Sınav sorusu iptal edilebilir mi?

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, sınavda sormuş olduğum bir iki soruyu doğru cevaplayan sayısı çok az, bu soruları iptal edip bunların puanlarını başka sorulara aktarmak doğru olur mu? görüşlerinizi almak isterim. teşekkürler

doğru olmaz ayırt ediciliği yüksek olmuş denebilir.
yapanlara haksızlık olur.
bence

XanaDu' Alıntı:
Genel ortalama nasıl? Düşükse herkese üç beş puan fazla ver.

bazı sınıflarda bayağı düşük hocam, 3-5 puan nasıl neye dayanarak fazla verebilirim?

eemree' Alıntı:
doğru olmaz ayırt ediciliği yüksek olmuş denebilir.
yapanlara haksızlık olur.
bence

tam yapan çok az hocam ondan böyle bişi düşündüm, benim açımdan sorun olur mu soruyu iptal etmem?

aynı sıkıntıyı yaşadım. iptal ettim soruların 2 sini.Tekrar puanlama yaptım. o soruları yapamayana +10 ya da +20 verdim. herşey yoluna girdi. Diğerlerine neden haksızlık olsun ki...iyi puan alanlar o soruları da yapmış zaten.etkilenmediler. varsın yüksek alsın çocuklar.

beyza83' Alıntı:
aynı sıkıntıyı yaşadım. iptal ettim soruların 2 sini.Tekrar puanlama yaptım. o soruları yapamayana +10 ya da +20 verdim. herşey yoluna girdi. Diğerlerine neden haksızlık olsun ki...iyi puan alanlar o soruları da yapmış zaten.etkilenmediler. varsın yüksek alsın çocuklar.

Bir yarış var hocam sonuçta. O, 10 ve 20 puanlar liseye geçişte ortalamalarına etki edeceğinden dolayı haksız yere yükselmiş oluyor puanları. Belki çok küçük bir puan ama neden böyle bir durum altında kalasınız ki.

iptal ettiğim sorularda kendimi hatalı buldum bahsettiğim fakat not tutturmadığım sorulardı. Düşük almalarına gönlüm razı olmadı. Hemen hemen hepsi aynı soruda takılmıştı .İçim böyle rahat etti. haksızlık olduğunu düşünmüyorum. O düşük notları girsem çocuklara haksızlık etmiş olurdum.

Acemilikten herkesin sınavında problem çıkıyor iyiki dersler notumuz gelmiş valla yoksa ömür boyu öğrenemezmişiz bu mesleği

Ben yaptım hocam.. 4 seçenekli soruyu 300 kişiden 50 si doğru cevaplamıştı.. Üstelik en iyi öğrencilerle en kötü öğrencilerin doğru cevap oranı neredeyse aynıydı.. Yani ayırt ediciliği, seçiciliği kalmamıştı sorunun.. Yanlış yapanlara 5 er puan verdim.

İlk çalıştığım 2 sene ve geçen sene meslek lisesindeyken az buçuk tecrübem var :) İlk yazılının hepsini test sorusundan yaparsanız olacağı budur arkadaşlar. "Puyan" verecek yer bulamazsınız. 11 test, 4 tane klasik soru sordum. 13 alan da var aynı sınıfta 100 alan da . Yelpaze gibi açtım çocukları, kim nedir hepsi belli oldu. O 4 klasik soru, 3-5 puan arttırmaya yarıyor zaten. Bazı çocuklar 11 test sorusundan 3 tane doğru yapıp ordan 15, klasik sorulardan 1,5 doğru yapıp 15 puan, toplam 30 puan aldı. Yani test olursa herkes yüksek alır, klasik olursa herkes zayıf alır diye bir durum yok. Ancak şu gerçek her yerde aynı; klasik sorularda cümle kuramıyorlar. Yeni nesil zeki falan değil, onu bırak ezber yeteneği bile yok. Aspartam, GDO, Çevre Kirliliği, Subliminal Mesaj, TV, Medya, Para v.s. bombardımanındaki bir nesilden hiç bir şey beklemiyorum. Bunlar bizim geleceğimizse, gelecek diye bir şey yok.

Geri