sınırlı bağlantıya çözüm arıyorum...

Kodla Büyü

bilisimci61

Süper Üye
Süper Üye
bt sınıfında öğrenci bilgisayarlarında sınır bağlantı sorunu yaşıyorum arkadşlar, bt sınıfında 2 tane swich bulunmakta bu 2 tanesinden okula ve öğrenci bilgisayarlarına internet dağılımı yapılmış durumda son birkaç gündür öğrenci bilgisayarının hepsinde bağlantı sınır ya da bağlantı yok diye gösteriyor, ilginç bir durum varki öğrenci bilgisayrlarının herhangibirinin duvarda bağladığı girişe öğretmen bilgisayarının kablosunu taktığım zaman bağlantıyı tam alıyor sınır olmadan yani ama öğrenci bilgisayarının kablosunu taktığımda bağlantı sınırlı bunun için bi tavsiye üzerine ipleri elle verdim sorun çözüldü gibi oldu bağlantı sınırlıdan kurtuldu ama bu seferde bağlantı var görünüyor ama internete giremiyorz neden olabilir bu acaba bi fikri olan var mı?

Hocam modemle bilgisayar arasına 2 switch girdiği zaman genelde bu problemler yaşanıyor. Bence switch den kaynaklanıyor. Öğrenci bilgisayarlarına giden switchi direk modeme bağlayıp bir deneyin. Eğer sınırlı bağlantı demiyorsa bence switch den.Tavsiyem ise 4portlu modem kullanmanız. Eğer 4 portlu modem kullanırsanız 3 tane de switch bağlayabilirsiniz.Bağlantıda hiçbir sıkıntı olmaz.

ergin_tastan' Alıntı:
Hocam modemle bilgisayar arasına 2 switch girdiği zaman genelde bu problemler yaşanıyor. Bence switch den kaynaklanıyor. Öğrenci bilgisayarlarına giden switchi direk modeme bağlayıp bir deneyin. Eğer sınırlı bağlantı demiyorsa bence switch den.Tavsiyem ise 4portlu modem kullanmanız. Eğer 4 portlu modem kullanırsanız 3 tane de switch bağlayabilirsiniz.Bağlantıda hiçbir sıkıntı olmaz.

ergin hocam dediğinizi -swichi modeme direk bağlayıp- denedim ve çatır çatır internete giriyordu bilgisayarlar tek tek tüm girişleri denedim hatta. o şekilde çalışınca swicthte problem yok dedim kendimce, direk modemden bilgisayar sınıfına bağlantı çekemiyorum çünkü modem bilgisayar sınıfında değil müdür yardımcısı odasında ordan yukarıya benim sınıfa geliyor ordanda swicthlerle okula dağıtılıyor...çözümm:(

bilisimci61' Alıntı:
ergin_tastan' Alıntı:

ergin hocam dediğinizi -swichi modeme direk bağlayıp- denedim ve çatır çatır internete giriyordu bilgisayarlar tek tek tüm girişleri denedim hatta. o şekilde çalışınca swicthte problem yok dedim kendimce, direk modemden bilgisayar sınıfına bağlantı çekemiyorum çünkü modem bilgisayar sınıfında değil müdür yardımcısı odasında ordan yukarıya benim sınıfa geliyor ordanda swicthlerle okula dağıtılıyor...çözümm:(
çözümü yeni bir swiç alıp bütün çıkışları onun üzerine taşımak olacak projeden kalan swiçleri tüm okullar yavaş yavaş devre dışı bırakıyor artık randıman vermiyorlar bizim okuldada 3 tane v ar bir halta yaramıyorlar hatta okulda toplam 8 tane swiç var.. :mrgreen: :scared:

diyelimke sorun swichte o zamanöğrneci bilgibayarının duvardan bağlandığı girişe öğretmen bilgisayarını bağladığım zama eneden bağlantı geliyor...
az önce başka yollar denedimde öğrenci bilgisayarına elle ip verdim ve cmd den ipconfig ile ipsine bakamk istedim bi seferde 2 tane ip gösterdi biri benim verdiğim diğeride "fe::80 diye başlayan abuk subuk bişey bu ne demek oluyor şimdi?

ben bi kez sırf bu yüzden format atmıştım. düzelmişti. virüstenmiş dedim o yüzden

hocam aynı sorun bendede vardı...format attık olmadı kabloları yeniden çaktım olmadı...en sonunda modemi değiştirdik çözüldü allaha şükür...bizde zyxcell modem vardı bu sorunla karşı karşıya kalıyorduk..şimdi airties aldık hiçbir sıkıntı yok..eğer elinde modemin varsa birde modemi değiştir derim ben sana..

hocam modemden kaynaklanıyorsa idare nasıl bağlanıyor internete sadece bilgisayar odasındaki öğrenci bilgisayarları için geçerli bu sorun öğretmen bilgisayarında da sorun yok...

zerrax' Alıntı:
hocam aynı sorun bendede vardı...format attık olmadı kabloları yeniden çaktım olmadı...en sonunda modemi değiştirdik çözüldü allaha şükür...bizde zyxcell modem vardı bu sorunla karşı karşıya kalıyorduk..şimdi airties aldık hiçbir sıkıntı yok..eğer elinde modemin varsa birde modemi değiştir derim ben sana..
bencede modemin portlarında bir sorun olabilir. bizdede zyxell modem varken sadece müdür yardımcısı bilgisayarında bağlantı vardı oda kafası estiğinde ,bir gelip bir gidiyordu.yeni bir modem alınca bağlantı sorunları çözüldü.

Sayın hocam;

Yukarıda belirtilmiş yollar en mantıklı yöntemlerdir. ( Modemden switch e dağıtım, switch den switche değil )Çözüm yolu çabalarınızda;
* Öncelikle switchlerinizin sağlamlığından emin olun.
* Modeminizin tüm portlara internet verdiğinden , otomatik ipleme özelliğinin açık olduğundan , ip sınırlama özelliği var ise bu durumun kontrolünden emin olunuz.
* switchlerinize giden ana kabloların sağlamlığından emin olunuz.
* switchlerinize farkında olmadan aynı kabloyu çok porta takmış olabilirsiniz.
* Çok fazla ve karmaşık durmuyorlar ise kablolarınızı bir test cihazı ile test ediniz.
* Seçeceğiniz bir kaç bilgisayarda internetin gelip gelmediğini kontrol ediniz.
* Bazı modemler blok blok adreslemede ( önce bir switch i açma sonra başkasını gibi) problem yaşayabiliyorlar. Modemizi tüm hattın kontrolünü sağladıktan sonra tekrar açmanızı.
* Elinizde teste alabileceğiniz bir modem var ise hattın bir kez de o modem ile test etmenizi.
* Hala aynı durum yaşanıyorsa çevrenizde hattın fiziksel durumuna bakabilecek bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. ( Bunu saygısızlık diye yazmadım yanlış anlaşılmasın. bazen gözden kaçan küçük noktaları oluyor.)

bilisimci61' Alıntı:
ergin_tastan' Alıntı:

Hocam modemin tek portlu ise çözümünü bende bilmiyorum.Ama arada iki switch varsa mecbur 4 portlu modem alacaksın. Modemi aldıktan sonra da yine kendi odandan dağıtacaksın.

Geri