Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri Dolandırıcılığı

Kodla Büyü

yalcinn91

Üye
0850 288 4481 nolu telefondan bugün gelen aramada sağlık ve danışmalık hizmeti olduklarını söyleyen işte tahahütünüz bitti ve yasal takibe takılmıssınız bugün 400 lira öderseniz iptal olacak ödemesseniz tebligat gelecek ve cezanız 3800 liraya çıkacak diye bir telefon aldım. İlk başta bi tedirginlik oldu sonrasında anında araştırdım ve bu şekilde arayanların dolandırıcı olduğunu öğrendim. Bu şekilde telefon alan arkadaş olursa hemen suratlarına kapayın arkadaşlar...

yalcinn91' Alıntı:
0850 288 4481 nolu telefondan bugün gelen aramada sağlık ve danışmalık hizmeti olduklarını söyleyen işte tahahütünüz bitti ve yasal takibe takılmıssınız bugün 400 lira öderseniz iptal olacak ödemesseniz tebligat gelecek ve cezanız 3800 liraya çıkacak diye bir telefon aldım. İlk başta bi tedirginlik oldu sonrasında anında araştırdım ve bu şekilde arayanların dolandırıcı olduğunu öğrendim. Bu şekilde telefon alan arkadaş olursa hemen suratlarına kapayın arkadaşlar...
teşekkürler hocam. çok şükür şimdiye kadar hiçbir sıkıntım olmadı dolandırıcılarla.

Bir kere arama cüretini gösterdiler.Ben polis çocuğuyum.Telefondaki kişi kendini komiser diye tanıtmıştı.Ben de cevabını vermiştim.Tabi bana küfür etmişti orası da ayrı mesele :puhaha: :puhaha: :puhaha: :puhaha:

aynı yerden 2 sene evvel arandım. avukat, tebligat falan dediler. Siber suçlara mail yazdım. ertesi gün emniyete çağırıp ifade aldılar. mahkemelerde sürünmemek için şikayette bulunmayın ama telefon nuımarasını ve olayı emniyete aktarıp vatandaşlık görevinizi yerine getirin bence

2 Yıl önce aynı olay benim başıma geldi. Tabiki kredi kartı bilgisi falan vermedim .Hemen polisi arayıp olayı aktardım. Polis ne olur ne olmaz savcılığa gidip şikayetçi olun dedi. Bende polisi dinleyip savcılığa gittim. Savcı neredeyse beni içeri alacaktı :). Savcının bana dediği bu işlemin DOLANDIRICILIK olmadığı telefonda ki şahsın bana YALAN SÖYLEDİĞİ ve kanunda cezası olmadığı. Ben para kaptırsaydım o zaman dolandırıcılığa gireceği falan filan. Bende olurmu öyle saçmalık deyince neredeyse içeri girecektik :) Yani Allah düşürmesin derdini bile anlatamazsın.

Valla ben öyle diyen olursa tamam ben size ulaşayım şuan müsait değilim diyorum. Aranabilecek numara istiyorum. Veremiyorlarsa o zaman istemiyorum diyerek kapatıyorum. Ulaşılabilir numara verirlerse bilişim suçlarına iletmek lazım

Anadolu sağlık danışmanlık diye 212 703 48 08 nolu numaradan bi bayan aradı bugün. Güya geçen sene kayıt yapmışım da hiç ödeme yapmamışım faiziyle 2700 tl olmuş ödemem lazımmış. Ben öyle birşey yaptırmadım dedim. Cezası var falan diye konuştu. Israrla yaptırmadım deyince tamam o zaman sonlandırıyorum dedi kapattı.

Geri