Sağlığa Zararlıdır... - MERVE AYYILDIZ

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Sigara içmek akıl karı değildir ama toplum psikolojisi bu iğrenç şeyi içmenize neden oluyor işte.

ronn' Alıntı:
yani bi sigaramız var bırakın da keyifiyle içelim :)
Sayın hocam öyle diyorsunuz da akrabamın bu illet yüzünden önce ayak baş parmağı sonra ayağı sonrada dizden itibaren kesildi.. Yazıktır günahtır kendimize kötülük ediyoruz..

Sigaradan zevk alan birisi olarak, keşke hiç olmasaydı, keşke hiç içmeseydim diyorum ama sayısı günlük 3-5 oldukça veya 5-10 gün içmeyip bir muhabbet ortamında 5-6 tane içince aslında çok da sağlık sorununa yol açmaz.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Türkiye'de ekmek tüketimi azalsa sağlık sorunlarının %30'u bitermiş. Ekmeği de zamlandıralım, şikayet edenlere başbakanın lafı hazır "pahalı buluyorlarsa almasınlar"

Sigara ile ilgili çok fazla spekülasyon yapılıyor bence. Ha yapılsın, keşke rüyalar gerçek olsa, keşke yasaklansa, hiç içen kalmasa ama...

Şu mübarek Ramazan'ın ilk günlerinde hele iftardan sonra sürekli soğuk içecekler yanında sigara, bir o içecek yanında sigara, bir bu içecek yanında sigara oooh uyuşuyordum adete zevkten

Bundan daha ucuz bir keyif olamaz ama artık o da ucuz değil

Aslında pahalı olması iyi, sayıyı azaltıyorduk ama "pahalı buluyorlarsa içmesinler" denilerek tercihime, en ucuz ve tek zevkime böyle saygı gösterilmemesi hiç hoşuma gitmedi

Bunca yıllık dostluğumuz var sigarayla bu kadar eleştiri karşısında savunayım dedim eşek herifi

Evet sigarayı seviyorum, henüz bir zararını görmediğim için de içmeye devam ediyorum

Bırakmayı denedim ama asla sürekli bırakmayı göze almadım

Ama yine de en fazla 15 olur, ortalam ise 10'un altındadır. Elbette öyle paket paket içmek istemem.

Hatta bir dönem 5 falandı ortalama, şu son zamdan sonra tütün içmeye başladım

İstatistikler beni sigarayı bıraktı olarak gösteriyor ama ben tütün içiyorum bu yüzden eskiden 5 tane içtiğim sigarayı 10-15 tane içiyorum

Hükümeti babasının partisi sanan beleş propagandacıları da hükümetinin zam yaparak ne kadar çok kişinin sigarayı bırakmasına vesile olduğunu anlatıyor

Bilmiyor ki hayırlı insanlar, sigrayı bıraktı diye istatistiklere giren insanlar kaçak sigara içiyor veya tütün içiyor

Hem keyifleri elinden alındı, hem de verdikleri para devlete gitmiyor, hem de eskisine nazaran daha fazla içiyorlar

Sigara kötüdür içmeyin ama içen için en ucuz keyifti eskiden, tek keyifti

Artık pahalı bir keyif

danpe' Alıntı:
ronn' Alıntı:
Sayın hocam öyle diyorsunuz da akrabamın bu illet yüzünden önce ayak baş parmağı sonra ayağı sonrada dizden itibaren kesildi.. Yazıktır günahtır kendimize kötülük ediyoruz..

zararlarını bizden götürdüğü herşeyin farkındayım üstelik lanet ucuz bişeyde değil üstüne para veriyorsun birde. Maalesef itibar edemiyosun bu söylemlere ettirmiyor meret

ronn' Alıntı:
danpe' Alıntı:
ronn' Alıntı:

zararlarını bizden götürdüğü herşeyin farkındayım üstelik lanet ucuz bişeyde değil üstüne para veriyorsun birde. Maalesef itibar edemiyosun bu söylemlere ettirmiyor meret
Hocam bırakmak için bir çaba gösterin gerekirse psikolojik destek alın ama bırakın gözünüzü seveyim..

Ha şunu söylemeyi unutmuşum:

Sigara zamana yayılabilen bir keyif.

Aylık sigara masrafım 30 lira olsa fiyatını adam gibi düşürseler

30 lira ile 1 ay boyunca nasıl bir keyf yaşayabilirim

Sinema mı? 1 gün gitti, geriye kalan 29 gün. Spor, gezi, bedava da gezilmez ki

Ama sigara içen adama hiçbirşeye gerek yok, 1 aylık keyf hazır, bundan ucuzu ve zamana yayılabileni yok

Eh bu keyifi de zamlandırırsan bir de benim tercihime saygı göstermezsen elbette kızarım

Sigarayı yazı okuyarak, nasihatle, resme bakarak bırakan sayısı belki 100 binde 1 gibi küçük bir sayıdır.

sigarayı bırak birisi olarak söylüyorum

-sağlık yönünden başka; kokusu çekilmez , sigara içenler çok kötü bir kokuya sahip oluyor. Ya ben yanlarından kaçıyorum ya da yanımdan kovuyorum.

-bir keresinde bir öğrencimi seveyim dedim eh dedi beni itti. Çünkü sigara içmiştim. Sizde kendi çocuğunuza öyle kokuyor olabilirsiniz.

Geri