sınav

Kodla Büyü
2010 yılı MEB iş takvimi açıklansaydı sınav olacak mı, olmayacak mı belli olur du biz de ona göre sınava hazırlık yapardık. Çünkü çalışmadan olmuyor, 2006 ile 2008 sınav soruları arasında çok fark vardı, bence bundan sonra yapılacak sınavlarda bu farklar git gide artacaktır.
Ben ne olur olmaz sınav sorularını buraya ekleyeyim:

Ekli dosyalar

2008 de yapılan sınavda başarılı olan arkadaşlar; çalıştıkları kaynakları(biliyorsunuz 2006 ile 2008 soruları çok farklı), sınavla ile ilgili yaptığı hazırlıkları bu başlıkta belirtirlerse sınava girecek arkadaşlara çok faydası olur. :)

il genelinde değil Türkiye'de ilk 5 te olsan sadece sana gurur verir. Ondan başka ilçe - il mem teknik amelesinden başka hiç bir halta yaramıyor. Seni bağlı bulunduğun ilçenin tüm bilgisayarlarından, adsllerinden, resmi sitelerinden, kaymakamlık hizmetlerinden sorumlu süpermen zannediyorlar. Halbuki sen öğretmensin anlamıyorlar.

Sınav bu sene kesin olacaktır gibi geliyor bana. Zira sayı çok düştü. Ama projeler dahilindeki hie kurs ücretleri sorunu, bu kursların okuldaki öğretmenlere yavaş yavaş devredilmesi bir yandan da eğiticiliğin bu şekilde bitirilmeye çalışılması bir muamma.

ne sınavı eğiticilik hergün kan kaybediyor. eskiden sadece personel genel müdürlüğü baltalıyordu. şimdi kendi projelerimizi yürütenler bile baltalıyor. eğiticilerin sıkıntısını çözmeye çalışmak yerine kolaya kaçıp kursları öğretmenlere verdirip sadece kendi sorunlarını çözüyorlar. yani eğiticilik kimsenin umrunda değil

RoboTek' Alıntı:
yaptık hocam o işi mem'de...okul daha rahat
Hocam haklısınız ama ben ilköğretimde çalışan bir BT öğretmeni olarak 5 yıldır 99 I. faz Beko pc'lerden uğraşıyorum, ayrıca hizmetiçi eğitim kurslarından(cisco, linux, microsoft vb.) gerektiği gibi yararlanamıyorum; en azından bir dönemde olsa yaparak biraz tecrübe kazanmanın faydalı olacağı kanısındayım..

@caylakcekirge, 2009'da görevi bırakmış bir eğitici olarak, sınavı kazanınca olacaklardan bahsedeyim.

1. İl/İlçe Mem'e gidince sen ne iş yaparsın sorusuyla muhattap olacaksınız.
2. Hizmetliden bozma memurun önünde bilgisayar varken, size bilgisayar verilmesi altı ayı bulacak.
3. En az üç ay masa ve sandalye bekleyeceksiniz.
4. İl/İlçe'de kimsenin katılmak istemediği tüm komisyonlara sizi yazacaklar.
5. Sorumlu şube müdürünüz bile gelip "Hocam şu yazı acil, yazar mısın?" diyecek.
6. Sınavda Türkiye derecesi yapıp, bakanlıkta görevlendirilim diye düşünüyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Kimse yüzünüze bakmaz. Eğiticilere eğitim verecek "çekirdek" kadro, "çevre"nin önerisi ile sınavsız mınavsız seçilir. Bu zat-ı muhteremler, her eğiticinin girmek olduğu sınavdan da muaftırlar.
7. Cebinizden para harcayıp, karda kışta okulların BT sınıflarını denetlemeye gideceksiniz. BT sınıfından idareye bilgisayar (ç)alan idarecilerle kavga edeceksiniz.
8. Hikmeti kendinden menkul Intel kurslarını, fare tutmayı bilmeyen öğretmenlere vereceksiniz. Üstelik de beş kurus ek ders almadan.
9. Lise mezunu memurların, lisans mezunu öğretmenleri fırçaladığını görüp, fıttıracaksınız.

