sağlık meslek lisesinde çalışılır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alevglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hacam bizim okul bu yıl anadolu sağlık meslek lisesi oldu ama bilişim tek. dersi sadece Aci tıp tek. dalında var oda sadece 2 saat, yani 2 yıl sonra bize yol görünüyor, normu yok...

yani şey için sormuştum biz teknik üniversite mezunu olmayınca meslek liselerine atanamıyoruz o anlamda

sağlık meslek lisesi teknik lise olarak görünmüyor sonuçta bilgi ve iletişim teknolojisi dersi var
sadece tıbbi sekreterlik bölümü var ise onun müfredatı değişiktir dört yıl boyunca sürekli bilgisayar dersi görüyorlar. ben 3 yıl görev yaptım çok zevkliydi. Tavsiye ederim.

sağlık meslekte çalışan bilgisayarcı aklını peynir ekmekle yemiştir.
en çok yoğunluğun olduğu kurumdur..meb'ten hariç bi de sağlık bakanlığı ile yazışmalar ve işler vardır...
bütün işleri üzerinize yıkarlar haberiniz olsun....

sağlık meslek lisesinde öğretmen olarak çalışabiliyorsak idareci olarakta görev yapabiliriz doğru mudur ?

only61' Alıntı:
sağlık meslekte çalışan bilgisayarcı aklını peynir ekmekle yemiştir.
en çok yoğunluğun olduğu kurumdur..meb'ten hariç bi de sağlık bakanlığı ile yazışmalar ve işler vardır...
bütün işleri üzerinize yıkarlar haberiniz olsun....

hocam ben 3 yıl görev yaptım çok rahattı sağlık bakanlığıyla bağlantısı yok sağlık işleri daire başkanlığına bağlı ki o da meb'e bağlı.

Böteci arkadaşlar Meslek lisesi ile biten tüm kurumlarda sadece teknik öğretmenler çalışabilir endüstri meslek kız meslek sağlık meslek fark etmez lakin idareci olabilirsiniz sizi sadece 9. sınıf lardan sorumlu müdür yardımıcısı yaparlar Zatenj şu anda Coğrafyacıda meslek lisesinde müd . yard. olabiliyor

Geri kalantüm görev yapılımlar usulsüzdür okulun tabelası değişince bile düz lise iken turizm meslek ticaret meslek saglık meslek olunca kadrosunun orda durması bile suçtur en kısa zamanda okulu değiştirilir. farkedilmese bile şikayet edildiği anda İdare ve il-ilçe meb hakkında soruşturma açılır.

guraysen' Alıntı:
Böteci arkadaşlar Meslek lisesi ile biten tüm kurumlarda sadece teknik öğretmenler çalışabilir endüstri meslek kız meslek sağlık meslek fark etmez lakin idareci olabilirsiniz sizi sadece 9. sınıf lardan sorumlu müdür yardımıcısı yaparlar Zatenj şu anda Coğrafyacıda meslek lisesinde müd . yard. olabiliyor

Sayın hocam böyle bir yorumu hangi yönetmeliğin, yada hangi genelgenin, yada ttk'nın kaç numaralı kararını göz önünde bulundurarak yaptığını açıklar mısın?

Sayın öğretmenim Bütün Meslek liseleri İsmini taşıyan okullar http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html taki mevzuata bağlıdır meslek veya teknik ibaresi taşıyorsa sadece teknik öğretmenler görev yapabilir hatta Çok programlı liseler bile buna dahildir. Genel tayin döneminde Bir teknik öğremenlik mezunu ile bir eğitim mezunun Seçeneklerini aç bak en kısa o yolla anlarsın başka soracağın bir soru var mı ?

