Saçma bi şekilde norm fazlası oldum...

Kodla Büyü

manass33

Site Gezgini
Okulumuz dönüştüğü için ağustos ayında tayin hakkı verildi. Ağustos ayında yayınlanan ihtiyaç listesinde şu an bulunduğum okulun ders saati 38 normu 2 görünüyordu. Atamam yapılıp eylül ayı geldiğinde ders saatinin 32 olduğunu öğrendim. Sanırım okul ders saatini yanlış hesaplayıp normu 2 bildirmiş öyle görünüyor. Şube sayısında azalma yok. Diğer arkadaşın puanı benden yüksek olduğundan dolayı norm fazlası olduğum bugün bana tebliğ edildi. Siz olsanız naparsınız arkadaşlar?

Allah sabır versin.
Yakında bir okula görevlendirme olmuyormu
Seneye 5.6.7.ve 8lerde demecburi olursa
Normdan dusersin.
Yada btr olmuyormu

farklı bi şekilde ben de norm fazlası oldum...
ve naptım biliyon mu hocam.
biliyorum bi öğretmene yakışmıyo ama
ağzıma ne geldiyse Allah ne verdiyse SÖVDÜM ya...
töbe töbe...

Okulumda 8 saat bilişim dersi var ve halen norm fazlası değilim.İlçedeki tek bilgisayar öğretmeniyim acaba sebebi bu mudur? halen merak ediyorum.

Nadir SERT' Alıntı:
Okulumda 8 saat bilişim dersi var ve halen norm fazlası değilim.İlçedeki tek bilgisayar öğretmeniyim acaba sebebi bu mudur? halen merak ediyorum.
Muhtemelen tek olduğunuzdan fakat ilçede hangi okulda ders sayısı çoksa sizi oraya vermeleri gerekiyor. Eğer okulunuz YBO ise norm fazlası olmasınız.

Hocam bişey olmaz. Seneye düzelir. Ben de 1 sene norm fazlası oldum. Hatta tercih hakkı verdiler. Ama umursamadım. Hiç takmadım. Bir baktım normum yine gelmiş. Yani hocam BOŞVER takma düzelir. Haa bir hata varsa hakkını ara ama. Onu boşverme tabiki.

hasari' Alıntı:
Nadir SERT' Alıntı:
Muhtemelen tek olduğunuzdan fakat ilçede hangi okulda ders sayısı çoksa sizi oraya vermeleri gerekiyor. Eğer okulunuz YBO ise norm fazlası olmasınız.
İlçede bir ortaokul bir de lise var lise de 2 saat toplam 10 saat ders var yibo yok ama halen norm fazlası değilim.

Nadir SERT' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Nadir SERT' Alıntı:
İlçede bir ortaokul bir de lise var lise de 2 saat toplam 10 saat ders var yibo yok ama halen norm fazlası değilim.
Sizde ders saati fazla olduğundan normunuz duruyor. Lise eğer seçmeli olarak dersi seçer ders saatini artırırsa siz otomatik olarak norm fazlası olursunuz. :)

önümüzdeki sene şube sayılarında değişiklik olursa ders sayınız artar.
norm güncellemelerinde sayıyı ona göre arttırırlar.

yönetmelikte 31 saatten sonra norm iki olarak yazılır diyor.. siz neden böyle bir duruma düştünüz anlamdım..

bişey olmaz hocam tayin istemeyin seneye yeni sınıflarla beraber düzelir hiç merak etmeyin

Eğitim bölgesinde öğretmen dağıtımı yapılırken sizin okula 1 tane vermişler. Normlar diğer okullara dağılmıştır. Şikayet edilse de bir şey anlamazsınız ama genede içinizi rahatlatmak için sorabilirsiniz. Size tavsiyem şayet okulunuzdan ayrılmak istemiyorsanız farklı bir okul tercih etmek için dilekçe vermeyin. En azından il içi ve il dışı atama için hak elde etmiş olursunuz. Yok kendi okulunuzda kalmak istiyorsanız 2 sene bu durumu sürdürebilirsiniz. Tabi ilinizde zorla atama yapılmıyorsa bazı ille zorla atama yapabiliyor. Bu yetkileri de var.

Arkadaşlar milli eğitime gittiğimde olayı net bi şekilde öğrendim. Eğitim bölgesi normuna takılıyorum haklısınız. Ama yanlışlık şurada; Ben tayin isterken ders saati 32 değilde 38 görünüyordu. İdareciler ders saati belirlerken yanlış hesaplamışlar 38 saat olarak bildirmişler. Dolayısıyla okula iki norm vermişler. Eylülde yanlışlık ortaya çıkınca bende norm fazlası olmuşum. Birileri işini düzgün yapsa ben böyle bi duruma düşmeyecektim anlayacağımız. Bu okulu yazmazdım eski okulumda kalırdım, planlarımı ona göre ayarlardım. Dönem ortasında böyle saçma bi işle uğraşmak zorunda da kalmazdım. Okula bilgilendirilmek için dilekçe verdim.

Geri