Peki, hiç mi güzel yanı yok bu eğiticiliğin derseniz, var. Aldığınız kurslar. Kurslardan gerçekten kendinizi geliştirmek adına güzel şeyler öğrenebilirsiniz.

kazuo' Alıntı:
@caylakcekirge, 2009'da görevi bırakmış bir eğitici olarak, sınavı kazanınca olacaklardan bahsedeyim.

2. Hizmetliden bozma memurun önünde bilgisayar varken, size bilgisayar verilmesi altı ayı bulacak.
5. Sorumlu şube müdürünüz bile gelip "Hocam şu yazı acil, yazar mısın?" diyecek.
6. Sınavda Türkiye derecesi yapıp, bakanlıkta görevlendirilim diye düşünüyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Kimse yüzünüze bakmaz. Eğiticilere eğitim verecek "çekirdek" kadro, "çevre"nin önerisi ile sınavsız mınavsız seçilir. Bu zat-ı muhteremler, her eğiticinin girmek olduğu sınavdan da muaftırlar.
7. Cebinizden para harcayıp, karda kışta okulların BT sınıflarını denetlemeye gideceksiniz. BT sınıfından idareye bilgisayar (ç)alan idarecilerle kavga edeceksiniz.
8. Hikmeti kendinden menkul Intel kurslarını, fare tutmayı bilmeyen öğretmenlere vereceksiniz. Üstelik de beş kurus ek ders almadan.
9. Lise mezunu memurların, lisans mezunu öğretmenleri fırçaladığını görüp, fıttıracaksınız.

Peki, hiç mi güzel yanı yok bu eğiticiliğin derseniz, var. Aldığınız kurslar. Kurslardan gerçekten kendinizi geliştirmek adına güzel şeyler öğrenebilirsiniz.
Hocam mesajın için teşekkürler bu yazdıklarından sonra kafamda bu işle ilgili :?: 'leri oluşmaya başladı. Şimdi kararsız kaldım....

kazuo' Alıntı:

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    17.5 KB · Görüntüleme: 1,182
btformatör' Alıntı:
Arkadaşlar önceki sınav konu başlıkları nelerdi?
hocam 2006-2008 de yapılan sınavlar arasında çok var; 2008 de yapılan sınav için sorularının dağımına bakarsak iyi olur.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    84.1 KB · Görüntüleme: 806
Forumda var öğretmenim. Linki hatırlamıyorum ama, buna benzer bir başlıkta bir arkadaşım vermişti diye hatırlıyorum.

Arkadaşlar dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız gene. Eğitekte sınav felan yapılacağı yok. Haa belli olmaz yarın yaparız diyebilirler eywallah ama şuan sınavla ilgili bir çalışma yapılmadığını biliyorum. Bu sene de yapacaklarını zannetmiyorum. En son yapılan sınavla gelen eğiticilerin yarısından fazlası istifa etti. Yine olacağı o.

kazuo' Alıntı:

Hocam ellerinize ve dillerinize sağlık eksiği var fazlası yok yaşanan sorunları çok güzel açıklamışsınız. aynen imzamı atıyorum

kazuo' Alıntı:

Bir olay bu kadar güzel izah edilebilir.. ÖZellikle bu maddelere tamamen katılıyorum..
Öncelikle bu eğiticilikten bi halt olmaz.. "Çevre" önerisi ile "seçilmiş" "çekirdek" kadrolar işe devam eder. Eğiticilikteki amaç sadece üç beş şube müdürü ile üç beş memurun MSN'sini tamir etmek ve girdikleri sitelerin izini yoketmektir.
Sınava girmek hikayedir yüksek puan alsanız bile seçilmişler sizden bir-kaç kadem öndedir. İstediğiniz kadar iş yapın site hazırlayın okullara faydalı olacak şeyler yapın hatta ilçenizdeki tüüüm BT sınıflarındaki bütün bilgisayarları ayda bir kkeç kez tamir edin nafile ilçedeki şube müdürünün msn'sini yapmanız daha önemlidir..

özellikle Php, asp, delphi, c , linux gibi şeyleri kesinlikle bilmemeniz lazım.. Eğer bilirseniz sizi bir daha seferki görevlendirme de uygun şekilde postalarlar.. Hemde son gün haber verirler. tıpış tıpış okulunuza dönersiniz..

