Sality ve autorun çeşitleri müdürün pcsinde ..ne yapayım?

Kodla Büyü

omü_böte

Seçkin Üye
Seçkin Üye
adı geçen virüsler müdürn pcsini ele geçirmiş.Biri bir flash disk takmış gitmiş dünden beri uğraşıyorum ama salityin çeşitleri okadar fazlaki,izinde vermiyor bişey yapayım,word dosyaları bozulmış,internete de bi giriyor bi girmiyor.Program kurmaya izinde vermiyor...ne yapmalıyım bilemiyorum.fikri olan varmı?

Temizleme işlemi uzun süreceğe benziyor , yeniden kurulum daha kısa sürede sonuca varmanızı sağlayabilir.

Hocam word dosyalarının bozulduğu falan yok, genelde word programının bile çalışmasını engelliyor. Geçen hafta aynısı bir müdür yardımcımızın bilgisayarın karşılaştım. Güncel NOD32 olmasına rağmen!

Tabiki her zamanki çarem şöyle oldu:
Combofix.
Antivir kurulum, güncelleme ve sistem taraması. (Bilgisayardan 490 virüslü dosya çıktı. NOD32 ne yapmış bilmem.)
Windows güvenlik güncellemelerinin tamamlanması.

hocam sality remover diye arattır, programı indir. O bulduğun program onun kısıtladığı fonksiyonları açacak sonrasında da combofix ve drweb cureit ile sorununu çözebilirsin. En son da antivir kur.

adeministrator' Alıntı:
hocam sality remover diye arattır, programı indir. O bulduğun program onun kısıtladığı fonksiyonları açacak sonrasında da combofix ve drweb cureit ile sorununu çözebilirsin. En son da antivir kur.

Ben direk combofix kullandım, sality remover vs.'e gerek kalmadı. Bu durumda önce combofix'i deneyim çalıştıramazda remover denemesi galiba.

eya' Alıntı:
Hocam word dosyalarının bozulduğu falan yok, genelde word programının bile çalışmasını engelliyor. Geçen hafta aynısı bir müdür yardımcımızın bilgisayarın karşılaştım. Güncel NOD32 olmasına rağmen!

Combofix.
Antivir kurulum, güncelleme ve sistem taraması. (Bilgisayardan 490 virüslü dosya çıktı. NOD32 ne yapmış bilmem.)

kullandığınız virüs programı para ile alınmış faturalı ve orjinal bir program değildir eminim.. çakma virüs programları virüse ne yapsın kendi vürüs zaten..

tayinci' Alıntı:
eya' Alıntı:

Combofix.

kullandığınız virüs programı para ile alınmış faturalı ve orjinal bir program değildir eminim.. çakma virüs programları virüse ne yapsın kendi vürüs zaten..

NOD32'yi ben kurmadım hocam idareci kendisi kurmuş. Ben de öyle tahmin ediyorum. Ancak lisanslı NOD32 kullanan bazı arkadaşların da windows güncellemelerini yapmadığı için sorunlar yaşadığını çok gördüm. Bir de geçen haftalarda NOD32 yeni çıkan bir solucana karşı güncelleştirmeyi geç yapmıştı. Ben açıkçası NOD32'ye güvenmiyorum.

Özellikle kırıkları hiç bir işe yaramıyor. Bunun yerine Antivir ücretsiz, sorunsuz.

tayinci' Alıntı:
eya' Alıntı:

Combofix.

kesinlikle para lie alınan antivirüs programlarında virüs sorunu olmuyor. bizim idare nod32 yi para ile almış. inanın bana hiç sorun yaşamıyorlar.

benim masaüstü bilgisayarda da vardı sality virüsü ve çoğu programı çalıştırmıyordu, aktif hale gelmişti anlayacağınız. sality remover türü şeyler pek işe yaramadı, buluyordu ama silemiyordun. yeni antivirüs kurmaya da izin vermiyordu. Norman Malware Cleaner baya işimi gördü bu konuda. (işletim sistemim XP)

Geri