Sınav tekrarı konusunda yaklaşımınız nedir?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar
bizde
2x10 eml
1x10 teknik

1x11 eml
1x11 teknik
var...

şimdi bunlarda yaptığımız sınav sonuçları kötü... şu günlerde sınav başarısı %50 altında olunca sınav tekrarlanır cümleleri dolanıyor. biz de onu tartışıyoruz... yapalım mı yapmayalım mı?
yapmadık yapmayacaz diyenler savunma olarak ne yapmayı düşünüyorlar
yapacaz diyenler dayanak olarak ne söylüyorlar ve öğrencilere (hadi size bi şans daha mı dediniz ne yaptınız nasıl söylediniz 2.sınavı suiistimal olmasını önlemek adına)
teşekkürler...

Yapmadık, yapmayacağız diye bir şey yok. Ya %50 başarıyı yakalayacaksın ya da yeniden sınav yapılacak. Yönetmelik açık...

Yapmama şansınız yok, yönetmelik bu konuda katı. Önceki yönetmelikte yapabilir ifadesi vardı ama artık yapılır şeklinde geçiyor. Dolayısıyla ya yapacaksınız ya da %50 başarı sağlayacaksınız.
Geçen hafta birinci yazılıları yaptık. Geçen yılki soruları sordum. Geçen yıl başarı bu kadar yüksek değildi, bu yıl bayağı yüksek oldu. Tabi yine tembel öğrenciler tembelliklerini gösterdiler ama bunlar ancak %20'lik bir kısmıydı. Soruları eğer %50'sini herkesin yapabileceği şekilde hazırlarsanız, sadece öğrencilere anlattıklarınızı değil, onların anladıklarını yaptıkları uygulamalarda, sınıftaki derse katılımlarında görüp, ona göre sınavınızı hazırlarsanız %50 başarıyı rahatlıkla elde edersiniz.
Geçenlerde bir haber vardı, MEB bu yıl sınıf tekrarı yapan sayısını düşürmeyi planlıyormuş, yönetmelikteki bu maddenin sebebi de bu planın bir parçası olması. Hepsinde öte, öğrencinin bir sürü dersi zayıf olsa bile büyük ihtimalle sorumlu olarak dersleri geçecek. Gelecek yıl Kasım ayında, Nisan ayında bu öğrencilerle yine siz uğraşacaksınız. MEB'in bir hamlesi de bu tabi. Yeni angaryalar yükleyerek, öğretmenleri öğrenciyi geçirmesi yönünde zorluyor ki bayağı da başarılı olmuş durumda.
Sonuç olarak, sınavlara kafayı yormayın, öğrencilerin %90'ı sizin dersten başarılı olsa da olmasa da, öyle ya da böyle geçecek.

değerlendirme nasıl peki ?
11 teknik ve 11 eml birlikte mi yoksa 11 teknik bağımsız 11 eml bağımsız mı değerlendiriliyor %50 olayı için

Başarı %50 nin altında ise her sınıf için yorumsuz yapacaksınız.
Ancak 2. sınav kolay olacak diye birşey yok. Öğrencilerdeki bu beklentiyi kırın. Yoksa organize olabilirler.
1. sınavdaki zayıf olan konuları tekrar edin, ders defterine de yazın. Bir hafta sonra sınav yapın. İsterse hepsi zayıf alsın.
Önemli değil. Bu durumu da bir tutanakla bağlayın.
Sonra arkana yaslan çayını yudumla.

hocam ben şöyle birşey yaptım bugün baktım başarı oranı %42 çıktı hepsine 2-3 puan fazla verdim standart hata uyguladım yanı tam %50 başarıyı yakalamış bulundum böylece şimdi 2-3 puan için sınav tekrarı yapmam şahsen sonuç değişmeyecek çünkü adım gibi eminim
birde sınav iptal ettiğinizi duyarlarsa bunu çok güzel suistimal edeceklerdir fazla puan eklediğimide söylemicem zaten farkedeceklerinide sanmıyorum 3 puanı kimsenin :)

