Sınavlarını uygulama yapan var mı? Veliyle tartıştım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar veli toplantısında veilerle çok sert tartıştık. Bu dönem klavye ve ppt işledim soruları google docs tan yaptım, velinin birisi uygulama yapamazsın falan filan dedi sinirlendim. 12 sınıf 400 öğrenciyi uygulama yapmak mümkün değil diyorum anlamıyor.Sınav haftalarca sürer diyorum anlamıyor. Türkiye'deki bt öğretmenlerinin % 99 u sınavı kağıt üzerinde yapıyor dedim.

Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ettim acaba sorun bende mi ?

ben anlamadım hocam, sınavı google docstan yaptıysan zaten uygulama değildir o sınav. Veliler uygulama mı olsun istiyorlar?

Ben sınavları sizin gibi docstan test yapıyorum, 1 adet performans görevini uygulama yapıp veriyorum. Diğer ders içi performans görevini ise sınıftaki durumuna göre veriyorum.

Ben dersler seçmeliyken bile sınav yapıyordum ve genelde 1.sınav yazılı+test+boşluk doldurma, 2.sınav uygulama
uygulama sınavının zorluğunu,içeriğini 1.ders saatinde bitecek şekilde ayarlamak önemli
1.dönem powerpoint için uygulama sınavı yapmıştım hocam örnek olarak inceleyebilirsin, tüm dosyaları gönderiyorum.
içinde öğrenci bilgisayarına atılacak, örnek olarak görebileceği mht dosyası, öğrencinin düzenleyeceği ppt dosyası ve sana lazım olan cevap anahtarı ve puanlama cetveli var.
Dönem sonunda bunların yanında öğrencilerin yaptıkları dosyaların hepsini cd ye çekip verirsin.
Puanlamayı sınav esnasında tahtaya yansıtıyorum nereden kaç puan alacağını biliyor.
Bu arada, ben öğrenci dosyalarının üzerinde yanlışlıkla bile olsa değişiklik yapmamaya çalışıyorum, herhangi bir itiraz olduğunda dosyanın kaydedildiği bilgisayar, tarih, saat gibi bilgiler sınav tarihiyle uyuşuyor.

Ekli dosyalar

Ben bir sınav kağıt üzerinde diğerlerini uygulama yaptım. 250 öğrencim var sorun olmuyor. Hatta yazılı yapmaktansa uygulama yapmak bana daha mantıklı ve kolay geldi

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar fakat;

1. Bizim sınıflar 35 kişi labda 17 pc var, uygulama yaparken diğerleri sınıfta nasıl duracak gürültü yapmadan,
2. Uygulama sınavında sorulacak soru sayısı kısıtlıdır bütün sınıflara ayrı soru bulmak (adil değerlendirme yapmak için) mümkün değil,
3. Aynı soruları sorunca diğer sınıflar soruları alsa adaletsizlik olmaz mı
4. öğrenci düşük alınca veliler itiraz etse (bizim veliler 99'a bile itiraz eder) onları çocuklarının yaptığı hataları ispatlayamam. Çünkü çocuklar yaptıklarını inkar edebiliyor aileden korktuğu için. Dosyanın son kaydedilme tarihi saati felan hikaye olur eminim.

Şu dersin notu olmasasa bi dert, önemsiz ders olarak görüldüğü ve ne olursa olsun 100 düşmesi gerektiği düşünüldüğü için notu olsa bi dert :verymad:

Hocam soruları çocuklara 1 hafta önceden çalıştırıp sınav yapın bakın kimsenin sesi çıkıo mu mükemmel oluyorsunuz bir anda :)) :lol: bu dönem öyle yapıyorum ilk dönem velilere çok uğraştım akıllandım

rose_tek' Alıntı:
Hocam soruları çocuklara 1 hafta önceden çalıştırıp sınav yapın bakın kimsenin sesi çıkıo mu mükemmel oluyorsunuz bir anda :)) :lol: bu dönem öyle yapıyorum ilk dönem velilere çok uğraştım akıllandım

hocam çok düşündüm ama onu yapamam içim elvermez zaten bu veli toplantısından sonra hiç yapmam veliler bana ayar verdiklerini düşünecekler

xxxben' Alıntı:
rose_tek' Alıntı:

hocam çok düşündüm ama onu yapamam içim elvermez zaten bu veli toplantısından sonra hiç yapmam veliler bana ayar verdiklerini düşünecekler