Ayrıca atama ile ilgili şu http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27318_0.html mevzuatı da inceleyebilirsin . Sizin bunları anlamamanızı ya da anlamak istememenizi anlıyorum . Lakin Bence sizler bunların peşinde koşacağınıza elinizden alınana dersleriniz ve haklarınız peşinde daha kararlılık ile yani rehber öğretmen veya beden eğitimi öğretmenlerinin yarısı kadar koşsanız hiçbir sorununuz kalmayacak çünkü okulun temel direği sizsiniz ama büyük çoğunluğunuz hakkını aramanın harcıyacağı ve ya kaybedeceği 3- 5 kuruşun hesabında sanırım . Bir eylem yapılıyor ben Teknik meznunu olmama rağmen destek verirken kimse den ses seda yok... 50 kişi ile değil o eylemin en az 1000 kişi ile olması ya da okullarnızda iş yavaşlatsanız değerinizi anlayacaklar. Lakin Ben Böte'nin sonunu hiç hayırlı görmüyorum . dün Bimexe gittim orda bir genç eleman vardı azıcık konuştuk böte mezunu 87 almış atanamamış siz bu dersleri geri almadığınız sürece gerçek eyleme geçecek cesareti ve birliği bulmadığınız sürece bunlar devam edecek. Sizlerin sonuna kadar yanınızdayım kendi adıma lakin kararlı ve istekli birlik olarak hareket edin...

guraysen' Alıntı:
Sayın öğretmenim Bütün Meslek liseleri İsmini taşıyan okullar http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html taki mevzuata bağlıdır meslek veya teknik ibaresi taşıyorsa sadece teknik öğretmenler görev yapabilir hatta Çok programlı liseler bile buna dahildir. Genel tayin döneminde Bir teknik öğremenlik mezunu ile bir eğitim mezunun Seçeneklerini aç bak en kısa o yolla anlarsın başka soracağın bir soru var mı ?

hocam benim bahsettiğim konu idarecilikle alakalıydı fakat sen nedense durumu teknik eğitim, normal eğitim olayına getirdin. 3 kuruş fazla para için okuma yazma bilmeyen öğrencilerle dolu meslek liselerinde çalışma heveslisi değilim bunu belirtmek isterim.

Şu konuda da sanırım bir fikrin yok, böte mezunları çpl, turizm meslek lisesi, sağlık meslek lisesi gibi okullarda kadrolu olarak atanabiliyorlar ve görev yapabiliyorlar.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK'in 8.maddesinin 3. fıkrasında;
3) Mesleki ve teknik eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak için başvuruda bulunan atölye, laboratuar ya da meslek dersi öğretmenlerinden, bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.

benim bu fıkradan anladığım teknik öğretmenlere idarecelikte ek puan verileceği..

aynı yönetmeliğin 7.maddesinin Ç bendinde de;
ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak

yani ben böte mezunu olarak sağlık meslek lisesinde ders olarak seçilebilen "bilgi ve iletişim teknolojileri" dersi için atanabilecek bir öğretmensem eğer, bu okulda idarecilikte yapbilirim demek oluyor.

..LysimakhoS..' Alıntı:
guraysen' Alıntı:

hocam benim bahsettiğim konu idarecilikle alakalıydı fakat sen nedense durumu teknik eğitim, normal eğitim olayına getirdin. 3 kuruş fazla para için okuma yazma bilmeyen öğrencilerle dolu meslek liselerinde çalışma heveslisi değilim bunu belirtmek isterim.

Şu konuda da sanırım bir fikrin yok, böte mezunları çpl, turizm meslek lisesi, sağlık meslek lisesi gibi okullarda kadrolu olarak atanabiliyorlar ve görev yapabiliyorlar.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK'in 8.maddesinin 3. fıkrasında;
3) Mesleki ve teknik eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak için başvuruda bulunan atölye, laboratuar ya da meslek dersi öğretmenlerinden, bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.

benim bu fıkradan anladığım teknik öğretmenlere idarecelikte ek puan verileceği..

aynı yönetmeliğin 7.maddesinin Ç bendinde de;
ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak

yani ben böte mezunu olarak sağlık meslek lisesinde ders olarak seçilebilen "bilgi ve iletişim teknolojileri" dersi için atanabilecek bir öğretmensem eğer, bu okulda idarecilikte yapbilirim demek oluyor.
:alkis: sana katılmak istiyorum ama meeslekli öğrencilere haksızlık yapmışsın...

