Sınavı tekrar yapmalı mıyım? Öğrenciler çok düşük not aldı.

Kodla Büyü

örtmnoldum

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu da benim bugün yaptığım sınav. soruların bazıları benim çoğu da forumdan derlediğim sorular. hazırlayan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

ben 2. dönem başladığım için ilk dönemle ilgili sorduğum bazı sorular öğrencilere zor gelmiş olabilir, kabul ediyorum. ama benim anlattığımdan emin olduğum, yazdırdığım konularla ilgili soruları bile cevaplayamadılar. :verymad:
Geçen dönem çok yüksek not alanlar bile şikayet etti. haftasonu veli toplantısı var. şimdi kesin velileri de dırdır eder.
sınavı haftaya tekrarlamalı mıyım?

Ekli dosyalar

• 555.rar
    555.rar
    977.2 KB · Görüntüleme: 612
Hocam bazı soruların hakkaten zor, 5-6'lar yapamazlar. Bugün ben de kolay olduğunu düşündüğüm sınavımı yaptım, düşük aldılar. Emin olun tekrar yaparsanız yine düşük alacaklar. Sadece iyi alanlar biraz daha yükselir o kadar..

Hocam zor olduğuna katılıyorum, sınıfın genelinin yüksek alması için bölgenin öğrencilerinin teknoloji kurdu olmaları lazım ki, anlatmanızdan çok anlayabilmeleri önemli. Kendi bölgem için konuşursam bu sorularla iki alan çıkmaz.

bence çok zor değil benim sınavda hemen hemen aynı zorlukta sonuçlarda fena değil, hepsi 5 alamaz zaten ancak 4-5 oranı daha çok olmalı yoksa 1 alanda var tabi

iptal edin bence bu sınavı. 10. soru nedir öyle arkadaşım ne gerek var tüm alfabeyi sormuşsun

ben anadolu lisesinde çalışmama rağmen bu soruları soramam.
ben cevaplarını önceden verdiğim sorulardan soruyorum yine de yapamıyorlar.
o yüzden bu kadar kasarsanız soruları ve dersi kendi başınız ağrır ve çevrenizden de eleştiriler alırsınız...

Sınav zor hocam. Biraz daha somut şeyler sorman lazım bence.
2. ve 3. soruyu sil.
5.ve 6. soruyu da değiştir. Dosya uzantılarını bilmek 5. sınıf öğrencisinin işine yaramaz. çoğu da öğrenemez. Dosyaların simgelerini ver ne dosyası olduğunu sor mesela.
7. soruda ön bilgi olarak ölçü birimlerinin isimlerini verebilirsin.
8. soruda uzantıların karşısına tanımlarını yaz eşleştirmelerini iste.
9. sorunun cevabını ben bilmiyorum çocukların Allah yardımcısı olsun :)
10. soruda da çok bilgi istemişsin kes kopyala yapıştır tümünü seç geri al gibi temel komutlar yeterli olurdu bence.
Benim gördüklerim bu kadar hocam. Gerektiğinden fazla eleştirel yaklaştıysam ve sürçü lisan ettiysem affola :)

bu sınav lise düzeyinde hocam. ben anlatıyorum dosya uzantılarını, teknik konuları. sen ne kadar anlatsanda 5. sınıf çocuğu bu kadar bilgiyi aklında tutamaz. soruların 13. ve 14. sorular gibi olmalı. görseli bol ve kolay anlaşılır. depolama ölçü birimlerini de çocuk hatırlayamaz ve düzgün sırayla yazamaz.Ama sen karışık verirsen doğru sırayla yazınız sorusu daha kolay olur.

soruları hazırlamadan önce 3 bölüme ayır, ilk kısım taban seviyede öğrencilerin dahi zorlanmadan yapabileceği şekilde olsun, ikinci kısım orta seviyeli öğrencileri çok zorlamasın ki 50-70 rahat alabilsinler, 3. kısım çalışanla çalışmayanı ayrıt etsin, dersi çalışan öğrencilerin yapabileceği sorular sor. senin sorular güzel bütün anlatığın konuları ölçüyor sanırım ancak sadece çalışan öğrencilerin yapabileceği soru tipi hepsi, hatta bazıları çalışsa bile o yaş grubu için fazla detay.

