Sabit Ip Sorunu - Sabit Ip Veremiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hem44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hem44

Aktif Üye
Arkadaşlar dün yazı geldi sabit ip verilecek bütün okuldaki bilgisayarlara diye, ama ben sabit ip verdiğimde bilgisayarlarda internet çalışmıyor. sebebi nedir acaba?

Sizin verdiğiniz ip adresini başka bilgisayar otomatik alıyorsa mçakışma oluyor. O yüzden modem ayarlarından başlangıç ip değiştirmeniz gerekir. Tabi Bahadırhan hocamın da dediği gibi dns de doğru yazılması gerekir.

Ip dogru veriyorum ondan eminim ama elle ip verince altta dns istiyor ben oraları bilmediğim için boş bırakıyordum sebebi o olmalı dediğiniz gibi
onu nasıl öğrenebilirim modemin arayüzünde öyle bişey göremedim
modem zyxel P-662HW-D1

Hocam öncelikle zyxel modemle Allah size kolaylık versin.

İp havuzunu öğrenin atıyorum sizin modemin 22 ile 98 arasındadır.

daha sonra hepsine tek tek girip bir daha uğraşmassınız. lab ana makinenin ağ durumu resmi aşağıda.

saygılar

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    60.4 KB · Görüntüleme: 3,599
ip verdiğinizde bağlandı yazmasına rağmen mi internet açmıyor yoksa hiç mi bağlanmıyor.

varsayılan ağ geçidine adsl'nizin ipsini girmeyi unutmayın

dns adresleri ttnet 195.175.39.40 ve 195.175.39.39

sitelerde' Alıntı:
ip verdiğinizde bağlandı yazmasına rağmen mi internet açmıyor yoksa hiç mi bağlanmıyor.

Durumu şöyle izah edeyim.
Önce internetten bi radyo kanalı açtım çalmaya başladı ve internet çalışıyordu, bu esnada ip otomatikti.
sonra radyoyu kapatmadan ip elle verdim gerekli şekilde yalnız dns kısmını boş bıraktım.
yine bağlandı dedi, radyo çalmaya devam etti hiç durmadı zaten. ama internete girmedi "sayfa görüntülenemiyor"
garip bi durum radyo çaldı ama internete girmedi.

bu arada merak ettiğim bişey daha var, modem ayarlarında IP Pool Starting Address-192.168.1.33 ve
Pool Size-32 olarak verdim. şimdi ip ler 33 den başlayıp sırasıylamı devam etmek zorunda 32 tane yoksa 33-55-77-99 gibi rastgele 32 tane verilebilirmi=?

hem44' Alıntı:
bu arada merak ettiğim bişey daha var, modem ayarlarında IP Pool Starting Address-192.168.1.33 ve
Pool Size-32 olarak verdim. şimdi ip ler 33 den başlayıp sırasıylamı devam etmek zorunda 32 tane yoksa 33-55-77-99 gibi rastgele 32 tane verilebilirmi=?

lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

hocam dns yazmazsan bağlanamazsın..
ıp adresi 192.168.1.35-->sadece 35 kısmını bilgisayar numarasına göre değiştirin.
alt ağ maskesi 255.255.255.0--> C sınıfı kullandığımız için
varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1
tercih edilen dns sunucu 192.168.1.1

fakat bazı modemler 1.1 i değil de 2.1 i kullanıyor. bu durumda da
ıp adresi 192.168.2.35-->sadece 35 kısmını bilgisayar numarasına göre değiştirin.
varsayılan ağ geçidi 192.168.2.1
tercih edilen dns sunucu 192.168.2.1

yazman gerekiyor. Sanırım sorununuzu çözer. kolay gelsin..

kurnazf' Alıntı:
hocam dns yazmazsan bağlanamazsın..
ıp adresi 192.168.1.35-->sadece 35 kısmını bilgisayar numarasına göre değiştirin.
varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1
tercih edilen dns sunucu 192.168.1.1

fakat bazı modemler 1.1 i değil de 2.1 i kullanıyor. bu durumda da
ıp adresi 192.168.2.35-->sadece 35 kısmını bilgisayar numarasına göre değiştirin.
varsayılan ağ geçidi 192.168.2.1
tercih edilen dns sunucu 192.168.2.1

yazman gerekiyor. Sanırım sorununuzu çözer. kolay gelsin..

tamam hocam teşekkürler dediğinizi yaptım ve sorun çözüldü.
birde şu soruma cevap alamadım. ip havuzu 32 tane olduğunda bu numaralar ardışık olmak zorundamı ?

ip havuzu nedir hocam?
ben daha önceki okulumda modem zyxel idi ben 192.168.1.101 diye başlamıştım
bu okulumdakş modem airties ben 192.168.2.101 diyorum dns yi de aynı yazıyorum ama internete bağlanamıyorum.bu sizin dediğiniz ip havuzu denilen şeyden haberim yok ben normal ip kurallarına göre 0-255 arası rakam veriyorum böyle yaptığımda olmuyor.otomatikte sorun yok.
önerebileceğiniz birşey varsa sevinirim.