şimdi saydım 90 öğrenciden ancak 16 çıkıyor :)
ben de 2.sınavı yaparsam bi altını sorarım yine hepsi çakarlar da niyetim yapmamak evrak işinden değil suistimalle uğraşmamak adına...
ikincisi de teknik ve eml ler ayrı ayrı mı aynı mı değerlendirilir onu bilemedim

ayrı değerlendirdim ben hocam anadolu meslek ve meslek lisesini
hocalarım niye kafa yorarsınız verin 3er 5er puan fazla klasik soru sorun açık uçlu en az bir tane ben yapmadım dersin birinde zorlandım o yüzden bundan sonra soruyorum bakıyorum ortalama tutmadı veriyorum 3 puan 5 puan neyse nasıl olsa yönetmeliğe göre geçirmek zorundayız en baştan 3ün 5in hesabını yapmayalım dedikleri gibi tutsun ortalama %50 :)

ha %30larda falansa 5 puanda kurtarmaz o durumlara düşürmesin Allah bizi :)

biz ntp dersinden uygulama sınavı yaptık başarı %45 civarlarında yeniden yapalım dedi cocuklar ama yönetmeliği açtık yazılı sınavlar için tekrar edilir yazıyor bizde uygulama sınavı yaptğımız için tekrar edemeyiz dedik:))

ben de 2 dersten yaptım 2. defa sınav okuma analiz etme vs toplam 4-5 saat alıyor her bir sınav için lisede öğretmenlik çekilmez oldu öğretmen yatıyor diyen başbakanımız duysun. vicdan...

ben yapıcam..20 kişiden 14 ü 1 aldı..yapmayıp napıcam? aynı soruları tekrar sorucam yada kendileri 5 soru yazsın altına cevaplarını yazsın.yemin ediyorum bunu bile yapamayacaklar biliyorum

diğer okulda yaptım aynı sınavı 1 alan 2-3 kişi...okul çok berbat yaa:(

dokmeefrail' Alıntı:
ben de 2 dersten yaptım 2. defa sınav okuma analiz etme vs toplam 4-5 saat alıyor her bir sınav için lisede öğretmenlik çekilmez oldu öğretmen yatıyor diyen başbakanımız duysun. vicdan...
size 2. bir şans mı dediniz ne dediniz nasıl duyurdunuz çocuklara?
bi de dediğim gibi her sınıfı kendi içinde mi değerlendirdiniz yoksa tümünü bir mi

cyln' Alıntı:
şimdi saydım 90 öğrenciden ancak 16 çıkıyor :)
ben de 2.sınavı yaparsam bi altını sorarım yine hepsi çakarlar da niyetim yapmamak evrak işinden değil suistimalle uğraşmamak adına...
ikincisi de teknik ve eml ler ayrı ayrı mı aynı mı değerlendirilir onu bilemedim
Bu durumda 2. sınavı yapmak zorundasınız. Lamı cimi yok.
2. sınavı başarısız olunan konuları tekrar ettikten sonra yapın.
2. sınavın daha zor olacağını söyleyin suistimalden kurtulursunuz.

yüzde 50 için sorduğum 5 sorunun 3 ünü soracam deyip verdim cevaplara yalan yanlış puan verdim olmadı kendim kağıtta ne varsa puan vermeye başladım başarı yüzde 20 geçen se 5 ti bu sene 20 oldu
çıraklıkta çırak bile olmayacak adamları liseye getirirsen bide yüzde 50 başarı istersen yapacak bişi yok kağıtları dağıtıp herkese bir iki sorunun cevabını tekkrar yazdıracağım tahtaya bile yazsam yarısı yazamıyor Çalıştığım okul çok kötü bir bölgede tek amacım çocuklar sokakta serseri olmasın satmışım yüzde 50 yi beb lilerden ders felan anlatılmıyor zaten

(3) Yazılı sınav sonunda öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılır.

meslek lisesinde sınav lar uygulamalıdır bu durumda sınav uygulamalı oldugu için başarı kıstası yukardaki maddye göre sadece yazılı sınavlarda aranır....uygulamlı sınav yapan arkadaşlarda başarı düşükse gerek yok....saygılar...

zaten bir üstteki maddede sınavları yazılı ve uygulamlı sınav olarak ayırmıştır...meslekçi arkadaşlara selam ola......

yapın tüm sınavları uygulamalı aramayın %50 felan kafa rahat olsun......

