Sınıfı Gruplara Ayırma

Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu sene 34 kişi olan 10. sınıfımızı uygulama derslerinde 2 gruba ayıracağız.
Biz gruplara ayırdıktan sonra aynı gün aynı saatte aynı dersi gösterdik öğretmenlerimizle fakat aynı ders yerine her öğretmene faklı ders verilebildiğini duyduk.
Yani pazartesi sabah 1-2.derslerde ders programında btt görünse de iki öğretmende btt yerine öğretmenin birisi btt anlatırken diğeri programlama temelleri, salı günü 1-2.derslerde programda programlama temelleri görünürken pazartesi btt anlatan yine btt programlama temelleri anlatan yine programlama temelleri anlatabilir mi?
Resmi evraklarda aynı dersi 2 öğretmenin verdiği görünürken bu şekilde uygulanabilirmi?
Uygulamak için zümrede nasıl bir karar almamız gerekir?
Sizlerdeki uygulamalar nasıl zümresini paylaşabilecek olan varsa sevinirim.
Teşekkür ederim...

hocam ben öyle bir şey duymadım ve yapmadık bu gune kadar,ayrıca aklada hiç yatkın gelmiyor programda btt yazıp programlama anlatmak,yarın öğrencinin biri şikayette bulunur,öğrenciler artık sınıf defterini bil inceliyor defterde btt yazacak sen başka ders çok sıkıntılı bir durum

hocam öyle bir uygulama yapamazsınız. aynı dersin farklı konuları için o durum olabilir. ayrı derslerse söz konusu olmaz. Örneğin btt dersinde bir gruba donanım modülleri işlenirken diğer gruba işletim sistemi modülleri gösterilir. daha sonra gruplar yer değiştirir ve aynı öğretmenler diğer gruplara donanım ve işletim sistemi modüllerini gösterebilir. bu durum yıllık planda ve zümrede karara bağlanır. ancak bu durum da pek uygulanan bir yöntem değil. o yüzden arkadaşların dediği gibi sıkıntı yaşamaya gerek yok. her öğretmen kendi grubundaki öğrencilere yıllık plandaki konuları anlatıp uygulatır. her iki grup arasında da koordinasyon sağlanır öğretmenler tarafından.

hocam sanırım ders programının öyle hazırlanamadığını bu yüzden böyle bir yöntem uygulamak zorunda kaldığını anlatmak istemiş. Hocam sizin sorun ders programı hazırladığınız programdır muhtemelen. Aynı gün aynı saatte aynı sınıfa 2 ya da 3 öğretmene görev yazılır hiçbir sorun yok. Zaten yönetmelik var bununla ilgili.Sınıf seviyesi ve mevcuduna göre sınıfı böler öğretmene de tanımlarsınız sorun olmaz.

Hocam dediğini olur olmasında da yarar vardır diye düşünüyorum ... Sınıf 2'ye bolündüğünde bir öğretmen sürekli BTT anlatırken bir öğretmen de sürekli PT anlatır. hem gruplar arasında konu dağılmaz hem de öğretmenler daha yararlı ve rahat bir yıl geçirir.

Bir sınıfın aynı ders saatinde farklı dersi olmaz(sosyal etkinlikler hariç), fakat 10, 11. ve 12. sınıflarda dalları veya alanları farklı olmak şartıyla öğrenci mevcutları az ise kültür derslerini aynı derslikte işlenir (2 sınıfa tek bir öğretmen girer.), meslek dersleri ise uygulamalı olarak atölyelelerde işlenebilir. Sınıf defteride ilgili ders saatinde ikiye ayrılarak meslek dersi öğretmenlerince doldurulur.

Eğer atölye sayınız fiziki olarak yeterli değilse ürettiğiniz çözümden öğrencilerin verim alacağını düşünüyorsanız, idare veya velilerde sorun etmezlerse uygulayabilirsiniz.

Geri