SADECE FAN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR PC AÇILMIYOR

Kodla Büyü

aytekincan07

Aktif Üye
dizüstü bilgisayarım son birkaç gündür, bilgisayarı açtığımda sadece fan güçlü şekilde çalışıyor. toshibanın kendi isim ekranı geliyor ve öyle kalıyor pc. bi kaç denemeden sonra windows açılıyor. bilgisayarı pilsiz kullanıyorum ve elektrik kesintileri olmuştu son zamanlarda bir kaç kez.. fikri olan?????????

Hocam aynı sorun BT lab bilgisayarlarında olmuştu. Servise gönderdim anakarttaki kondansatörlerde sorun vardı kondaansatörler değişti sorun düzeldi. Aynı sorun gibi görünüyor. Yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.

bu sorunla bizde sık karşılaşıoz labda arkadaşlar yaa :?: nie oluo acaba durduk yere???

hocam sanırım bilinçsiz pc kapatmaktan kaynaklanıyor. şalteri indir, öğrenci düğmeye basar kapatır derken pc de sıkıntıya sebep oluyor gibi. benm laptopta da pilsiz kullanırken oldu. elektrikler sık sık gitti geldi. anlaşılan sorun normal yoldan kapanmaması.

dizüstü bilgisayarları pilsiz çalıştırmak türkiye şartlarında çok doğru bir davranış değil... elektrik git-gel yaptığı zaman hatta ilk düğmeye basıp açtığınızda bile bilgisayarı bozabilirsiniz. pil takılıyken fişte çalışılabilir. ancak pilsiz asla. benden size tavsiye...

bende ram lerin yerlerini değiştirdim düzeldi. Sizde deneyin beliki düzelir :+1:

hocam pc garantili hala kendim açmak istemiyorum. onun içinde servsise göndercem malesef. bekle babam gelsin artık

masaüstü pc lerde güvenlik kartından da kaynaklanabiliyor. Güvenlik kartlarını iptal ettiğimizde normale dönüyor.

eveeeet sonuç olarak arkadaşlar serviste anakart değiştirildi:) granti kapsamında olmasaydı ayvayı yemiştim.

kondansatörler şişmiştir ya da bozulmuştur tamir eldilemesse anakart değişir sizin de öyle oldu herhalde

benim okuldaki bilgisayarın biride böyle yapıyo bi türlü sebep bilemedim kondansatörden olup olmadığınında anlayamadım. internet bi dert yazıcı bi dert bilgisayarlar bi dert amaaan :verymad:

Geri