Arkadaşım Sen böte mezunusun anlıyorum diyorum seni .. ama 1. si sen dediğinin doğru olmadığını biliyorsun il içi yanlış uygulamalar ile bazen böteciler meslek liselerine atanıyor fark edildiğinde iptal ediliyor 2. si açıp mayısta bak bakalım sana tek bir turizm meslek veya sağlık meslek açılıyor mu ben sana şunu soyleyeyim açılırsa ben istifa ederim açılmazsa bu kadar iddaalisın sende yapabilirmisin ? 3. sü meslek liselerine idareci atnabiliyorsunuz sadece teknik mezunlarına ek puan veriliyor...

:) hocam nedir senin bu bötecilerden istediğin böyle anlamsız bir husumet yaşamışsın anlaşılan. Bakın sayın hocam yönetmelklerden önce şunu yineleyeyim ben meslek lisesinde çalışma meraklısı değilim, böte mezunlarının meslek lisesinde çalışmasınıda onaylamıyorum zaten. sizler teknik eğitim fakültesi mezunusunuz ve bu görev sizlerin hakkı. meslek lisesinde öğretmen olmak isteyen bir öğretmen arkadaşımda gidip teknik eğitimde okusaydı.

Fakat anlamsız iddanızı anlayamıyorum. bu kadar keskin ifadelerle konuşabilecek yanlış özgüveniniz nereden geliyor acaba? ben anadolu lisesine sınavla geçiş yapmış bir böteciyim. 2010 haziran arasında iller arası tayinle farklı bir ildeki ilköğretim okuluna çıktı tayinim. iller arası tayinlerden muhtemelen sizinde haberiniz vardır ki bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir tayin çeşididir(il içi tayin dönemi gibi yanlış uygulama olması zor, ama siz olabilir diyebilirsiniz). şuanda karşımda o tayin dönemindeki bende kalması gereken elektronik başvuru çıktısı karşımda ve tercih bilgileri bölümündeki 5. tercihim:

SAKARYA-ADAPAZARI - Sezginler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (Anadolu Türü)

dilerseniz tc kimlik numaramı bile gizlemeden bu belgeyi taratıp pm den size gönderebilirim :)

ama hakim olmadığınız bir konuda mesleğinizi ortaya atan iddalardan kaçınmanız size tavsiyemdir.

Hocam sizin dediğiniz sene öyle hatalar oldu bende hataydayım hatta bir böteci Erol bilecik EML ye geldi daha adımını atmadan fark edildi ve İlköğretime gönderildi. O seneden önce ilk atamada da aynı hatalı açılımlar oldu Lakin artık bu mesele çözümlendi 2011 Şubattan beri ne eş durumu ne il dışında kesinlikle anadolu ibaresi taşısa dahi meslek liseleri kapsamındaki Ticaret meslek SAğlık Meslek gibi kurumlar açılmıyor Bilhassa baktığım bir olay şu an Böte ile olan tek sorunum benim haklarını aramak olunca pusup otururken Meslek Lisesine geçmek için 6 takla atmaları... önce kendi hakkınızı arayın alın sonra başkasının hakkına göz dikin düşüncesindeyim. elindeki mukemmel imkanları bir bir kaybederken ses çıkmadı bakıorum il içi yanlışlıkla açıldı yine 2011 haziranda burda hemen bir böteci meslek lisesine yazmış zıpladı iptal oldu ama gerisindeki Teknik eğitim mezunu arkadaşı mağdur etti hak helallik soruyorlar millete geçenhaklardan bahsediyorlar en ufak bir eylemi bile doğru düzgün yapmıyorlar sonra arkadaşların haklarını gasp birde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