5. sınıflar bi alem , bizzat arkaplan değiştirmeyi herbirine ayrı ayrı adımadım söyleyip yaptırdıktan sonra nasıl yapıyoduk diyebilen , heleki hala kırmızı renk kalem, pembeyle yazsam , mavide olurmu, elyazı mı düzyazımı , satır başımıdır diyen bu sınıf grubu için sorular biraz zor olmuş.

Eğer öğrenci seviyeleri; genel okuma-aritmetik becerileri çok düşük değilse sorular zor değil.
Sorular güzel hatta, beğendim ben.
Elinize sağlık.

Eğer siz bu kazanımları verdiğinizi düşünüyorsanız, soruları ona göre sorarsınız.Bu da her öğretmene göre değişen bi şey.

Bence sorularınız çok zor değil..Gayet güzel sorular..Ama çocukların bilgisayar konusundaki hazırbulunuşluk seviyesi önemli..Evde bilgisayarı olmayan teknoloji ile haşır neşir olmamış çocuklar için zorlayıcı olabilir..

mavisi' Alıntı:
5. sınıflar bi alem , bizzat arkaplan değiştirmeyi herbirine ayrı ayrı adımadım söyleyip yaptırdıktan sonra nasıl yapıyoduk diyebilen , heleki hala kırmızı renk kalem, pembeyle yazsam , mavide olurmu, elyazı mı düzyazımı , satır başımıdır diyen bu sınıf grubu için sorular biraz zor olmuş.
daha güzel anlatılmazdı heralde hocam :)

hocam bunlar 5. sınıf öğrencileri. anadolu lisesine de gidiyorum, gerçekten onlara bile zor gelir sorular.
ben önceden hangi konulardan çıkacağını söylememe rağmen 100 alan tek tük kişi oluyor. 25-35 alan 50-60 alan oluyor ama ortalama 70-90 arası. ders zorunlu ilerde idarede sorun çıkarabilir. sınav tekrarı yerine 2.sınavı daha kolay hatta sizin çok daha kolay sormanız lazım :) ki ortalama performanslarla filan yükselir.
isterseniz bende gönderirim soruları bakarsınız.

benim de sınıf ortalaması 50. en yüksek 75

garanti ders olarak gördükleri için pek hazırlıklı gelmiyorlar, genellikle de dikkatsizlikten yapamamışlar. Bu şekilde olması daha iyi çünkü 2.sınava ve performansa daha hazırlıklı olurlar. 2. sınavda zaten kolaylık sağlanır. Dersi ciddiye almaları için 1.sınavın düşük olması bence daha iyi, o yüzden ben tekrar yapmayı düşünmüyorum.

görsel zekaya hitab eden soru tipi az.5. sınıf öğrencisine ağır gelmesi normal.fakat şunuda unutmamak lazım.soruları verip öğrenciyi kolaya sevketmek normal olmayan eğitim sistemimizi dahada anormalleştiriyor.Öğrencilerin yapamaması diye bişey yok bunu normal saymaya başladık biz.öğretmenler olarak sorunumuz bu bence.Öğrenciyi gayrete sevkettirmektense kolaycılığa adapte ediyoruz çoğumuz tekrar sınav yapmamak adına.Soru vermeyen öğretmende anormal öğretmen konumuna yükseliyo haliyle. liseyede gidiyorum ortaokulada ve öğrenciler bu soru veripte ya da 2-3 sayfalık çalışma kağıdı veripte içinden soru sorulacağından o kadar eminler ki sınav günü o kağıtla gelip şöyle bi okuyup sınava girmeyi kendilerine adet edinmişler.

soru vermeyin çalışma kağıdıda vermeyin..evet kitabımız yok fakat defter tutturuyorsanız defter var.anlattığınız ders dökümanlarını bilgisayar ortamında paylaşıyosanız ders dökümanı var.çocukların sorumsuzca davranmasını pekiştire pekiştire huy haline getirdik

Bir müfredattaki gerekli gereksiz bütün bilgilerin çocuğa ezberletilmesine karşıyım.
Öğrencilik yıllarımda gördüğüm ve ezberletilmek zorunda bırakıldığım derslerdeki konuların çoğunun hiç bir faydasını görmedim.