değerli meslektaşlarım; zaten bakanlık,veli,öğrenci sistem içerisinde öğretmeni pasifleştirmek için elinden geleni yapar olmuş. Bari biz eğitimcilerin doğru olan davranışlara karşılık yanlışlara karşı direnmemiz gerekmektedir. Lütfen sınav tekrarlanacak diye aynı okulda olup da birbirimizi ezmeyelim. Yönetmelik sadece sınavın tekrarlanmasını şart kılıyor. İlla da çoğunluğun başarılı olacak şekilde sınavların basitleştirilmesini istemiyor. İşte bu noktada kırıldığımız an, mesleki duruşunuzu tamamen kaybetmiş olursunuz. Ne o sınıfta artık ders yapabilirsiniz, ne de öğrenciye doğru eğitimi sergileyemezsiniz.
Haaa bakanlık illa da çoğunluğun sınavlarda başarılı olmasını isteseydi, sınav sonuçları çoğunluğun başarılı olması sağlanana kadar tekrarlanması gerektiğini ya da bir genelge ile sınıf çoğunluğunun illa da o dersten geçirilmesi gerektiğini emrederdi.
Lütfen yanlışa karşı direnelim. ta ki bakanlık illa da geçireceksiniz diyene kadar. Siz sınavları 1 er kere daha yenileyerek yönetmeliğe uyun.

Arkadaşlar malum ortaokullara yeni geldi bu not olayı.Başarıdan kastınız 45 üstü mü ? Bilmiyorum da..

muhalif44' Alıntı:
değerli meslektaşlarım; zaten bakanlık,veli,öğrenci sistem içerisinde öğretmeni pasifleştirmek için elinden geleni yapar olmuş. Bari biz eğitimcilerin doğru olan davranışlara karşılık yanlışlara karşı direnmemiz gerekmektedir. Lütfen sınav tekrarlanacak diye aynı okulda olup da birbirimizi ezmeyelim. Yönetmelik sadece sınavın tekrarlanmasını şart kılıyor. İlla da çoğunluğun başarılı olacak şekilde sınavların basitleştirilmesini istemiyor. İşte bu noktada kırıldığımız an, mesleki duruşunuzu tamamen kaybetmiş olursunuz. Ne o sınıfta artık ders yapabilirsiniz, ne de öğrenciye doğru eğitimi sergileyemezsiniz.
Haaa bakanlık illa da çoğunluğun sınavlarda başarılı olmasını isteseydi, sınav sonuçları çoğunluğun başarılı olması sağlanana kadar tekrarlanması gerektiğini ya da bir genelge ile sınıf çoğunluğunun illa da o dersten geçirilmesi gerektiğini emrederdi.
Lütfen yanlışa karşı direnelim. ta ki bakanlık illa da geçireceksiniz diyene kadar. Siz sınavları 1 er kere daha yenileyerek yönetmeliğe uyun.

hocam malesef bizim okulda illa %50 başarı olacak diyor müdür mecbur %50 yapmak zorunda kalıyoruz

bakıyorum da bir sürü horoz var bu başlıkta. yok yapmam felan. ben çok ibiği kesilen horoz gördüm arkadaşlar kusura bakmayın. ama öğrencilere kurduğunuz cümlelere dikkat edin yok bir şans daha veriyorum demeyin. yarışma mı yapıyoruz burada? aynı soruları da sormayın. eksik konuların tekrarını yapın yeniden anlatmıcaz ki tekrar yapcaz. sonra yapın ikinci sınavı başka sorularla. ama yok öğretmen arkadaş zaten internetten FAYDALANIYOR! ya soru hazırlarken zor geliyor 2.sınav di mi? o zaman ilkinde %50 başarıyı sağla da (herkse yüksek vermekle olmaz ama) ikinciye gerek olmasın.

ben bu olaya şöyle güzel bakıyorum. belki de gerçekten ilkinde o anki ruh haline göre düşük alan öğrenci ikinci de yüksek alacak? bu ortaya çıkar zate ikinci de. ayrıca ikinci de illa %50 yi tutturmayan öğretmen kötü mü. hayır. biz de biliyoruz öğrencilerin sorumsuzluğunu. ama biz üstümüze düşeni yapalım ve sıkıntı olmasın. sınav hazırlamaktan üşenen arkadaşlara ben gönderirim bir sınav içleri rahat olsun.

