Sınav Yapıyormuyuz arkadaşlar?

Kodla Büyü

seventyseven

Seçkin Üye
Seçkin Üye
uzun süredir ilköğretimde çalışmıyordum,şimdi ilköğretimdeyim sınav yapıyormuyuz bilişimden?

benim okulumda müdür yapılmayacak diyor. ben de yapmıyorum. zaten kesin bişey de bulamıyoruz mevzuatta

egitimci34' Alıntı:
benim okulumda müdür yapılmayacak diyor. ben de yapmıyorum. zaten kesin bişey de bulamıyoruz mevzuatta
Hocam mevzuatta nasıl bir şey bulamıyorsunuz? İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 36 çok çok açık :

Sınavlar

MADDE 36 – (Değişik:RG-20/08/2007-26619)

Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.

Derslerin özelliğine göre;

a) Klasik (Essay) sınav türünde soru sayısının üçten az olmaması,

b) Çoktan seçmeli, eşleştirmeli, kısa cevaplı, açık uçlu, doğru/yanlış, tamamlamalı ve benzeri sınav türlerinde soru sayısının çok ve soruların kısa cevaplı olması,

c) Soruların konulara göre dağılımı yapılırken ağırlık bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olmak kaydıyla geriye doğru azalan bir oranda ve dönem başından beri işlenen konulardan seçilmesi

esastır.

Sınavlardan önce sorularla birlikte cevap anahtarı da hazırlanır ve sınav kağıtları ile birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir. Sınav soruları, imkânlar ölçüsünde çoğaltılarak öğrencilere dağıtılır.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden, öğretmenlerin iş birliği ve ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere her dönemde en az bir sınav birlikte düzenlenir. Bu ortak sınavların sorularıyla birlikte cevap anahtarları da okul zümre öğretmenlerince hazırlanır ve cevap anahtarlarında her soru için verilecek puan belirtilir.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım derslerinde öğrencilerin başarıları, öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme etkinlikleri esas alınarak belirlenir. (Değişik ikinci cümle:RG-24/12/2008-27090) Seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler (Değişik ibare:RG-24/12/2008-27090) puanla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Kopya çeken öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve (Değişik ibare:RG-24/12/2008-27090) puanla değerlendirilmez. Ancak, dönem (Değişik ibare:RG-24/12/2008-27090) puanının hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Ayrıca bu durum, ders öğretmenince okul yönetimine bildirilir.

(Ek:RG-05/10/2007-26664) (Değişik fıkra:RG-21/7/2012-28360) Ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmede değerlendirilmek üzere ortaokul ve imam-hatip ortaokulunun son sınıfında Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Müzik ve Beden Eğitimi dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce haziran ayında Seviye Belirleme Sınavı yapılır.

(Ek:RG-05/10/2007-26664) (Değişik fıkra:RG-10/7/2010-27637) Seviye belirleme sınavı ile ilgili usul ve esaslar Yönerge ile belirlenir.

Bir ara yapılacağına dair söylenti oldu, ama gün itibari ile MEB den eski yönetmeliği değiştiren bir yazı gelmedi benim bildiğim, bu durumda bu söylentininde altı boş çıkmış oldu. Liselerde veriliyor olabilir seçmeli derslere not tam bilgim yok, ama ortaokul için henüz yeni bir yönetmelik çıkmadı sanırım.

unknownrealmman' Alıntı:
Hocam mevzuatta nasıl bir şey bulamıyorsunuz? İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 36 çok çok açık :

Sınavlar

Seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler (Değişik ibare:RG-24/12/2008-27090) puanla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Yönetmelik değiştirilmemiş ise, neden e-okul da 5. Sınıfların bilişim teknolojileri dersinde 1. sınav, 2. sınav, ders içi performans, ... gibi bölümler açık?

seraser' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:

Sınavlar

Seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler (Değişik ibare:RG-24/12/2008-27090) puanla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Yönetmelik değiştirilmemiş ise, neden e-okul da 5. Sınıfların bilişim teknolojileri dersinde 1. sınav, 2. sınav, ders içi performans, ... gibi bölümler açık?

Yani hocam siz sınav yapılmalı mı diyorsunuz? Peki değişti ise yönetmelik görmek isterim sınav yapacak isek kalan haftaları ona göre değerlendirmiş oluruz

Benim eokulda da 6.,7.,8. sınflar gözüküyor sadece. 2.3.4.5.6.7.8. sınıfların derslerine giriyorum.. :|
teneffüste sorıyım şu not işini müdüre

bilisim_oguz' Alıntı:
2,3,4 e nasıl giriyorsun hocam...
ben de anlamadım nasıl girebildiğimi, başka türlü maaş karşılığını dolduramam köydeyim, neye dayandırdılar bilmiyorum..serbest etkinlik derslerine girdiğimi biliyorum...

şeffaf' Alıntı:
Benim eokulda da 6.,7.,8. sınflar gözüküyor sadece. 2.3.4.5.6.7.8. sınıfların derslerine giriyorum.. :|

Hocam siz hiç burada 2,3,4 lere giren duydunuz mu? Biz serbest etkinlik derslerine giremiyoruz sınıf öğretmenleri girebiliyor. BTR değil misiniz?

şeffaf' Alıntı:
bilisim_oguz' Alıntı:
2,3,4 e nasıl giriyorsun hocam...
ben de anlamadım nasıl girebildiğimi, başka türlü maaş karşılığını dolduramam köydeyim, neye dayandırdılar bilmiyorum..serbest etkinlik derslerine girdiğimi biliyorum...
BTR iseniz zaten maaş karşılığını doldurmanıza gerek yok hocam. BTR iseniz girdiğiniz dersler sistemde kimin üzerinde görünüyor dikkat edin hocam ekdersler başka yerlere gitmesin...

figosde' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:

Hocam siz hiç burada 2,3,4 lere giren duydunuz mu? Biz serbest etkinlik derslerine giremiyoruz sınıf öğretmenleri girebiliyor. BTR değil misiniz?
btr değilim...16 saat dersim var.. diğer türlü 10 saat dersim oluyor..

şeffaf' Alıntı:
figosde' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:

btr değilim...16 saat dersim var.. diğer türlü 10 saat dersim oluyor..
bi gariplik olduğu kesin de açıkçası kurcalamak işime gelmiyor 80 dk yol geliyorum ikinci bir okul felaket olur

e okluda sınıflar açılıyor olsa bile ders kısmı boş geliyor. ders kısmı seçilmeden de not giremediğimze göre not mot yok. Ben müdüre sordum geçen gün performans verir siniz gerekirse dedi. Ama onu da veremeyeceğim bu durumda...Yani NOT YOK

Geri