Eğitici Formatörlükten bi halt olmaz. Eğitek'ten bi halt çıkmaz.. MEB de hiç bi ... beceremez..

Bunun sebebi bizim bilgimizi bedava vermemizdir.Onların her çağırışında koşa koşa işlerini halletmeye gitmemizdir.Bir bilgisayarcı 40 liraya format atıyor adamların kurtulduğu maliyeti bi hesaplayın.Aynı kişi bilgisayar kullanmayı bilmeyip ayda 2 kere vista çökertiyor.80 lira demek.Ama bunu bedava yaptığımız için ve amirimiz se bir de değerini bilmez.İkincisi biz bilgisayarda karşılaştığımız sorunları nerden nasıl çözceğimizi bilen kişileriz ve bu bilgi ve birikimlerimiz ile istediğimizde onların memuriyet hayatını bitirecek açıklarını yakalamaya kadir olduğumuzu göstermiyoruz işte bu yüzden bizi sallamıyolar.Bence artık kendimizi belli etmeliyiz.Ayaklarını bize karşı denk almalarını biz istersek attığı adımları takip edebileceğimizi göstermeliyiz.

Eğiticilik amacına uygun olarak uygulandığında süper bir uygulama, ancak diğer türlü olunca angaryadan öteye geçemiyor ne yazık ki...

cagdasca' Alıntı:
Eğiticilik amacına uygun olarak uygulandığında süper bir uygulama, ancak diğer türlü olunca angaryadan öteye geçemiyor ne yazık ki...
Hocam gayet güzel ve kısaca açıklamış. Ayrıca şunu belirteyim:
*Eğitek in Personel gen müd. bypass edip görevlendirmeleri kendisinin yaptırması dolayısıyla personel gen. müd. sürekli elinden gelen kıllığı yapıyor.(En son işi olmamasına rağmen ekders hakkında görüş bildirmesi, tüm görevlendirmeler iptel gibi yazılar vs. gibi)
*Eğitek pasif kalıyor, elemanlarına gerektiği sahip çıkmıyor.
*Ebitefo görevlendirme olduğu için yukarıda belirttiklerimden dolayı akıbeti, sonu belli değil. Kadrolu olmadığınız için sizin gibi hizmetiçi kursu veren müfettiş, şube md. verdikleri kurslardan ekder alırken size "zaten sen bunun için haftalık 18 saat ekders alıyon"diyor personel gen md. ama bunu derken 8-5 çalıştığınızı hiç düşünmüyorlar. Zaten md yard. sınavından sonra daha çok ebitefo nun görevi bırakacağı aşikar.
*Ama MEM lerde çalışmak, çok değişik tecrübeler(her alanda ve anlamda, hayal gücünüzü fazla abartmayın mesleki düşünün.) kazanmanıza yarıyor, özellikle arıza tespitine bakışınız değişiyor.
*Arkadaşların da bahsettiği gibi en güzel tarafı katıldığınız hizmetiçi kursları.
* Güncel olarak bağlı olduğunuz, sizin durumunuzu tam ifade eden bir mevzuata(yönetmelik olmadı hadi yönerge olsun) sahip olmadığınız için aslında Eğitek in elemanı olmanıza rağmen, vurun abalıya modunda herkes sizin üzerinde söz sahibi olabiliyor(per. gen md., strateji geliştirme, hizmetiçi vs)(hala 1992 deki bir yönergeye göre çalışıyoz). Buna bağlı olarak da , illerde hatta aynı ilin ilçelerinde size karşı uygulama birliği olmuyor.
* Bazı iller ellerindeki ebitefo larla çok güzel uygulamalar yapabiliyor(Benim bildiklerim: Kahramanmaraş, Çorum, Şanlıurfa gibi), bazılarıda olayı anlayıp algılayamadıklarından bunların canına nasıl okuruzdalar.
*Tüm bunnlardan vb sebeplerden ötürü değişiklik olmazsa ebitefo bitmeye veya biçim değiştirmeye mahkumdur.... :sleep: :x :verymad:

Geri