Doğru hocam ama soruları veriyorum demedim sözlü yapcam bir hafta öncesinden dedim işte 2 artı verdim 20 puan gibi düşünün dedim soruları not etmelerine izin verdim sınavda da o soruları sordum

benim anlamadığım bu dersi kimse sallamıyoor, biz notları bol bol versek yada ite kaka ortalamayı 80-90 yapsak bu sefer olması gereken olmuş gibi davranıp arayıp soran olmuyor ama notlar düşüünce vay efendim niye diğer dersler yüksek de bu ders düşük?

Niye olacak diğer derslerden hergün test çözüyor hergün çalışıyor, dershaneye gidiyor,

bende yazılı yaptım. 6. sınıfların birincisi olan kız öğrenci 78 aldı. ama 1 gelen az öğrenci var şükür. not dağılımı güzel oldu. fakat 1. olan kızla işimiz var. yapamamış yazılıda öteki dersleri 95 ten aşağı yok. velisi geldi bana çok sinirlenmiş :D

uygulama yap hocam.. ikişerli olsalarda oluyor iyi kötü... biraz notu bol verirsin.. ben 6 larda gözlemlediğim pozitif etkisi oluyor öğrenciler üzerinde.. uygulama sınavında da kontrol ederken. şuraya nası animasyon ekledin.. şu şekle gölge ver vs.. ekstra sorular sorunca nekadar öğrenmiş.. yapmış anlıyorsun zaten.. aslında sınavdan öncede 35 kişilik sınıfta az çok biliyorsun öğrencinin durumunu.. öğrenci soracağını bildiği için ozamana kadar öğrenmediği konular varsada öğrenmiş oluyor... sınav haricinde ders içi yaptıkları uygulamalarada artı eksi verilebilir. her ders vermek istemesemde ben öyle yapıyrum.. yazıladan daha kolay.. uygulaması olan konulardan yazılı yapmaktnsa. uygulama sınavı yapmayı tercih ederim

Sizde ne iyi öğrenciler var maşallah. Ben çalışma kağıdı hazırladım, iyi çalışın yazılı bu tarz olacak dedim ve en az 60 puanlaık soruyu ordan sordum. Diğerleri de çoktan seçmeli idi kolaydı. Her sınıfın yarısından 1-2 kişi fazlası 40 ve altı not aldı. Sınavı iptal ettim, bir sonraki gün yine yapacağım verdiğim çalışma kağıtlarına iyi çalışın dedim, bir sonraki gün önceki yazılının aynısını sordum, sınıfın yarıya yakını (1-2 kişi eksik) 40 ve altı aldı!!! Ne yapacağımı şaşırdım, iptal etmem bir iki taktirlik öğrencininişine yaradı o kadar!

Çocuklar, veliler, diğer öğretmenler, idare bu dersin ehemmiyetinin farkında değil. Biz de farkındalık oluşturamıyoruz elimizde olmayan sebeplerden dolayı. Bende lab. yok mesela, bilgisayar dersi bilgisayarsız olur mu önyargısı ile başlıyorum her gün derse!!!

