sality vürüsü nasıl temizlenir.

Kodla Büyü

raid10000

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sality vürüsü bulaştı makinaya internetten bir şeyler denedim ama basarılı olmadı. hemen hemen butun exe dosyalarının içine ediyor.Baska seylerde yapıyor vs. bu sorunla karşılaşıpta çözen arkadaş varsa nasıl yaptığını paylaşabilir mi?

saygılarımla

nod32+ ekte gönderdiğim dosya ile temizlendi gibi :D geçici olarak olmaz umarım.Çünkü internetten araştırdığım kadarı ile tamamiyle silinmiyor diyor.

farklı bir sekilde temizleyen var ise paylasırsa çok makbule geçer.
saygılarımla

Ekli dosyalar

bu da çare olmadı tekrar turedi :D sapıtıcam simdi bu virus yuzunden. Baska yontemler deniyorum ama daha once deneyen var ise paylaşmasını kesinlikle tavsiye ederim :D

bilgisayarbilisim de arama yaptım ama onlarda cozum olmadı.
saygılarımla

bilgisayarını sanal bir xp cd si ile aç ve sanal windows unun anti virüs programı ile taratıp sil. tamamen kurtulursun. kolay gelsin.

Not: sanal xp yi de nereden bulacağım diyorsan TNC-TR ekibinin hazırlamış olduğu bu cd yi indir ve oluştur. emin ol her zaman kullacaksın.

hocam, bende geçen hafta uğraştım bu virüsle, kaspersky 2011 internet security i kurabiliyorsanız, o temizliyor.kendi sitesinden deneme sürümünü indirebilirsiniz.

bu arada hocam, ağda varsa bu virüs ne kadar temizleseniz de gene bulaşır. modemi kapatın ya da ethernet kablolarını çekin, bütün bilgisayarları temizledikten sonra açın.

Hocam bu şekilde silemezsin :)
silsende kurtulamazsın.
Salty "Sistem geri yükleme" verilerinin içine saklıyor kendini ve burayı antivirüs programları taramıyor.
Sistem geriyüklemeyi kapat. Avirayı yükletim tam sistem taraması yaptır kurtulursun. XP sapıtabilir. Artık bir format atarsın sonra.

benim sıkıntım bilgisayar da değil zaten. acronisle geri yukledim her sey duzgun çalışıyordu taki harici harddisk i makinaya takana kadar. avira ile tarattım makinayı ama bazı sıkıntılar olmuyor değil. Cogu exe dosyasını silmek zorunda kaldım. Genelde se...al,cr..k exe lerini. Duzeleneceğini bilsem format atarım ama harddisk i takınca tekrar bulaşacak gibime geliyor. Bende burada arkadaşların yaptıgı yontemleri deniyorum tek tek.

avira boot cd ve kaysberg boot cd ile 2 ayrı makinada denedim sıkıntı cozuldu gibi. Tabi kendi makinamda da cozuldu gibi kaysberg internet security 2011 ile. Yardımlarınız için teşekkurler. Bana kalırsa en iyisi boot cd ama benim makinanın dvd rom bozuk.

saygılarımla

umaykut' Alıntı:
hocam çok zor temizlenir.. çak formatı ben de çok uğraştım..

ahaha. abi dediğim gibi boot cd olmadan silmiyor ama benim makinada dvd rom her cd dvd okumuyor:) makinada sıkıntı yok zaten.Harddiskte sıkıntı var malesef(tasınabilir) o nedenle bir yolunu bulacam 1 tane gosteriyor artık :D diğer dosyaları silince

Sality virüsü bilgisayarları kasıp kavurmaya devam ediyor bulaştığı sistemlerde DLL ve EXE dosyalarını kullanılmaz hale getiren bilgisayarınızı açılmasına engel olan bu tehlikeli virüsün çözümü bu programlarda.

Dosya içerisinde iki adet dosya bulunmakta biri DOS ortamında diğeri windows ortamında çalışacak şekilde düzenlenmiştir. Her ikiside kullanılabilir.

Tavsiyemiz : Dos ortamıdır.

Win32.Sality.M Win32.Tro.Sality.E PE_SALITY.AC Win32.Sality.k W32-KookooA türlerini temizlenmesin de kesin çözüm.

Dosya Şifresi : www.arsivindir.com
:)

kaan03871' Alıntı:
Sality virüsü bilgisayarları kasıp kavurmaya devam ediyor bulaştığı sistemlerde DLL ve EXE dosyalarını kullanılmaz hale getiren bilgisayarınızı açılmasına engel olan bu tehlikeli virüsün çözümü bu programlarda.

Dosya içerisinde iki adet dosya bulunmakta biri DOS ortamında diğeri windows ortamında çalışacak şekilde düzenlenmiştir. Her ikiside kullanılabilir.

Win32.Sality.M Win32.Tro.Sality.E PE_SALITY.AC Win32.Sality.k W32-KookooA türlerini temizlenmesin de kesin çözüm.

Dosya Şifresi : http://www.arsivindir.com
SAYIN HOCAM DOSYASI YOK AMA ŞİFRESİ VAR:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YİNEDE SAYIN HOCAMA GÜVENLİ MODDA KULLANMASI İÇİN TABİKİ ETERNET FİŞİ ÇEKİLİ DURUMDA İKEN AŞAĞIDAKİ SOLUSYONU ÖNERİRİM:
http://support.kaspersky.com/downloads/utils/kk.zipARKASINDAN COMBOFİX KULLANMASIDA TAVSİYEMDİR.

TABİKİ BU İŞLEMLERİ GÜVENLİ MODDA TAŞINIR HARDDİSK VE USB LER İÇİNDE UYGULAMALISINIZ.
BAŞARILAR...

kaan03871' Alıntı:

Dosya Şifresi : http://www.arsivindir.com

kaan03871 hocam şu dosyayı bi paylaşsanız çok seviniriz..
dosya yok şifresi var..

Sality sebebiyle anti virüs programı dahi kuramadığım, combofix'in bile tam etki etmediği bir bilgisayara Avg sality remover ile temizleyebildim.

http://aa-download.avg.com/filedir/util ... _1_616.exe

Avg sality remover ile temizledikten sonra avira ile tekrar tarattığımda o da epey buldu ve temizledi. Avg sality remover, sality sistemde etkinse işe yarıyor.

Tecrübemi paylaşmak istedim.

nefbote' Alıntı:
Essential kullanıyorum. virüs gibi bir derdim olmuyor.Şimdiye kadarda virüs yüzünden başım pek derde girmiyor ve sality virüsünüde temizliyor.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/wind ... essentials

Avira Antivir ile 4. okulda virüs sorununu kökten çözdük. Şimdiki okulumda 2 hafta oldu göreve başlayalı. Yukarıda anlattığım bilgisayar, anti virüs programı bulunmadan kullanılmış uzun süre (1-2 yıl). 10-15 çeşit yüzlerce dosyaya bulaşmış virüsler çıktı. Progmatik olduğu için de format atmamı istemediler.

Sality sistemin tamamını sarmıştı, avira setupı bile çalışmıyordu.

Benim denemelerimde Microsoft Security Essentials sistemi Avira Antivir'e göre daha fazla yavaşlatıyor. Orjinal windows kullanma zorunluluğu bazen sorun çıkarabiliyor. Yine de kullanılabilir bir çözüm.

Bir türlü kurtulamadığım bir virüs!!!. Ben format atmıştım en son.

Geri