Sınıf Açma

Kodla Büyü

mrttuncer

Site Gezgini
Madde 51- ( Değişik: 20.9.2008/27003 RG ) Merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci alınan kurumlarda, yeni kayıt yaptıranlar ile sınıf tekrar eden öğrenci sayısı 12 veya üzerinde ise sınıf açılır. Öğrenci sayısının 12 den az olması durumunda bu öğrenciler, isterlerse açık kontenjanı bulunan ve giriş şartlarını taşıdıkları başka bir alana veya başka bir kuruma kaydedilirler.
ontenjan belirlenmesi, alan/dala geçiş (5)

Madde 53– ( Değişik: 20.9.2008/27003 RG ) Teknik liseler ile meslek liselerinin 10 uncu sınıflarında kurum bünyesindeki meslek alanlarına alınacak öğrenci sayısı; uygulanan program türü, kurumun dershane, atölye, laboratuvar gibi fiziki kapasite ve öğretmen durumu ile sektörün ilgili alanda ihtiyaç duyduğu insan gücü dikkate alınarak; kontenjan belirleme, kayıt-kabul ve nakil komisyonunca belirlenir.

Teknik liseler ile meslek liselerinin 10 uncu sınıflarında herhangi bir alanın eğitim-öğretime açılabilmesi için sınıf tekrar eden öğrenciler dâhil 12 öğrencinin kayıtlı olması gerekir. Yalnız bir alanda eğitim yapılan meslek lisesi programlarında, 12'den az öğrenci ile eğitime devam edilebilir.

Arkadaşlar benim bildiğim yönetmelik bu. Fakat arkadaşlar arasında konuşurken 10 kişi ile 10. sınıf açılabilir diye DUYDUM. Böyle birşey var mı?

Birde 10. sınıflarda 34 kişilik sınıf oluşturma zorunluluğu var mı?
Çocuk gelişimi 50 kişi istiyor, iki sınıf deyince 68 oluyor ve 68 öğrencide istiyor. Öğretmenler de 34 kişilik sınıf istemiyorlar. 34+16 gibi kısıtlamada koyamadık. Öğrenciyle muhatap olmakta istemiyoruz. lab durumu vs.. bahane ederek 10 sınıfı 25+25 oluşturmanın yöntemi var mı ?
Yiyecek içecek bölümü 12 öğrenci istiyor. ortam dar öğretmen yok böleyim. bölsem lab yok diyor haklı olarak.

Yani bu 34 olayını nasıl aşabiliriz. 10 kişi ile 10. sınıf açılır mı?

hocam sınıf açma işinde idarenin fikri önemli idare isterse çocuk gelişimini 1 sınıf açtırır burada idarecilerin tutmuna bakmak gerekiyor
10 kişiyle sınıf açma içinde valilik onayı gerekiyor bu yüzden yine idarenin ve ilçe mem fikri önemlidir.
benim anladığım kız meslekte görevlisiniz ve kız mesleklerde bilişimi pek istemiyorlar gibi bende de aynı sorun vardı hatta açılmış sınıfı sagolsun idareciler başka alanlara aktararak kapattı. Çözümmü tayin istedim alsınlar okulu .........

13 Eylül 2014 tarihli Ortaöğretim Kurumları Yönemeliğinde açıkça belirtilmiş hocam. alan açmak için 10, dal açmak içinse 8 öğrenci yeterli. 31.maddenin 3. fıkrasını okuyun.
resmi gazete

leventgenc' Alıntı:
13 Eylül 2014 tarihli Ortaöğretim Kurumları Yönemeliğinde açıkça belirtilmiş hocam. alan açmak için 10, dal açmak içinse 8 öğrenci yeterli. 31.maddenin 3. fıkrasını okuyun.
resmi gazete

hocam teşekkürler.

10. sınıfta sınıf mevcudunu nasıl halledebiliriz. 34+34 yerine 25+25 yapabilirmiyiz, yada 34 yerine biz 12 alacağız sadece diyebilirmiyiz?

Sayın hocam, kontenjanlar genel müdürlük tarafından 34 olarak belirlenmiş, okulların müdahale şansı ne yazık ki bulunmuyor. Bakanlığın amacı, tüm öğrencilerin bir alana yerleşmesi, kontenjan sıkıntısı yaşanmaması, öğrencilerin istedikleri alanda okuyabilmesini sağlamak falan filanmış. Keşke kontenjan girme işini okullara bıraksaydılar ama öyle yapmadılar ne yazık ki.

Geri