bende ilk dönemki yazılıda soru soracağım yerleri söyledim.. 1. ders çalışırlarken soru gelecek yerlerin çoğunu söyledim.. onuda bırak. bi iki sınıfta bi tanım eksikmiş notlarda yazılıdan önceki ders o tanımı anlattım.. özet bi şekilde tahtaya yazdırdım bi iki cümleyle.. yazılıda da sildirmedim bi soruda benden olsun diye.. eşit olsun diye diğer sınıflarda da aynısını yaptım.. tekrar yapıyo gibi yazdırdım tanımı tahtaya.. sınavda da orada kaldı.. sizce yaptılarmı?? bi iki öğrenci baktım kağıdı alır almaz tahtadan yazdı cevabı.. sınav bitecek hala uyanmayan var.. olm 13. soruyu yapamadınızmı?? zorla kopya veriyoruz yok arkadas.. gençlik boşş.. ben oraokuldayken kendim soru cevap hazırlardım sınav öncesinde.. 40 tane 60 tane soru cevap.. ozamana kadar işlediğim derslerden.. sonra onlara calışırdım.. sınaavdan sora derdim arkadaslara bak hoca benim hazırladığım sorulardan sordu diye.. şaşırılardı nası flnn.. başka soru çıkama ihtimali kalmazdı zaten.. ikinci sınavda üzerine eklerdim soruları.. zorlandğm derste yapardım bu şekilde... onun dışında derste dinlediğimle geçtiğim sınav da çoktur.. kısa bi tekrar tamam... bizim nesillmii zeki.. şimdiki nesilde ne var.. bukadar boşlar.. kalmamı gelse.. nedir asıl fark anlamıyorumm..

4. öğrenci düşük alınca veliler itiraz etse (bizim veliler 99'a bile itiraz eder) onları çocuklarının yaptığı hataları ispatlayamam. Çünkü çocuklar yaptıklarını inkar edebiliyor aileden korktuğu için. Dosyanın son kaydedilme tarihi saati felan hikaye olur eminim.

hocam beden,resim,müzik,teknoloji tasarım dersinde not verilirken de hiç bir öğretmen bir şeyi ispat etmiyor ki hiç bir sıkıntı olmaz

velide iyi bişey yaptığını sanıyor... nota itiraz ederek.. oldu çocuk hiç bişey öğrenmeden geçsin

hgx2' Alıntı:
Ben dersler seçmeliyken bile sınav yapıyordum ve genelde 1.sınav yazılı+test+boşluk doldurma, 2.sınav uygulama
uygulama sınavının zorluğunu,içeriğini 1.ders saatinde bitecek şekilde ayarlamak önemli
1.dönem powerpoint için uygulama sınavı yapmıştım hocam örnek olarak inceleyebilirsin, tüm dosyaları gönderiyorum.
içinde öğrenci bilgisayarına atılacak, örnek olarak görebileceği mht dosyası, öğrencinin düzenleyeceği ppt dosyası ve sana lazım olan cevap anahtarı ve puanlama cetveli var.
Dönem sonunda bunların yanında öğrencilerin yaptıkları dosyaların hepsini cd ye çekip verirsin.
Puanlamayı sınav esnasında tahtaya yansıtıyorum nereden kaç puan alacağını biliyor.
Bu arada, ben öğrenci dosyalarının üzerinde yanlışlıkla bile olsa değişiklik yapmamaya çalışıyorum, herhangi bir itiraz olduğunda dosyanın kaydedildiği bilgisayar, tarih, saat gibi bilgiler sınav tarihiyle uyuşuyor.
teşekkürler :+1:

Böyle velilerin olması şaşırtıcı. Bence iyi bişey. Tamam imkanlar müsait değil. Hatta üniversite de bile ( Hatta çok iyi bir üniversite) uygulama yapmak zordu ama, velilerin bilinçli olduğunu gösterir...
:alkis: Takdir ettim.

hocam başını ağrıtma bence.. şikayete varırsa sınav uğraşırsın.. salla veliyi de öğrenciyide 2 3 zor sor çalışan 85 ve üstü alabilsin.. tecrübeden biliyorum.. az uğraşmadım uygulama sınavında.. birde 300 400 öğrenciyle uğraşıcan.. değmez bence..velilileri de salla.. kendileri düzgün olsa çocuğunun hakkını aramak onlara kalmazdı . çocuğu yatar sen papaz olursun.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Böyle velilerin olması şaşırtıcı. Bence iyi bişey. Tamam imkanlar müsait değil. Hatta üniversite de bile ( Hatta çok iyi bir üniversite) uygulama yapmak zordu ama, velilerin bilinçli olduğunu gösterir...
:alkis: Takdir ettim.

