sınavları nasıl yapıyorsunuz...

Kodla Büyü

joomlaci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar geçen yıl meslek lisesindeydim bu yıl eş durumundan normal liseye geçtim. 13 şubeye giriyorum ve hepsinde aynı konuları işliyorum. sınav yapacam bu hafta ama hepsine aynı soruları sorarsam tüm sınıflar birbirinden alır endişesi taşıyorum. siz nasıl yapıyosunuz ben işin içinden çıkamadım valla. deli olacam saat 1 i 20 geçiyo hala uyumadım bu yüzden...

13 sınıfın her biri için ayrı ayrı sorular hazırlayamazsın. Her sınıf için sorulardan birkaçını değiştirip, yap. A ve B gruplarına mutlaka ayır. Hocam kafanı fazla da yorma, muhtemelen sınıfların bir çoğu soruları birbirinden almayacaktır. Ayrıca alanlar da zaten çalışkan öğrenciler olacaktır, o da problem olmayacaktır.
Genel lisede çalıştığım yıllarda, 10 kadar sınıfım vardı. Bir hafta boyunca her sınıfa aynı soruları sordum, her sınıftan 10 alan da çıktı 100 alan da. Anlayacağın, ne sormuş bu adam diye sorma zahmetine girmemişler.
O yüzden kafanı fazla yorma.

joomlaci hocam ben de ayni senin durumundayim, bunca yil meslek lisesinden sonra genel lisede 2 saat bit anlatmak en basit ifadeyle benim verimimden faydalanmamak anlamina geliyor.
yapacak birsey yok, 3 sene idare edecegiz...

Bende daha önce kız meslek lisesinde çalıştığım bi dönemde 13 tane 9. sınıfım vardı. Pazartesi başladım aynı soruları sormaya cuma günü bitirdim. En son sınav yaptığım sınıfta bile durum değişmedi, sanki ilk onları yapmışım gibiydi :) Bu arada soran öğrencilere, sorular farklı diyordum, belki onunda etkisi olmuş olabilir.

Her sınıf için ayrı soru hazırlamak imkansız gibi bişey. Tavsiyem bir sınıf için 2 veya 4 grup yap ve her sınıfa da aynı soruları sor. Böylece soruları alsalar dahi hangi grubun geleceğini bilemezler.

Sonuç olarak kendini fazla yıpratmana gerek yok. Çünkü yine bilen yapacak bilemeyen yapamayacak. Bu hep böyledir.

Geri