Sınıfsız Okul Tasarımı

Kodla Büyü

1disposal

Üye
İsviçre de başlatılan yeni bir okul modelinde okulda sınıflar bulunmuyor, sınıfların yerine öğrenciler için özel dizayn edilmiş alanlarda öğrencileri kendi başlarına öğrenmeleri için ortama bırakılıyorlar. Öğretmenler gerektiğinde rehberlik faaliyetlerinde bulunuyorlar. Öğrenciler yaş gruplarına göre aynı ortamlarda bulunuyorlar. Ortamlar öğrencilerdeki merakı ve yaratıcılığı teşvik etmek üzere tasarlanmış durumda. Sistemin ülkemizde uygulanmamasını tavsiye ediyoruz çünkü zaten az çalıştığı söylenen öğretmenler bu sefer işten çıkarılır çocuklar zaten kendileri öğreniyorlar diye :)

http://egitimteknoloji.net/2013/11/sinifsiz-okul-tasarimi/

1disposal' Alıntı:
Sistemin ülkemizde uygulanmamasını tavsiye ediyoruz çünkü zaten az çalıştığı söylenen öğretmenler bu sefer işten çıkarılır çocuklar zaten kendileri öğreniyorlar diye :)
:lol:

pilot uygulama, bizde ancak bunu zeki, terbiyeli ve hedefi olan çocuklarda yaparsın, normal okulda yap 2 günde felc ederler her şeyi.

isveç gibi çöpü bittiği için dışarıdan çöp alan bi ülkenin eğitim sistemini anlamak bile bizim için çok uzak.

eğitim sistemi artık o kadar düştü ki önüne gelen bir fikir beyan ediyor. eğitim sisteminin ürünü sanki bir yılda alınmalıymış gibi

bu eğitim sistemi ülkemize uygun değil

bu sistem bizim öğrencilerimize yaramaz. ....

yargılarla sistem eleştiriliyor. bence hükumetinde bu konuda algısını değiştirmesi gerekiyor.

Ayağı yere basan bişeye benemiyor. Uygulasınlar da bir bakalım netcesine. Sonu iyi olursa belki bi 200 yıl sonra biz de uygulayabiliriz.

Geri