ama dediğim gibi öğrencilerle olan muhabbetiniz çok önemli burada. kendi ayağınıza sıkmayın yani yok ikinci şans felan. hangi sınav yüksekse onu kabul edeceğim dedikten sonra sorun kalmaz diyorum. kaldı ki biz uyguluyoruz bunu

karaltan' Alıntı:
bakıyorum da bir sürü horoz var bu başlıkta. yok yapmam felan. ben çok ibiği kesilen horoz gördüm arkadaşlar kusura bakmayın. ama öğrencilere kurduğunuz cümlelere dikkat edin yok bir şans daha veriyorum demeyin. yarışma mı yapıyoruz burada? aynı soruları da sormayın. eksik konuların tekrarını yapın yeniden anlatmıcaz ki tekrar yapcaz. sonra yapın ikinci sınavı başka sorularla. ama yok öğretmen arkadaş zaten internetten FAYDALANIYOR! ya soru hazırlarken zor geliyor 2.sınav di mi? o zaman ilkinde %50 başarıyı sağla da (herkse yüksek vermekle olmaz ama) ikinciye gerek olmasın.

ben bu olaya şöyle güzel bakıyorum. belki de gerçekten ilkinde o anki ruh haline göre düşük alan öğrenci ikinci de yüksek alacak? bu ortaya çıkar zate ikinci de. ayrıca ikinci de illa %50 yi tutturmayan öğretmen kötü mü. hayır. biz de biliyoruz öğrencilerin sorumsuzluğunu. ama biz üstümüze düşeni yapalım ve sıkıntı olmasın. sınav hazırlamaktan üşenen arkadaşlara ben gönderirim bir sınav içleri rahat olsun.

ama dediğim gibi öğrencilerle olan muhabbetiniz çok önemli burada. kendi ayağınıza sıkmayın yani yok ikinci şans felan. hangi sınav yüksekse onu kabul edeceğim dedikten sonra sorun kalmaz diyorum. kaldı ki biz uyguluyoruz bunu
sadece öğrencilerle değil herkesle iyi olmak zorunda muhabbetimiz senin burda horoz demen hoş olmamış.

Bentser' Alıntı:
Konuyla ilgili bakanlıktan görüş yazısı geldi okullara. 50% başarı bütün şubeler bazında değil, her şubede tek tek değerlendirilecek.

2. yazılıyı yapmasına yapalım, demesi kolay da, öğrenciler bunu şimdiden kullanmaya başladı. Nasılsa hoca tekrar yazılı yapar ve 50% başarı sağlamak için çok kolay sorar, 1. yazılıda düşük alalım modundalar, hatta açıkça bunu dile getiren öğrenciler var. Düşünün ki bir öğretmen haftalık 1 saatlik bir dersten toplam 20 farklı sınıfa giriyor. Mevcutlar 40 civarı, toplamda 800 öğrencisi var. 20 sınıfta da başarı 50%'nin altında çıkabilir, özellikle meslek liselerinde. Bu öğretmene yazık değil mi, onca kağıda ve zamana yazık değil mi? Bizim başka hiç işimiz gücümüz yok, saatlerce sınav hazırla, tekrar tekrar hazırla, tekrar t ekrar oku, tekrar tekrar yüzde hesapla, analiz yap... Bazı işgüzar rehber öğretmenler de tekrar edillen yazılıda da 50% başarı sağlanamazsa yine tekrar edilir gibi çıkarımlar yapmaya başladılar.

Şahsen benim öğrencilerim bu durumdan faydalanmaya çalışmak adına, başarıyı 50%'nin altında tutmak için organize olurlarsa , ben bunun önüne geçmek için kendimce tedbirler alırım.
aynen katılıyorum hocam size biizm öğrencilerimizde bunu kullanmaya başladılar bugün sınav yaptım sınıfın bir çoğu nasılsa iptal olur diye çalılşmamışlar çünkü diğer hocalarımız sınav tekrarı ettiklerini duyunca benimde aynısını yapacağımı düşünmüşler çok doğru bir hareket gelmiyor sınav tekrarı yapmak bana

Sınavları yenilemek yerine, düşüncenizi yenileyin.

Sistem ne istiyor? Siz ne yapıyorsunuz?

Kendinize, "öğrencinin zoraki başarılı sayılması için" eziyet etmeyin. derim

Düşünceni değiştir, hayatın değişsin. öğretmenim. :)

Geri