Sınav kitapçığı hazırlama programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

btx

Aktif Üye
Arkadaş ilçe mem bir dyk sinavi yapmayi planlıyor. Her branş öğretmeni 20 soruyu wordde yapıp getirecek ben onları toplayıp PDF kitapcigi haline getiricem . Hangi programi önerirsiniz.tecrubeli arkadaşlar

Wondershare EdrawMax

Uzun yıllardır kullanıyorum. Online deneme sitemiz mevcut tüm soruları bu program ile yazmaktayız.

• Beğen
Tepkiler: btx
İlçede görevli iseniz konu hakkında bilgisi olanlar yazacaktır. Ben başka bir açıdan konuya dair düşüncemi paylaşmak isterim.

Bir okulda bilişim öğrermeni için bu angarya bir görevdir. Anayasaya göre angarya yasaktır.

Son düzenleme:
Anayasaya uygun herşey degil mi ? Ok hocam.
Herşeyin anayasa, yönetmeiik vs ye uygun olması gerekmiyor mu sayın hocam. Bir öğretmen olarak yanlışı savunmanızı anlamak mümkün değil.

Hukuksuz verilen işleri yaparak memleketimize bişey kazandıramayız.
Hukuksuz verilen işlere gerekli tepkiyi göstermek memleketi bir yerlere taşır.

Son düzenleme:
Adamlar bana yazılım vermiyorlar sonra soru kitapçığı hazırla PDF olarak diyorlar . Neyle yapacağım ben acaba onu

Hocam bunun için en ideal program indesign ama bu programın yanında bir de mathmagic(denklem yazmak içi) ve illustrator (vektorel çizimler için) vs öğrenmek gerekiyor. Bu da zaman alır. O yüzden Word de yazmayı bi deneyin derim.

• Beğen
yazılıma gerek var mı wordde hazırla farklı kaydetten pdf olarak kaydet.
Doğru ama çok pratik değil . Mesela sayfayı iki sütuna ayırdın bir sonraki sayfayı tek sütun olarak kullanmak istiyorsunuz çünkü soru çok uzun resimli bir soru diyelim. Bnu nasl yapacağız. Ayrıca metin tabanli bir programda sayfa tasarımı hep sorun olur

Doğru ama çok pratik değil . Mesela sayfayı iki sütuna ayırdın bir sonraki sayfayı tek sütun olarak kullanmak istiyorsunuz çünkü soru çok uzun resimli bir soru diyelim. Bnu nasl yapacağız. Ayrıca metin tabanli bir programda sayfa tasarımı hep sorun olur

Bölüm sonu veya sayfa sonu ekleyerek yapabiliyorsunuz. 2 sütun yaparken uygulama yeri ayarından bu bölümü seçiyorsunuz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Edrawmax ile Tam olarak hangi menüyü kullanarak test hazırlıyorsunuz. Bir görüntü veya çok kısa bir video paylaşabilir misiniz? Ben bir türlü bulamadım..

Geri