek sorgulatıyoruz çünkü eksik prim ödemesi yapılırsa ceza geliyor. Bu sorgulamayı SGK'ya gitmeden nasıl yaparız.. Ya da siz bu işlemleri nasıl yapıyorsunuz ?

Sayın hocam bütün öğrencileri 07 üzerinden sigortalatmıştık. Sonuçta yapılan sigorta sağlık değil kaza sigortası, 18 yaş altındaki bütün vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında olduğundan bence 42'den sigorta yaptırmak gerekmiyordur. Güncel mevzuatı incelerseniz en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

örgün öğretimdeki tüm öğrencileri 07 den yatırırsın olur biter sıkıntı etme derim ama benim kafama takılan birde çıraklık öğrencilerin sigorta işi var orda 42 muhabbeti önem kazanıyor o zaman ne yapmalıyız gene 07 den yatırsak sıkıntı olurmu

bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun kalırım teşekkürler

Geri