Saat 18 den sonraki kurslar çift ekders

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kendi müdürüme sorduğumda yetistirme icin çift alcaksiniz dedi. Size yarari var mi hocam dedim oda ya haftasonu accan yada 18den sonra acarsaniz bende yararlanicam dedi biz zaten o saatlerde okulda oldugumuz icin bize yarari yok dedi.

Neyse konuya gelelim baska yerlerde seminer alan arkadaslarimin mudurleri 6 dan sonra yada haftasonu acarsaniz cift ek ders alabilirsiniz demisler.

Simdi ben bunda art niyet ariyorum boyle bir yazi var mi yada boyle bisey duyan var mi ?

Biz ana derslerden açmıştık. Bir kısmı hafta sonu, çoğunluğunu da hafta içi öğle arası yapmıştık. Hafta sonlarından müdür ekders aldı. Hafta içinden almadı. Biz hafta içi de hafta sonu da 2 kat ekdersimizi sorunsuz aldık...

acilacak olan yetistirme kurslari icin bizim mudur ne zaman acilirsa acilsin cift ek ders dedi. ama bazi okullarda saat 18den sonra acarsaniz cift ek ders demis. Gene bi ikilem gene isine gelcek sekilde yorumlamalar yapiliyor galiba

dmk 176 maddenin 2.fıkrasında
"(Değişik ikinci fıkra: 27/3/2015–6639/9md.)
..., Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir"

Öğretmenlerin kurslarda çift (%100) ekders almasının saatle alakası yok.

İdarecilerin ücret alabilmeleri için mesai saatlerinin dışında olması gerekiyor. Yani hafta için saat 18.00 'a kadar olan kurslarda "mesai içi" olduğu için idareci ek ücret alamaz. Akşam saat 18.00'dan sonra ve hafta sonu olduğu zaman fiilen çalıştığı jergün için 2 saat ücret yazılır.

Hayar Boyu öğrenme Genel Müdürlüğünün 27/01/2015 tarih ve 928552 sayılı yazısı 4. ve 5. maddelere bakabilirsiniz. Birde Eylül-Ekim 2015'de yayınlana bir yönetmelik/yönerge vardı. Oradada yazıyor.

Tahmin ettigim gibi işgüzarlık yapmış kendiside alabilmek için:)

Geri