Arkadaşlar otomatik ip işini modem in içinde ki DHCP sunucusu yapar, otomatikte sorun oluyorsa elle resimde ki gibi yapın.
Modemin ayarlarıyla oynamayın :mrgreen:

Modemin ip başlangıç değeri ve verilebilecek ip numaralarının belirlendiği ip kümesine ip havuzu deniyor. Eğer 192.168.1.100 ilk ip niz olarak ayarlanmış ve verilebilecek ip sayısı 30 olarak ayarlanmışsa. Siz 192.168.1.100-192.168.1.129 a kadar ip verebilirsiniz. 192.168.1.50 diye bir ip verdiğinizde sorun yaşarsınız. iplerin sıralı olmasına gerek yoktur. sadece belirlenen aralıkta olması yeterlidir.

serhatdemir' Alıntı:
Modemin ip başlangıç değeri ve verilebilecek ip numaralarının belirlendiği ip kümesine ip havuzu deniyor. Eğer 192.168.1.100 ilk ip niz olarak ayarlanmış ve verilebilecek ip sayısı 30 olarak ayarlanmışsa. Siz 192.168.1.100-192.168.1.129 a kadar ip verebilirsiniz. 192.168.1.50 diye bir ip verdiğinizde sorun yaşarsınız. iplerin sıralı olmasına gerek yoktur. sadece belirlenen aralıkta olması yeterlidir.

bizim modemde ip aralığı yok hocam sadece başlangıcı var bitişi diye bişey yok ama.
bu elle ip vermenin mantığı ne acaba onuda anlayabilmiş değilim

peki modemimin ip havuzuna nerden bakabilirim.hangi değerle başladığını veya bitmesi gerektiği sayıyı?
illa bir aralık belirtilmek zorunda mı belirtilmekte bir avantajı mı var.eski okulumda hiçbir sorun yaşamamıştım airties modemde sorun yaşıyorum

angel_33' Alıntı:
peki modemimin ip havuzuna nerden bakabilirim.hangi değerle başladığını veya bitmesi gerektiği sayıyı?
illa bir aralık belirtilmek zorunda mı belirtilmekte bir avantajı mı var.eski okulumda hiçbir sorun yaşamamıştım airties modemde sorun yaşıyorum

modemin markasına göre googla dan arattırın hocam. tam hatırlamıyorum ama kendi arayüzünde bi sekmede onun bilgisini veriyor olması lazım.

illa bir aralık belirtmen gerek diye bir şey yok. 192.168.1.20 den 192.168.1.50 ye kadarsa eğer makinelere farklı ip ler vermen sağlıklı olur, ip çakışması yüzünden hattın sınırlı bağlantı vermesini engelleyebilirsin bu şekilde

kolay gelsin.

saygılar

hem44' Alıntı:
serhatdemir' Alıntı:

bizim modemde ip aralığı yok hocam sadece başlangıcı var bitişi diye bişey yok ama.
bu elle ip vermenin mantığı ne acaba onuda anlayabilmiş değilim
hocam sabit ip olduğunda bilgisayarların logları daha verimli olmuyor mu?
bizim kaymakam da binamızın çevresindeki kameralardan dolayı sabit ip verilsin dedi ama bildiğim kadarıyla sabit ip türk telekoma müracaat edilerek alınıyor. modemi kapatıp açarsak ip değişir. sağlıklı olmaz bu yöntem bence.

Rüzgara karşı hocam eğer kameralar bilgisayara kayıt yapıyorsa ve internet üzerinden izlenebilmesi isteniyorsa sabit ip olması (aylık ücreti var telekomda az bişey) ve modemde gerekli port yönlendirmenin yapılması gerekiyor veya dyndns gibi servislerdende faydalanabilirsiniz.
ayrıca sizin bahsettiğiniz modemin internete çıkış ip si, o ip modemin olur ve okuldaki bütün bilgisayarlar o ip den internete bağlanır.
bizim bahsettiğimiz okul içinde modemin bağlanan bilgisayarlara dağıttığı ip.
yalnız benim merak ettiğim bizim okulda böye bi durum yok neden sabit ip vermemizi istiyorlarki anlamadım

hem44' Alıntı:
Rüzgara karşı hocam eğer kameralar bilgisayara kayıt yapıyorsa ve internet üzerinden izlenebilmesi isteniyorsa sabit ip olması (aylık ücreti var telekomda az bişey) ve modemde gerekli port yönlendirmenin yapılması gerekiyor veya dyndns gibi servislerdende faydalanabilirsiniz.
ayrıca sizin bahsettiğiniz modemin internete çıkış ip si, o ip modemin olur ve okuldaki bütün bilgisayarlar o ip den internete bağlanır.
bizim bahsettiğimiz okul içinde modemin bağlanan bilgisayarlara dağıttığı ip.
yalnız benim merak ettiğim bizim okulda böye bi durum yok neden sabit ip vermemizi istiyorlarki anlamadım
internetten kamera görüntülemek için yapılması gereken adımları biliyorum ama bizim hattımız belediyeye ait olduğu için olay tıkandı kaldı :D

internet hattımı belediyeye ait hocam?
onlardan ip yi sabit yapmalarını isteyemezmisiniz, ondan sonra modemden 2 dk ayarlar tamamdır hocam.

hem44' Alıntı:
internet hattımı belediyeye ait hocam?
onlardan ip yi sabit yapmalarını isteyemezmisiniz, ondan sonra modemden 2 dk ayarlar tamamdır hocam.
2 tane hat var, kamera kayıtlarını aktarmayı düşündüğümüz hat belediyeye ait. o hat yakında taşınabilir. işler biraz karışık anlayacağın :)

sitelerde' Alıntı:

otomatikte de elle verince de bağlandı yazıyor ama internet sayfası görüntülenemiyor diyor otomatikte de aynı olamya başladı
diğer dns yi boş bıraktım.

Geri