Sınıflardaki Projeksiyonlar

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sınıflardaki projeksiyonlar bu aralar sorun çıkarmaya başladı.Görüntüde problemler var.Bunların bakımı için sizler okullarda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Pin kırılmalarından dolayı geçen yıl 10 civarı VGA Kablosu değiştirdim.Bu sene de değişmeyi bekleyen 4-5 tane var.Diğerleri de artık kablo ezilmesinden mi yoksa tozlanmadın mı ve ya başka bir sebepten mi bilmiyorum renklerle ilgili sıkıntı var.Bunların bakımları nasıl yapılıyor.Kimlere yaptırıyorsunuz?

Hocam ben derim ki değişmeyi bekleyenler için, bildiğin teknik servis, bilgisayarcı varsa, onlarla konuş, fiyat al. Hem kablo parası hem de takması için.. Diyelim ki 150 lira tuttu. Git müdüre de hocam bu eksiğimiz var, şu kadar tutuyor, yaptıralım mı diye. Yaptıralım derse eyvallah, yaptırmayalım paramız yok derse de "Bu sınıfta projeksiyon kullanamıyorum" diyene "Ben müdür beye söyledim kabul etmedi" dersin. Gerisi de umurunda olmasın.

Hocam projeksiyonların toz filtreleri vardır. Öncelikle onları temizleyin. Ayrıca vga kablolar için ucuna kısa vga kablolar takın. Daha esnek oluyor. Ve kırılırsa da değişmesi kolay oluyor. Bizim okulda hiç sorun yaşamıyoruz bu şekilde. Geçen yıl bizimde başımıza gelmişti. Takıp sökmekten uçları gidiyordu.

sınıf öğretmenlerimizden bir arkadaş tanıdığı bir elektirkçiye VGA prizi bağlatmış, bu tür sorunları yaşayanlara, (projeksiyon kablosu kırılanlara) VGA prizi yaptırmalarını tavsiye ediyorum. benim yapabileceğim birşey olmadığını söylüyorum.

TR61' Alıntı:
Hocam projeksiyonların toz filtreleri vardır. Öncelikle onları temizleyin. Ayrıca vga kablolar için ucuna kısa vga kablolar takın. Daha esnek oluyor. Ve kırılırsa da değişmesi kolay oluyor. Bizim okulda hiç sorun yaşamıyoruz bu şekilde. Geçen yıl bizimde başımıza gelmişti. Takıp sökmekten uçları gidiyordu.
O da olabilir ama kablosuz yani bu dönüştürücüler gibi yalnız bir tarafı dişi bir tarafı erkek olan yok mu acaba.O kadar araştırdım maalesef bulamadım.

ali135' Alıntı:
sınıf öğretmenlerimizden bir arkadaş tanıdığı bir elektirkçiye VGA prizi bağlatmış, bu tür sorunları yaşayanlara, (projeksiyon kablosu kırılanlara) VGA prizi yaptırmalarını tavsiye ediyorum. benim yapabileceğim birşey olmadığını söylüyorum.
O nasıl birşey hocam bira açıklayabilir misiniz?

TR61' Alıntı:
bizim sınıflardaki projeksiyonlarda oldukça fazla miktarda toz birikiyor bunları kendimiz temizleyebilir miyiz acaba??

hocam google görsellerde "vga priz" olarak arattırın ilk sırada çıkan resimler. fiyatları 20-25 tl değerinde.
prizleri duvara monte ettikten sonra projeksiyonla gelen veya 1,5 metrelik vga kabloları yeterli oluyor.

Geri