sapphire' Alıntı:http://www.iskur.gov.tr/kurumsalbilgi/raporlar.aspx#dltop
Bahsi geçen illere gore iş gücü piyasası raporu....
ortmenim' Alıntı:Bence de meslek liseleri daha çok teknik alanlara yönelmeli. Özellikle yazılım ağırlıklı bölümler bence meslek lisesi öğrencilerinin kapasitesi dışında. Genel böyle, istisnalar var tabi ki. Eğer bir bilişim teknolojileri öğretmeni iseniz bilirsiniz ki yazılım, programcilik sayısal, matematiksel yetenek istiyor.
erkan_ays' Alıntı:Arkadaşlar problem ağacın kökünde biz meyvelerle uğraşıp duruyoruz. Şu an bana bir fırsat verilse eğitimde yapacağım ilk reform ilkokullardan itibaren sınıfta kalmayı etkin hale getiririm. İkincisi ilk dört yıldan sonrayı zorunlu olmaktan çıkarırım. Bakın o zaman bir çok problem nasıl çözülecek kendiliğinden.
aynen katılıyorum hocam.Mesleki eğitimin başına geçen idareci ayarlıyor galiba herşeyi..Bu yazıyı erkek teknik genel müdürlüğüne iletsek nasıl bir cevap alırız acaba?adeministrator' Alıntı:hocam bunu aylar önceden yazdım ama dinleyen olmamıştı. Bilişim bölümünden fazla idareci arkadaşımız yok malesef. Milli eğitimde olanların tamamına yakını da formatör zaten. Konya'da geçen yılki atamalarda mesleki eğitimin başına metal işleri öğretmeni bir idareci geçti. Metal işleri, mobilya vb okulların döner sermayesine faydası olan bölümler öğrenci bulamıyor. Sebep olarak da başta bilgisayar olmak üzere diğer alanlara fazla öğrenci gitmesini görüyorlar. Ancak bilmiyorlar ki bilişim alanını toptan kapatsalar bile o öğrenciler o alanlara gitmeyecek. Bilişim ve Elektrik alanlarının öğrencilerinin eline verin kaynak makinesini, testereyi şu an bile onlardan daha güzel kaynak yapıp daha doğru düzgün iş yapmazlarsa ben de öğretmen değilim. Bilişim alanına gelen öğrencilerin seviyesini küçümsemeyin. Tamam sistem gereği matematik bilmeyenler meslek lisesine mecburen geliyor ama en iyi öğrenciler de bizde. Kültür dersi öğretmenleri bile bilişimin öğrencileri başka diyor. Okulun işlerine bilişimciler gık demeden koşturuyor. En düzgün işi yine alanlar içerisinde bilişimciler yapıyor, en çok da bilişimciler eziliyor. Diğerleri hiç bir şey yapmasalar bile döner sermayeden kasa(!)ya giren paralar onları kahraman yapmaya yetiyor...
size katılamayacağım hocam hindistandan sonra biz geliriz diye düşünüyorum.akyildiz41' Alıntı:Yazılım işi düşünme ister. Zordur yapması. Bizim toplumumuza pek uymaz. Ondan dolayı ülkemizde yazılım sektörünün gelişmesi baya zor. En azından kendi okulumda yaptığım uygulamalarda bunu görebiliyorum.
28 şubatçıların verdiği zararın düzeltilememesi diye düşünüyorum hocam bir meslek lisesi mezunu olarak. Türkiyede 1027. oluyorsun önüne tek bölüm konuluyor başka bir bölümü seçemiyorsun. o bölüm de sadece gazi üniiversitesinde var 150 kişi alıyor. Bu hükümetin tek yaptığı hata 8 yıllık eğitimi 12 yıla çıkarması gerisi 28 şubat zihniyetinin suçu.Kürşat_58' Alıntı:14 yıldır akp nin eğitim sisteminde vurduğu darbeyi anlatıp sonra sandığa koşa koşa gidip oy veriyorsunuz. siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
dokmeefrail' Alıntı:28 şubatçıların verdiği zararın düzeltilememesi diye düşünüyorum hocam bir meslek lisesi mezunu olarak. Türkiyede 1027. oluyorsun önüne tek bölüm konuluyor başka bir bölümü seçemiyorsun. o bölüm de sadece gazi üniiversitesinde var 150 kişi alıyor. Bu hükümetin tek yaptığı hata 8 yıllık eğitimi 12 yıla çıkarması gerisi 28 şubat zihniyetinin suçu.Kürşat_58' Alıntı:14 yıldır akp nin eğitim sisteminde vurduğu darbeyi anlatıp sonra sandığa koşa koşa gidip oy veriyorsunuz. siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
Hocam meslek liselerini kaldırarak dindar nesil yetiştirecekler :alkis: :alkis: :alkis:ahmetismet' Alıntı:Her şehire üniversite açarsan mühendislikleri ayağa düşürürsen, mesleki eğitimde böyle patlar.Çoğu il bilişim bölümlerini kapatma telaşına düştü. Büyükşehirler dışındaki yerlerde meslek liselerinin mevcutları 3te 1 e indi. Yazıda elektrik elektronik alanının adınında geçmesi ilginç...
dokmeefrail' Alıntı:28 şubatçıların verdiği zararın düzeltilememesi diye düşünüyorum hocam bir meslek lisesi mezunu olarak. Türkiyede 1027. oluyorsun önüne tek bölüm konuluyor başka bir bölümü seçemiyorsun. o bölüm de sadece gazi üniiversitesinde var 150 kişi alıyor. Bu hükümetin tek yaptığı hata 8 yıllık eğitimi 12 yıla çıkarması gerisi 28 şubat zihniyetinin suçu.Kürşat_58' Alıntı:14 yıldır akp nin eğitim sisteminde vurduğu darbeyi anlatıp sonra sandığa koşa koşa gidip oy veriyorsunuz. siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
theArcher' Alıntı:Malesef İş gene her zamanki gibi siyasete dönecek..Arkadaşlar tehlikenin farkıdamısınız bilmiyorum da eğer ilin birinde bu alan kapatma(konya) veya okullardaki alanları birleştirme(Manisa) yapılırsa bu diğer illerede örnek teşkil eder.Bu yazıyı bir yerlere iletmemiz gerek.Resmen bilişim teknolojileri alanını seçtirmeyin mevcut açık alanlarıda kapatın diyor...