Saç Bakım Hizmetleri Staj ve Ders Durumu

Kodla Büyü

devcodeblog

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar;

Tüketici Hakları 2 saat, kozmetik ürünleri 2 saat,Rehberlik 1 saat,Müşteri ilişkileri 2 saat,işletmelerde beceri eğitimi 24 saat.

Arkadaşlar işletmelerde beceri eğitimini okulda öğrencilerle beraber gerçekleştiriyoruz. 3 gün, hergün 8 saat olmak üzere. Toplamda 31 saat + 3 saat planlama. Toplamda 34 saat dersim oluyor.

1. İşletmelerde beceri eğitimi maaş karşılığımı sayılıyor. Ücret karşılığımı. ?
2. İşletmelerde beceri eğitimini dışarıda verdirmek istiyorum ama ilçede imkanlar kısıtlı, ilçe merkezinde olursa kaç saat olabiliyor. ?
3. Alan dersleri olarak ders ekleme imkanım var mı. ? 34 saat + kaç saat daha ders alabilirim. Müdüre hanım alamayacağımı söylemişti. 49 saate kadar alma durumumuz yok mu. ? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Saygılar

1. İşletmelerde beceri eğitimi koordinatör olmadığınız sürece maaş karşılığıdır.
2. İşletmelerde beceri eğitimini dışarıda almak isteyen öğrenciler işletmeye gidebilir(eğer bu öğrenciler en az 8 kişilik grup oluşturabilir ve idar -ilçe olumlu görüş bildirirse) koordine ücreti alabilirsiniz.(kendi görüşüm.)
3. Alanda sene başında yapılan alan zümrenizde zorunlu ve seçmeli dersler ve saatleri belirtmiş olmanız gerekmektedir. Girebileceğiniz ders varsa haftada fiili 44 saate kadar, ilave olarakda (3 saat 10'a 1 ve 2 saatte rehberlik ve kulüp çalışmalarında) kadar derse girebilirsiniz.

Cevabın için teşekkür ederim deephunter. Peki hocam koordinatör olduğumda ne değişiyor. Beceri eğitimi de olmazsa eğer 31-24 = 7 saat oluyor,maaş karşılığımı nasıl doldurabilirim ki. ?

Öğrenciler okulda öğrenciler staj yaparken kordinatör öğretmen olarak görev almış olmuyor muyum. ? O halde benim aldığım ücret ne ücreti. ? :shock: Konulara vakıf değilim. Tekrar teşekkürler.

Öğrenciler okulda yapıyorken, staj yapmış olmuyorlar. Diğer alan dersleri gibi İşletmelerde Beceri Eğitimi Dersi adında bir dersi almış oluyorlar. Bu öğrenciler için ayrıca 40 günlük yaz stajı da yaptırmanız gerekeceğini unutmayın. Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğindeki Staj ve işletmelerde beceri eğitimi ile ilgili bölümleri okursanız iyi olur.
Koordinatörlük ücreti işletmeye giden öğrenci için yapılan kontroller karşılığı verilen ücrettir.
Eğer öğrencileri işletmeye yollayabilirseniz, büyükşehirlerde 20 saate kadar koordinatörlük ek ders ücreti alabilirsiniz. Bunu alabilmek için maaş karşılığınızın dolmasına da gerek yoktur.
Eğer atölye ve laboratuar dersi öğretmeniyseniz de 44 saate kadar kendi alanınız ya da başka bir branşın derslerine girebilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Öğrenciler okulda yapıyorken, staj yapmış olmuyorlar. Diğer alan dersleri gibi İşletmelerde Beceri Eğitimi Dersi adında bir dersi almış oluyorlar. Bu öğrenciler için ayrıca 40 günlük yaz stajı da yaptırmanız gerekeceğini unutmayın. Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğindeki Staj ve işletmelerde beceri eğitimi ile ilgili bölümleri okursanız iyi olur.
Koordinatörlük ücreti işletmeye giden öğrenci için yapılan kontroller karşılığı verilen ücrettir.
Eğer öğrencileri işletmeye yollayabilirseniz, büyükşehirlerde 20 saate kadar koordinatörlük ek ders ücreti alabilirsiniz. Bunu alabilmek için maaş karşılığınızın dolmasına da gerek yoktur.
Eğer atölye ve laboratuar dersi öğretmeniyseniz de 44 saate kadar kendi alanınız ya da başka bir branşın derslerine girebilirsiniz.

Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğindeki Staj ve işletmelerde beceri eğitimi ile ilgili bölümleri inceleyeceğim. Bilgisizlik kötü birşey. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tek bir sınıfım mevcut. Tek öğretmenim. Müdürüm bu şekilde uygn olacağını söyledi. Tek hoca olduğum içinde şeflik alamayacağımı belirtti.. Bu ne kadar doğru bilemiyorum. alan ve atelye şefliği ile ilgili iki şeflik var değil mi. ? Araştırıyorum sayın hocam. Tekrar teşekkürler...

Tek hoca olsanız da Alan şefi olabilirsiniz. Alan şefliği için normun açılmasının tek şartı bir alanın olması, alan şefinin esas görevi laboratuvar ve atölyenin bakım onarımını yapmak ve hazır halde tutmaktır, diğer alan öğretmenlerini yönetmek falan değil. Siz alan şefliği için görevlendirilmek istediğinize dair bir dilekçe yazın, müdürünüz işi bilmiyorsa sorup öğrensin, görevlendirme talep yazısını MEM'e yollayıp, görevlendirmenizi istesin.