Öğrencilerin seviyelerine ve ihtiyaçlarına göre konularımı anlatıyorum ve özetlerini veriyorum.
Eğer verdiğim konu özetlerini öğrendilerse bu onlara fazlasıyla yeter. hatta yaptığım sınavlarda bile çocukların öğrenmesi ölçmeden önce gelir benim için.

bahhele' Alıntı:
görsel zekaya hitab eden soru tipi az.5. sınıf öğrencisine ağır gelmesi normal.fakat şunuda unutmamak lazım.soruları verip öğrenciyi kolaya sevketmek normal olmayan eğitim sistemimizi dahada anormalleştiriyor.Öğrencilerin yapamaması diye bişey yok bunu normal saymaya başladık biz.öğretmenler olarak sorunumuz bu bence.Öğrenciyi gayrete sevkettirmektense kolaycılığa adapte ediyoruz çoğumuz tekrar sınav yapmamak adına.Soru vermeyen öğretmende anormal öğretmen konumuna yükseliyo haliyle. liseyede gidiyorum ortaokulada ve öğrenciler bu soru veripte ya da 2-3 sayfalık çalışma kağıdı veripte içinden soru sorulacağından o kadar eminler ki sınav günü o kağıtla gelip şöyle bi okuyup sınava girmeyi kendilerine adet edinmişler.

soru vermeyin çalışma kağıdıda vermeyin..evet kitabımız yok fakat defter tutturuyorsanız defter var.anlattığınız ders dökümanlarını bilgisayar ortamında paylaşıyosanız ders dökümanı var.çocukların sorumsuzca davranmasını pekiştire pekiştire huy haline getirdik
Hocam prensip olarak doğru dediğiniz. Fakat öğrenci seviyeleri malum, sınavdan önce çalışma kağıdı vermek faydalı oluyor. Defter önemli ama word konusunda mesela pek defter kullanmıyoruz.

Tüm arkadaşlara fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Haklısınız soruların bazıları gerçekten çok zormuş. 6lar için daha kolayını hazırlayıp yaptım bugün. Notlari da gayet iyi. Geçen dönem ben olmadığım için ders saati de fazla olduğu için bu sınıfa başka branştan bi arkadaş girmiş.
Diğer konuları bi yana bıraktım da işletim sistemini dönem başından beri anlatiyorum. Deftere yazdırdım. Ama onu bile yapamamışlar. Neyse... e-okula girmemeyi düşünüyorum notları. Tekrar daha kolay haliyle ve daha görsel olarak hazırlayacağım.

mrb hocam sınıftaki yönetim senin karar verecek olanda sensin kims bunu sorgulayamaz yazılı kağıtlarına müdahale edemezler...sınavını tekrarlayabilirsin...puanlamanı değiştirebilirsin...velilere gelince öğrenci çalışmamışsa mat fen dersi ii diye buda ii olacak diye bir durum yok bu yüzden zaten dersin bir önemi kalmıyor..öğrenci türkçesi ii niye bu kötü çalışmazsa böle olur...ipler senin elinde kısaca hocam nasıl rahat edeceksen öle yap..

Hocam öncelikle emeğinize sağlık. bu sorulara 5. sınıflar süre yetiştiremez. 5. sınıflara yönelik sorular bence Ahmetfx hocamın hazırladığı sorular gibi görsel ağırlıklı ve bulmaca gibi sorulardan oluşmalı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Sorular bence zor değil. Ancak klasik sorular yerine kelimeleri vererek boşluk doldurma yada kısa cevaplı boşluk sorularını yapabilirler. Gerçi her okuldaki öğrenci profili farklı. Mesela aynı soruları 5 ve 6lara sormama rağmen bazen 5ler daha yüksek alabiliyor. Dolayısıyla ne kadar çok defter tekrarı ve evde uygulama o kadar kaliteli öğrenci. Bugün yaptığım lab uygulamasında kimi 87 alırken çoğu 40 altında maalesef.

Geri