SABAH GAZETESİYLE GÖRÜŞÜYORUM...

Kodla Büyü
Hocam bu bölüme gayet yüksek puanlarla geldiğimizi ve bu bölümü okuyan birçok kişinin sadece bilgisayar konusunda değil matematik fen türkçe konusunda da iyi olduğunu, bizlerin bilgisayar kullanmayı öğretmekten başka iyi bir eğitim yazılımı nasıl olur, nasıl hazırlanır bu konularda da bilgimizin olduğunu özellikle belirtirseniz sevinirim. Bizlerin resmen harcandığını, kapasitemizin kullanılmadığını ve de her geçen gün köreldiğimizi belirtin lütfen. Teşekkürler...

Hocam öncelikle emeğinize sağlık.

Meslek lisesini bitirince mecburen bu bölümü seçmek zorunda kaldığımıza, şimdi de formatörlüğe mecbur bırakıldığımız konusuna da değinir misiniz?

İstemediğimiz halde dersimizin alınması.
bilgisayar işleriyle başbaşa kalmak. tamirci muamelesi görmek
yaz tatilinden olmak.

hocam hayırlısı bakalım inşallah neden bilmiyorum ama durumumuzun düzeleceği umudunu taşıyorum içimde

Hocam 2003 yılında atandım ve ilçede Böteden mezun olup gelen ilk bilgisayar öğretmeni bendim. Tef mezunu ise 1 kişi vardı. Şimdi Böte mezunu 7 tane bilgisayar öğretmeni var ilçede ve bunlardan 4 tanesi norm fazlası. Merkezdeki hiçbir lisenin (kız meslek ve endüstrim meslek hariç. Çünkü onlarda bilgisayar bölümü var) bilgisayar öğretmeni kadrosu kalmadı. Ayrıca merkezdeki 2 büyük ilköğretim okulundan da kaldırıldı. Şimdi bilgisayar dersliklerinin halka açılması, Fatih Projesi, öğretmenlerin laboratuvarları kullanılması deniliyor çok güzel de arkadasından bilgisayar öğretmenlerinin normu kaldırılıyor, ders saatleri düşürülüyor. Bu ne yaman çelişki. Formatörlük çıkarıldı 15 saat maaş karşılığı doldurulması zorunluluğu getirildi ama okulunuzda dolduramadığınız için başka okula gönderiliyorsunuz. Eskiden bilgisayar dersi seçip boş geçiyor diye üzülen okullar şimdi bilgisayar öğretmenlerine sorun yaratmasınlar gözüyle bakıyorlar. Benim kanaatimce öncelikle bilgisayar dersi zorunlu ve haftada 2 saat olmalı.

Geri