Sınav sorularını yayınlamayalım...

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar...bu konu ile ilgili daha öncede şikayet okumuştum..öğrencilerin elbetteki araştırma yapmaları iyi ama ailelerde araştırıyor ve örnek soruları çıkarıp çocuklara veriyorlar...paylaşımı başka bir yolla gerçekleştirsek...

Konuya aynen katılıyorum.. Konular kısıtlı haliyle oluşan soru havuzu da öyle.. Bir yol bulunmalı paylaşımla ilgili.

hocam mesela o değilde bence burdan soruları alıp aynen soran bilişim öğretmeninde suç.. biraz sınıfta anlattıklarından kendinden de bişeyler ekleyip sınav yaparsa bence etkili olur ben sınavı hazırladım ama burdaki sorulardan 3-4 tanesini eklemişimdir geri kalanını kendim hazırladım soruları. ama gel gelelim dediğin konuya geçenlerde bi öğretmen arkadaş aradı çocuğu bilgisayar sınavına girecekmiş bir kaç siteye baktım üyelik istiyor indiremedim, sen bilirsin ne sorarlar diye bende konuşma kısa sürsün diye sitenin adresini verdim ordan bakarsın üyelik istemiyor diye :mrgreen: :mrgreen:

çocuk buradaki soruları bulabiliyorsa bravo,
o çocuğa ne sorarsanız sorun yer bitirir :)

Katılıyorum. Bir öğrenci etkili ve detaylı web araması yapabiliyorsa o zaten bilgisayar kurdu olmuş demektir.

aynı sınavı tüm şubelere yaptığımız halde çocuk diğer sınıfa ne sormuş diye gitmez merak bile etmezken, buraya girip tüm sorulara bakıp araştırmış öğrenmişse baştacıdır o öğrenci benim gözümde

Benim fikrim de paylaşılmasında sıkıntı olmadığı faydalı olduğu yönünde. Çünkü buradan aldığımız sınav sorularını diğer öğretmen arkadaşlarında söylediği gibi kendi işlediğimiz yönteme göre düzenleyip öyle soruyoruz.
Sonuç olarak öğrenci yirmiye yakın örnek yazılı kağıdını(ve bu sadece 1. sınav için) inceleyip oradan sizin uyarladığınız sınava uygun kendine pay çıkarabiliyorsa zaten doğru yolda demektir.

bencede paylaşılmasında sıkıntı yok...aynısı sormazsınız ...çocuklara örnek sorular olur

aslında çocuklar o kadarda derin araştırma yapmıyor..konu ile ilgili arama yaptıklarında ilk karşılarına çıkan site bbnet..bu iyi bir durum...bizde biraz sorularda değişiklik yapmalıyız..soruları farklı bir şekilde paylaşsak..yada üye alımında bir kısıtlama referans sistemi getirilse..

Amaç çocukların öğrenmeleri değil mi? Bulsun soruları buradan, öğrensin gelsin ne zararı var. çocuk öğrenmiş mi öğrenmiş gerisi hikaye... Bi zahmet soruları kendimize göre değiştirelim. Hatta ben açık kaynak sınav yapıyorum. İsteyen istediği notu getirip sınavda kullanabilir. Güncel hayatta ezbere bilgisayar mı kullanıyoruz. Bi sıkıntı olduğu zaman hepimiz kaynaklara başvuruyoruz. Baksanıza biz bile soru hazırlarken siteden yararlanıyoruz... :)

egemrah' Alıntı:
Amaç çocukların öğrenmeleri değil mi? Bulsun soruları buradan, öğrensin gelsin ne zararı var. çocuk öğrenmiş mi öğrenmiş gerisi hikaye... Bi zahmet soruları kendimize göre değiştirelim. Hatta ben açık kaynak sınav yapıyorum. İsteyen istediği notu getirip sınavda kullanabilir. Güncel hayatta ezbere bilgisayar mı kullanıyoruz. Bi sıkıntı olduğu zaman hepimiz kaynaklara başvuruyoruz. Baksanıza biz bile soru hazırlarken siteden yararlanıyoruz... :)
soruların değiştirilmesi kısmında hem fikiriz...çocuklarla beraber ailelerde soruları çıkarıp veriyor amaç öğrenmek değil yüksek not alması...uygulama yaptığımızda bu sorun değil ama lab. yoksa yapabilecek fazla bişey yok...alanımızla ilgili fazla sitede soru veya döküman bulmak zor hepimiz elimizdeki notları burada paylaşıyoruz...

