Sınavları nasıl yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

Sınavları nasıl hazırlıyorsunuz?

• karışık

Oy: 7 63.6%
  • çoktan seçmeli

Oy: 3 27.3%
  • klasik

Oy: 1 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    11

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar öğretmenliğe başladığım ilk yıl hariç ondan sonraki 5 sene içinde sınavlarımı hep test şeklinde yani çoktan seçmeli yaptım...
klasik sınav ya da diğer türleri gereksiz gördüm....
aslında en güzeli karışık yapmak ama testten vazgeçemedim hem öğrencileri de yormak istemedim çünkü sınavlara hazırlanıp duruyorlar o yüzden hep test yaptım onlar da bi nevi ezber yapmadılar
belki eksik tarafları var ama ben hep öyle yapıyorum...sizin fikirleniz nelerdir?

atbinici' Alıntı:
yıl içerisinde toplam 1 uygulama 2 test 1 karışık yapıyorum hocam

ben uygulama hiç yapmıyorum acaba yönetmeliğe göre yapmamız gerekir mi?
bu arada 3 sınav mı yapıyorsunuz benim bildiğim en fazla 2 sınav yapıyoruz...

seçmeli derslerin sınavı olmaz diye biliyorum ben.
bir tek performans görevi veriyorum.

Anadolu Lisesindeyim.Şu ana kadar yaptığım sınavlardan çıkardığım sonuç şu:
-Yazılı-test gibi sınavlar bizim alanımız için iyi bir ölçme tekniği değil.Çocuk uygulamada yaptığı örneği testte veya yazılı da yapamayabiliyor.O yüzden bu seneden itibaren tamamen uygulama sınavı yapmaya başladım.Uygulama olunca çocuklar daha da önemsiyor.Hatta araştırıp tamamen projeye dayalı not vermeyi bile düşünüyorum eğer böyle birşey varsa.

emrahsahan' Alıntı:
Anadolu Lisesindeyim.Şu ana kadar yaptığım sınavlardan çıkardığım sonuç şu:
-Yazılı-test gibi sınavlar bizim alanımız için iyi bir ölçme tekniği değil.Çocuk uygulamada yaptığı örneği testte veya yazılı da yapamayabiliyor.O yüzden bu seneden itibaren tamamen uygulama sınavı yapmaya başladım.Uygulama olunca çocuklar daha da önemsiyor.Hatta araştırıp tamamen projeye dayalı not vermeyi bile düşünüyorum eğer böyle birşey varsa.

hocam uygulama sınavının evrağını nasıl hazırlıyorsunuz?... sonuçta çocuğun o puanı aldığına dair somut birşey olması lazım elimizde....

hocam sınav kağıdını veriyorum yapması gerekenleri yazıyorum.Çocuk dosyayı hazırladıktan sonra flash diskime kaydediyor sınıf klasörüne. Daha sonra CD'ye yazıyorum tüm okulun belgelerini.

emrahsahan' Alıntı:
hocam sınav kağıdını veriyorum yapması gerekenleri yazıyorum.Çocuk dosyayı hazırladıktan sonra flash diskime kaydediyor sınıf klasörüne. Daha sonra CD'ye yazıyorum tüm okulun belgelerini.

teşekkürler bilgisayarlar az mevcut çok ama bi ara denerim herhalde

Geri