guraysen' Alıntı:
Hocam sizin dediğiniz sene öyle hatalar oldu bende hataydayım hatta bir böteci Erol bilecik EML ye geldi daha adımını atmadan fark edildi ve İlköğretime gönderildi. O seneden önce ilk atamada da aynı hatalı açılımlar oldu Lakin artık bu mesele çözümlendi 2011 Şubattan beri ne eş durumu ne il dışında kesinlikle anadolu ibaresi taşısa dahi meslek liseleri kapsamındaki Ticaret meslek SAğlık Meslek gibi kurumlar açılmıyor Bilhassa baktığım bir olay şu an Böte ile olan tek sorunum benim haklarını aramak olunca pusup otururken Meslek Lisesine geçmek için 6 takla atmaları... önce kendi hakkınızı arayın alın sonra başkasının hakkına göz dikin düşüncesindeyim. elindeki mukemmel imkanları bir bir kaybederken ses çıkmadı bakıorum il içi yanlışlıkla açıldı yine 2011 haziranda burda hemen bir böteci meslek lisesine yazmış zıpladı iptal oldu ama gerisindeki Teknik eğitim mezunu arkadaşı mağdur etti hak helallik soruyorlar millete geçenhaklardan bahsediyorlar en ufak bir eylemi bile doğru düzgün yapmıyorlar sonra arkadaşların haklarını gasp birde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Katılıyorum hocam size. İlk atandığım sene atamada hata yaptılar. BÖTE mezunu bir arkadaşı Endüstri Meslek Lisesine, beni de İlköğretime atadılar. Yanlışlığı düzeltmemiz için becayiş yapmamızı istediler. BÖTEci arkadaş razı olmadı. Onu bulunduğu ilçede Endüstri Meslek Lisesinden İlköğretime, beni de İlköğretimden ÇPLye aldılar. Sonuç olarak öğretmen ihtiyacı olan 2 okul boşta kaldı. Bizi bilgisayar labaratuarı olmayan okullara atadılar. 2 yıl boyunca bilgisayar labaratuarsız, projeksiyonla ders anlatmaya çalıştım...

guraysen' Alıntı:

hocam ben yönetmeliklerden anlam çıkarmaya çalışıyorum BÖTE mezunları hangi kurumda idareci olabilir diye, sen olayın sosyolojik kısmındasın hala! birde diyosun ki yönetici olarak atanabilirsiniz 9.sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı olursunuz, bir yönetmelik ancak böyle komik yorumlanabilir.. TTK'nın 7. maddesinin ç bendini bir kez daha okuyun isterseniz. Alan itibariyle öğretmen olarak atanabilecek öğretmen olmak diye bir ifade var. Siz diyosunuz ki öğretmen olarak atanamazsınız fakat 9. sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı olabilirsiniz :)

suç bende sizi ciddiye alıp cevap vermeye çalışıyorum. iyi forumlar sayın hocam..

Benim okulumda anadolu sağlık meslek lisesi oldu ve sağlık meslek lisesinde yeni açılan 9. sınıflarda klavye kullanımı ve temel bilgisayar gibi dersler var ve seçmeli değil bu dersler zorunlu, bu dersleri doğal olarak bana verdiler şimdi okulun kadrosunda ben varım, sağlık meslek liseselerinde bilgisayar bölümü yok sonuçta biz bu tür okullarda meslek dersi öğretmeni olarak çalışmıyoruz zaten diğerleri gibi ( edebiyat, matematik...) kültür dersi öğretmeni olarak çalışıyoruz neden atanamayalım? hiç bir mantığı yok. Ewet bize hiç bir meslek lisesi açılmıyordu şu ana kadar ama bence şu ana kadar ki uygulama yanlıştı umarım düzeltilir. Bilgisayarcı yetiştiren okullara bizi almasınlar eywallah biz meslek öğretmeni değiliz ama zaten bu okullarda biz bilgisayarcı yetiştirmiyoruz..

Geri