bırakın sorulara bakmayı benim öğrencim bu siteye girsin sevinçten ağlarım :D

Çocuklar buradaki tüm sorulara ulaşıp cevaplarını da verebiliyorsa zaten tüm konuları öğrenmiş oluyor. Bizim amacımız da o zaten.

faruk8542' Alıntı:
hocam mesela o değilde bence burdan soruları alıp aynen soran bilişim öğretmeninde suç.. biraz sınıfta anlattıklarından kendinden de bişeyler ekleyip sınav yaparsa bence etkili olur ben sınavı hazırladım ama burdaki sorulardan 3-4 tanesini eklemişimdir geri kalanını kendim hazırladım soruları. ama gel gelelim dediğin konuya geçenlerde bi öğretmen arkadaş aradı çocuğu bilgisayar sınavına girecekmiş bir kaç siteye baktım üyelik istiyor indiremedim, sen bilirsin ne sorarlar diye bende konuşma kısa sürsün diye sitenin adresini verdim ordan bakarsın üyelik istemiyor diye :mrgreen: :mrgreen:
:+1:

Bence burada paylaşılan soruların paylaşılmasında ve kim alıyosa artık almasında bi mahsur yok hatta keşke alsa da bişeyler öğrense.Ben 5.sınıflara 1 hafta içerisinde ortak sınav yaptım ve bir kişi bile soruları almamış düşünün artıkk :lol:

yan sınıfa gidip neler çıktı diye sormayan öğrencilerin buralarda soruları bulacağını düşünmüyorum :)

öğrencilere 50 maddelik çalışma kağıdı dağıttım buradan 9 adet soru çıkacak birde yorum sorusu soracağım dedim önemli olan öğrenmemi sınav notu vermek mi öğrenme olduğuna göre pek hala bir öğrenci soruları araştırsın bulsun, hatta arkadaşın dediği gibi keşke araştırsa da bulsa.

Çocukları ezberden olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum.. Sorularım da öyle.. Bazı öğrencilerim siteyi bulmuş, soruları indirmiş ve olduğu gibi ezberlemişler:) Maalesef sorudan konuyu öğrenme bilincine henüz sahip değiller, ezber yolunu seçiyorlar.. Soruları değiştiriyorum ya da kendim hazırlıyorum. Paylaşılan sorulara ulaşmalarının benim açımdan tek sıkıntısı potansiyellerini yanlış harcamaları.. Öneri reddedilmiş zaten, neyse artık :)

bence de arkadaşlar keşke öğrenciler bu sitelere girse sonra bu soruları alsa cevaplasalar cevaplarını araştırıp bulsalar sonra sınava cevapları bilerek gelse ee daha ne bu site bunu yapıyorsa özellikle çocuklara söyleyelim girsinler bu siteye alsınlar baksınlar arkadaşlar süper

Aynı sorularla ertesi hafta tekrar sınav yapın değişen bir şey olmayacak. :mrgreen:

Yönetmeliğe göre her sınav sonrasında sorular ve cevapları ilan ediliyor.
Dolayısıyla öğrenciler kendileride havuz oluşturabilir.
Öğretmen tembellik yapmadan soruları kendisi hazırlamalı.

Biz burada ki sorulara göz attıktan sonra kendi sorularımızı hazırlayıp,sınavı yaptıktan sonra da burda yayınlarsak hiçbir sıkıntı olmayacaktır zaten,ki benim öğrencilerim yan sınıftan bile soruları almayı akıl edemiyorlar :)

keske hepsi baksa ama cogunun umrunda degil :) kopya cekmelerine dahi musade etsem gidip yanlis adamdan kopya cekerler :)

Geri