Sınav Analizleri..görüşleriniz nelerdir arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan A.K.D
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

A.K.D

Site Gezgini
Sınavların analizini yapıyor musunuz arkadaşlar

6 farklı derse ve her derste de bir sürü farklı şubeye giriyorum...1. 2. ve 3.yazılı lar var hepsini tek tek yapacak mıyız....

:shock: :? :o

elinde örnek olan...

çok programlı Anadolu lisesindeyim hem meslek dersleri var (bilişim teknolojileri temelleri,teknik resim,paket programlar)hemde Anadolu sınıfının seçmeli bilgi ve iletişim teknolojisi dersi... bu dersler için kimse yapmıyor mu

Biz yaptık verdik hocam üzerinden atmış olursun gereksiz birşey ama gerekli dediler bizde yaptık verdik 1 saatimi aldı

Bilişim dersi için analiz istenmiyor diye bir şey yok bir kere...

Yönetmelikler açık...

Orta öğretim kurumlar yönetmeliği
İKİNCİ BÖLÜM
Sınavlar
Yazılı ve uygulamalı sınavlar
MADDE 45- (1)

b) Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.

Kendime göre cevap veriyorum. Yukarıdaki yönetmelik doğrultusunda sadece ortak girdiğim derslerin analizini yapıyorum. Zira idaremiz de istiyor zaten...

Ortaöğretim yönetmeliğinde geçiyor, yapmak zorundayız.

Müfettişler geldi, istediler, tek tek baktılar.

Madde 45
b) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda ortak sınav yapılmaz.

yönetmelik maddesine göre ortak sınav yapılan derslerden yapılacak o zaman dimi tek başımıza bir şubeye girdiğimiz dersler için gerekmiyor yanlış mı anlamışım :shock: :?

Yönetmelik öyle diyor ama idareniz ne der bilemem. Ben yönetmeliği göstererek diretiyor ve sadece ortak sınavların analizlerini şube bazında yapıyorum. Diğerleri yapmıyorum....

Geri