Anladım yakup hocam teşekkür ederim. 34+10 = 44 saat bu da girebileceğim ders saatleri içerisinde değil mi. ? işletmelerde beceri eğitimi buna engel değil diye biliyorum. Yarın bu işler üzerine yoğunlaşacağım. İşim var hocam. Tekrar teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

bölümde alan şefi olmak zorunda. tek kişi olursa olmaz diye bi şey yok. beceri eğitimi engel değil.

ayrıca ders saatinizi hesaplarken planlama ve rehberliği katmanıza gerek yok. yani 34 değil 30 saat dersiniz var 14 saate kadar daha alabilirsiniz. 3 planlama 2 rehberlik 49 saat durumu da böyle oluyor.

teşekkür ederim sayın hocam. Geçen karşıma çıktı arkadaşın stajerliği kalkmadı diye atelye şefliğini alamazsın demişler. Müdürün insiyatifinde değil miydi bu. ?

yönetmelikte hiçbir engel yok şef olmasina. zaten olan da cok stajyerken. ama dediginiz gibi is bilmez idareciler giciklik yapabiliyor.

evet hocam. Şeflik ders saatleri için ders programında boş ders olması gerekiyor değil mi. ? Şöyle bir örnek versem;
40 saat ders + 1 saat rehberlik 41 saat, haftada 5 gün var 9 saatten 45 saatlik ders alanı mevcut.

1 saat rehberliği alınmazsa, 40 saat + 3 saat planlama + 6 saat şeflik ama eğer şeflik ders programına işlenirse 45 saat toplam ders + 6 saat şeflik artan 1 saat programda işlenmezse sıkıntı olabilir mi. ? Cevap için teşekkürler.

hocam açıkçası sizin hesabı pek anlayamadım. :)

ama sizin okulda 9 saat ders var diye onla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. mesela 7-8 saat dersi olan okullarda olabiliyor.sadece bununla sınırlı kalsan şeflik veremezsin. o yüzden şeflikleri ders bitimine ekleyebilirsiniz.

bi de şefseniz zaten rehberlik ve kulüp alamıyorsunuz. ayrıca bir teknik öğretmenin girebileceği ders sayısı en fazla 44'tür. dersten kasıt; fiili girdiğiniz ders + koordinatörlük + şeflik 44'ü geçemez.

yanlış anlamadıysam sizin hesapta 40 ders 6 şeflik var. bunun 2 saatini alamazsaniz. ders, şeflik, koordinatörlük sayılarınızı yazarsanız tekrar hesaplayabiliriz.

Ben de okuyunca anlayamadım. Ne yazmışım. :!:

Girdiğim ders saati 40 saat fiili ders, rehberlik 1 saat toplamda 41 saat olarak ders programında gözüküyor. kordinatörlük yok hocam. Atelye şefliği için konuşursak, eklenirse durum nasıl olacak . ?

40 saat ders + 6 saat şeflik + 3 saat planlama + 0 saat rehberlik ile 49 saat oluyor sanırım. :?:

44'ü geçme şansınız yok hocam. iki saat ya fahri gireceksiniz. ya da 2 saat dersinizi başka birine vereceksiniz.

38 ders + 6 şeflik = 44 ---> 44-20= 24 saat ekders + 3 saat planlama = 27 saat ek ders toplam

şefseniz rehberlik almadığınız için 29 saat ek ders alma şansınız yok maalesef.

40+6 = 46 ---> 46 -20 = 26 gibi bir hesap olamaz çünkü ek ders karşılığı girilebilecek ders sayısı en fazla 24'tür.

Anladım sayın hocam. Ben şef değilim hocam. Dilekçe vermeyi planlıyorum. Şu anda hesap ise;

40 saat ders + 1 saat rehberlik + 3 saat planlama = 44 saat ---> 24 saat Ek ders toplamı

iki saatlik dersi verdiğimde dediğiniz gibi sayın hocam;

38 saat ders + 6 saat şeflik + 3 saat planlama = 47 saat --->27 saat Ek ders toplamı

Konuda bize ve gelecek nesillere yardımcı oldun. Hakkını helal et. Saygılar Hocam.

helal olsun hocam ne demek. yanlız gene bi yanlış var :)

ilk hesap için, rehberlik 2 saat sayılıyor. 20 zaten maaş karşılığı, kalan 20 + 3 planlama +2 rehberlik = 25 saat ekders almanız lazım.

Geçen ayın ek ders hesabına baktığımda hocam 24 saat olarak işlem yapmışlar.

40 saat ders + 1 saat rehberlik + 3 saat planlama = 44 saat ---> 24 saat Ek ders toplamı

Yukarıdaki şekilde sorduğumda ise meslek hocası ilk durumdan bahsediyoruz. 24 saati geçemez denmişti. Haftalık ders saati 1 olmasına rağmen, ek derse 2 diye yansıtılmış olması gerekiyor değil mi. ? Saygılar hocam.

evet hocam 2 saat olması gerekiyor. geçemeyeceğin şey 44 saat toplam ders saati sayısı. rehberlik ve planlama bunun üzerine eklenir.

siz o hocaya sorun bakalım 44 saat derse girmiş olsam, zaten 24 saat ek ders ordan alacağım. ee o zaman planlama ve rehberliği hiç mi eklemeyeceksin diye.

doğru diyorsun sayın hocam. Geçen şubattan beri bu şekilde hesaplanıyor. Ben 24 saat olarak ek ders ücretlerini aldım. :| Bundan sonra doğrusu hesaplansın. Teşekkür ederim hocam. "Bu ne buuu dicem şu yaptığınıza bakın. " :puhaha:

Geri