Sınıfın %50 sinden fazlası zayıf

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan memoras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

memoras

Aktif Üye
arkadaşlar yönetmeliklerde sınıfın yarısından fazlası zayıf alırsa sınav tekrarlanırmı diye bir kural varmı

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi
MADDE 47- (1) Ölçme sonuçları, eğitim ve öğretimin amaçlarına ve derslerin programlarındaki kazanımlara ne ölçüde ulaşıldığını tespit etmek, ulaşılamayan kazanımlarla ilgili olarak ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya çıkarmak amacıyla kullanılır.
(2) Öğretmenler, başarıyı etkileyen ve yeterince ulaşılamayan kazanımları belirleyerek konuları yeniden işlemek ve öğrencilere alıştırma çalışmaları yaptırmaya yönelik tedbirler alırlar.
(3) Yazılı sınav sonunda öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılı

yönetmeliğe göre sınav tekrarı yapmak zorundayız hocam sınava isteyen öğrenci girer hepsi girmek sorunda değil yüksek not geçerli oluyor telafi sınavında %50 gibi bir şart yok % 10 çıksa da sorun yok orta okulda mısınız lisedemi bilmiyorum ama ders geçme yönetmeliği ve bizim müdürün uygulaması bu ben lisedeyim

ben 1.sınavda yapmadım başarısı düşük çoktu. 2.sınavda daha kolay sordum. sözlü notlarını yüksek verdim. kimseye 1 düşürmedim

zilal' Alıntı:
ben 1.sınavda yapmadım başarısı düşük çoktu. 2.sınavda daha kolay sordum. sözlü notlarını yüksek verdim. kimseye 1 düşürmedim

Hocam yönetmeliği okursanız, ortalamanın düşük olmasından bahsedilmiyor. Yazılı sınavda çoğunluğun başarısız olmasından bahsediliyor. Siz yine kendinizi sağlama alın, öğrenciler maşallah yönetmelikleri çok iyi biliyor veya akıl verenleri çok, şikayet edildiğinizde canınız sıkılır.

Madem sistem, sen bunları geçireceksin diyor, geçireceğiz. Artık eğitim-öğretim dönemini bitirdik, eli tableti bilgisayar tutan nesilleri ıslah aşamasındayız çok şükür.

Burda bahsi geçen yönetmelik hükümleri ortaöğretim kurumlar yönetmeliğidir.Sınav tekrarı diye bişey yok öğretmen isterse yapabilir sadece.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapıp kafa karıştırmayalım.Yönetmelikler çok açık.Araştıralım.

lisede mi çalışıyorsunuz yoksa ortaokul mu belirtmeniz gerek yönetmelik farkı var..

fantasio' Alıntı:
Burda bahsi geçen yönetmelik hükümleri ortaöğretim kurumlar yönetmeliğidir.Sınav tekrarı diye bişey yok öğretmen isterse yapabilir sadece.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapıp kafa karıştırmayalım.Yönetmelikler çok açık.Araştıralım.

(Liseler için) sınav yapılabilir demiyor yönetmelik. Başarısız öğrenciler için sınav yapılır. Diyor. Yapmak öğretmen isteğine bağlı değil. İlköğretimi bilmiyorum.

Yanlış yönlendirmeyelim.

ali04' Alıntı:
fantasio' Alıntı:

(Liseler için) sınav yapılabilir demiyor yönetmelik. Başarısız öğrenciler için sınav yapılır. Diyor. Yapmak öğretmen isteğine bağlı değil. İlköğretimi bilmiyorum.

Yanlış yönlendirmeyelim.

Ben zaten ilköğretimden bahsediyorum hocam yukardaki sınav yapılabilir diyen arkadaş ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yazan maddelerden bahsetmiş.İlköğretimde sınav tekrarı yok öğretmene kalmış.

Geri