hocam bence alkışlanacak bi yanları yok. Bu veli tipi çocuklarının ispoyanlamasıyla geçen yıllarda 147ye "öğretmen sınıfta çay içiyor" diye şikayet edip müfettiş getirtmiş velidir. Belki birçok kişi "öğretmen snıfta çay içemez" diyebilir ama çocukları için boğaz patlatan öğretmeni bu şekilde gammazlamak nasıl bi insanlıktır.

Ayrıca velinin bi tanesi aynen şunu dedi bana
-"hocam bende bilgisayar kursu veriyorum hemde sizin gibi word excel değil simülasyon konusunda. Siz ilk yazılıda alt+tab tuş kambinasyonunun görevi nedir diye sormuşsunuz, SORAMAZSINIZ dedi"
neden? dedim.
"Bu ezber sorusudur siz çocuklara böyle ezberlemek zorunda kalacağı şeyler soramazsınız" dedi.

Bunun gibi yüzlerce örnek yazılabilir diğer öğretmenlerin karşılaştığı olaylarla o yüzden bence alkışlama :D

servetusl' Alıntı:

hocam beden,resim,müzik,teknoloji tasarım dersinde not verilirken de hiç bir öğretmen bir şeyi ispat etmiyor ki hiç bir sıkıntı olmaz

hocam o ders öğretmenleri 100ü basıp geçiyor hakedene de haketmeyene de, ama ben yapamam bu haksızlığı bazıları düşük alır ve baknlığa kadar gider bu not delileri

mnn' Alıntı:
hocam başını ağrıtma bence.. şikayete varırsa sınav uğraşırsın.. salla veliyi de öğrenciyide 2 3 zor sor çalışan 85 ve üstü alabilsin.. tecrübeden biliyorum.. az uğraşmadım uygulama sınavında.. birde 300 400 öğrenciyle uğraşıcan.. değmez bence..velilileri de salla.. kendileri düzgün olsa çocuğunun hakkını aramak onlara kalmazdı . çocuğu yatar sen papaz olursun.

hocam ilk dönem senin dediğinde de basit yaptım % 95i yüksek aldı, 2.dönem senin dediğin gibi 4-5 tane sseçici soru sordum öğrenciler ilk dönemki gibi basit olcak diye 3 safa yere çalışmadan gelmişler ve düşük aldılar

artisttt velliii o velinin taa tövbee tövbeee
ulaa herkes hacı hoca oldu iş öğretiyorlar yaa çıldırmamak elde değil
deseydin yaa buyur gel kendin yapppp yaa sinirlendimmmm yaaa

ben performans çalışmalarını uygulama yapıyorum, sınavları yazılı olarak yapıyorum. öğrencilerin durumu yazılı soruları vermeme, yazılı öncesi soruları cevaplamama,yazılı esnasında şunu düzelt bunu düzelt dememe rağmen beklediğim gibi değil. Veliler gelmedi daha...

Anadolu Lisesinde görev yapıyorum 3 yıldır.. Tüm sınavlarımı yazılı olarak yaptım..Hiç sorun olmadı..
Ama kendi öğrencilik dönemimde (Teknik Lisede okudum) Birçok sınavımız uygulama şeklinde oluyordu..

2 yazılı 2 uygulamalı performans yapıyorum ve çocuklar uygulama sınavlarda daha başarılı.

uygulama yapın hocam bir ders bir grup ikinci ders ikinci grup sınıfı ikiye bölün basit bişey mesela word de ders programı tablosu yaptırın akıllı dersi dinleyen çalışan öğrencilere 100 90 basıp geçin bence yazılı sınavla uğraşmayın

Geri