Sabit İp Verince İnternet Çalışmıyor (Çözüldü)

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bilgisayarlarda kaç yıldır sabit ip var.Dünden beri internette sıkıntı vardı. İpyi otomatik verince bilg. internete giriyor sabitleyince net gidiyor. İlginç tarafı sabit ip varken modem arayüzüne girilebiliyor...

Neden olabilir acaba fikri olan var mı ?

Re: Sabit İp Verince İnternet Çalışmıyor

2 gün önce aynı sorunu bende yaşadım ama anlam veremedim hocam, herhangi bir çözümde bulamadım. Aklıma ilk gelen çakışma olabileceğiydi ama öyle bir uyarıyla da karşılaşmadım. Ben sadece tek bir bilgisayarda bu sorunu yaşadım, siz de hepsinde mi sorun var hocam.

falloosely' Alıntı:
2 gün önce aynı sorunu bende yaşadım ama anlam veremedim hocam, herhangi bir çözümde bulamadım. Aklıma ilk gelen çakışma olabileceğiydi ama öyle bir uyarıyla da karşılaşmadım. Ben sadece tek bir bilgisayarda bu sorunu yaşadım, siz de hepsinde mi sorun var hocam.

sabit ip olanlarda sıkıntı oldu ... otomatik yapınca düzeliyor... İlginç

hocam subnet mask tan olabilir mi bizim okulda 10.57.4.8 subnet maskı 255.0.0.0 olaması gerekirken ağ bölündüğü için akıllı tahtanın subnet maskı 255.255.254.0 yapılmış böyle olunca farklı bir network te gibi davranıyor. ip verirken 255 li kısmı elle yazmaya çalış çünkü sistem otomatik yazıyor bu sayıyı.

otomatik ip alınca subnet maskı not al onu da elle yaz.

ozkanozen' Alıntı:
hocam subnet mask tan olabilir mi bizim okulda 10.57.4.8 subnet maskı 255.0.0.0 olaması gerekirken ağ bölündüğü için akıllı tahtanın subnet maskı 255.255.254.0 yapılmış böyle olunca farklı bir network te gibi davranıyor. ip verirken 255 li kısmı elle yazmaya çalış çünkü sistem otomatik yazıyor bu sayıyı.

otomatik ip alınca subnet maskı not al onu da elle yaz.

yarın denerim hocam dediğinizi....

başka fikri olan varmı arkadaşlar

çözüm bulunamadı.. Başka fikri olan var mı acaba ?

Geri