sınav sayısı

Kodla Büyü

turani63

Site Gezgini
mrb hocalarım 4 saatlik meslek derslerinde 2 mi 3 mü sınav yapıyorsunuz yönetmelikte 3 sınav diye görünüyor ama bazı hocalar 2 sınav yapıyor bunun doğrusu ne acaba şimdiden tşkler...

Ders saati sayısına bakılmaksızın 2 sınav yapılacak. İsteyen zümre kararıyla daha fazlada sınav yapabilir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

İKİNCİ BÖLÜM
Sınavlar
Yazılı ve uygulamalı sınavlar

MADDE 45- (1) Derslerin özelliğine göre bir dönemde yapılacak yazılı ve uygulamalı
sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur.
a) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her
dersten en az iki yazılı sınav yapılır.
Sınav sayısı ve tarihleri her dönem başında zümre
başkanları kurulunca belirlenir ve okul müdürünün onayından sonra e-Okul sistemi
üzerinden ilan edilir. Sınavlarla ilgili gerekli tedbirler okul müdürlüğünce alınır.
Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar.
b) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme
yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel
sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve
uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları
zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların
şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen
öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından işletmelerde mesleki eğitime öğrenci
gönderilen sınıflarda ortak sınav yapılmaz.
c) Gerektiğinde ilçe, il ve ülke genelinde ortak sınavlar yapılabilir. Bu sınavların
uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler millî eğitim müdürlükleri veya Bakanlıkça yürütülür.
ç) Zorunlu hâller dışında yazılı sınav süresi bir ders saatini aşamaz.
d) Soruların, bir önceki sınavdan sonra işlenen konulara ağırlık verilmek suretiyle
geriye doğru azalan bir oranda tüm konuları kapsaması esastır.
e) Sınavlardan önce sorularla birlikte cevap anahtarları da soru tiplerine göre ayrıntılı
olarak hazırlanır ve sınav kâğıtlarıyla birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya
verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir.
f) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Uygulamalı nitelikteki derslerin sınavları, her
dönemde iki defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı ve uygulamalı olarak
veya bunlardan yalnızca biriyle yapılabilir. Sınavların şekli, sayısı ve uygulamalı sınavların
süresiyle hangi derslerde uygulamalı sınav yapılacağı zümre öğretmenler kurulunda belirlenir,
okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulanır.
g) Bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi
geçmemesi esastır. Ancak zorunlu hâllerde fazladan bir sınav daha yapılabilir.
ğ) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarılarının
değerlendirilmesinde Bireyselleştirilmiş Eğitim Programında (BEP) yer alan amaçlar esas
alınır.
h) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve
yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.
(2) Yazılı sınavların klasik/yoruma dayalı olarak yapılması esastır. Ancak her
dönemde her dersin sınavlarından biri test usulüyle de yapılabilir.

Yönetmelikte 3 değil 2 olarak görünüyor üstteki arkadaşımın da belirttiği gibi....

Bizde iki saatlik ders de var 9 saatlik ders de. Her iki ders için de 2 sınav yapmaya karar verdik zümrece. Ama geçen yıl iki saatlik ders için 2 diğer saatlerdeki dersler için 3 sınav yapmıştık. Yani demem o ki, en az iki sınav diyor, üç sınav da dört sınav da yapabilirsiniz. Ama zümrede bunu görüşmüş ve yazmış olmanız lazım.

Geri