Salondan bi üst kattaki odama internet

Kodla Büyü

SrhtDmrc

Üye
Arkadaşlarım merhaba. Hep yararlandığım bi forum fakat bu sefer yazma istediği duydum. Bulamadım Internette. Nasıl arayacağımi da bilemedim.

Solanda bi modemim var fakat odamda kablolu internete ihtiyacım var (playstation icin). Aşağıdaki modemi ana beyin olarak kullanarak üst kattaki odama başka bi modem yada herhangi bi cihaz sayesinde kablolu internet bağlanabilir mi? Modemi odama cikaramam salonda herkes faydalanıyor fakat odamdan her yere wifi cekmiyo ve telefon portu yok. Teşekkürler.

Bir router işini görecektir
images

Bende bu var tenda marka router yaklaşık 50 mt uzakdaki başka bir binadan kablosuz yayını alıp evin içine kablolu ve kablosuz yayın yapıyor diğer markalarda da vardır

Sana öyle bi cihaz lazım ki acces pointin tam tersi calışacak. Yani modemden gelen wifi sinyalini alıp ethernetten kablo ile verecek. Belki repeater özelligine sahip acces pointler repeater modunda bu isi yapıyodur, denemek lazım ama mantıksız geldi bana. Salondandan odaya kablo cekmek de cirkin bi görüntü olusturur.

dndd' Alıntı:
Bir router işini görecektir
images

Bende bu var tenda marka router yaklaşık 50 mt uzakdaki başka bir binadan kablosuz yayını alıp evin içine kablolu ve kablosuz yayın yapıyor diğer markalarda da vardır
Çok pahalı bi cihaz mi bu hocam?

Hocam 2 tane powerline adaptör alın. Birini salondaki prizlerden birine takın ve modeminizden bir ethernet kablosunu bu adaptöre takın. Diğerini üst kattaki odanızın bir prizine takıp o adaptörün ethernet çıkışından bilgisayarınıza, playstationa, tv nize vs. internet bağlantısını gerçekleştirin. Bu konuyu bir hafta önce açmış olsaydınız Aztech marka powerline adaptör tanesi 39 tl den hepsiburada.com da satıştaydı ancak şimdi baktım stok bitmiş. Ama http://www.hepsiburada.com/aztech-hl117 ... p-BD500867 şu ürün var diğerine nazaran biraz pahalı ama iş görür.
Hatırlatma : İnternet paylaşımı için prizlerin aynı fazda olması gerekli. Büyük ihtimalle de prizleriniz aynı fazdadır. Kablosuz internete göre bu çözüm daha hızlıdır.

Hocam bu aletlerin çalışma modları var. Biz genelde AP olarak kullanırız yani accespoint fakat siz köprü modunda kullanacaksınız.
kullanma klavuzu gelecektir halledersiniz.
mesala şunu inceleyin. sayfa 16 ya bakın
http://www.airties.com.tr/usermanuals/AP302TR_UM.pdf

Sizin için anahtar kelime sanırım "köprü modu" yada ingilizcesi "bridge mode"

Evimde kablosuz internet ile diğer odadaki yazıcıya interneti paylaştırmak istemediğim için kablolu çözüm kurmak istedim. Fakat kablo çekmek salondan antrdeden kablo geçirmek istemediğim için powerline çözüm denedim.

Hepsiburada sitesinden satın aldığım powerline ürünü denedim. bir tuşa basarak aktif oluyor. Çok memnunum. Benim kullandığım 300 Mb hızlı. Eğer 4k görüntü vs iletmek istiyorsanız 500 mb ve daha üstü veri aktarımı yapanları var.

Fakat internette yaptığım araştırmaya göre elektrik hattı aynı faz kullanıyor olması gerekiyormuş. (teknik olarak bilmiyorum). Aynı fazı kullandıktan sonra iki üç kat üste bile interneti gönderebilirsiniz diye yorumlar okudum. Ayrıca aklınızda bulunsun akım korumalı prizlerde çalışmıyormuş.

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-p ... p-BD303175

betelguese' Alıntı:
Evimde kablosuz internet ile diğer odadaki yazıcıya interneti paylaştırmak istemediğim için kablolu çözüm kurmak istedim. Fakat kablo çekmek salondan antrdeden kablo geçirmek istemediğim için powerline çözüm denedim.

Hepsiburada sitesinden satın aldığım powerline ürünü denedim. bir tuşa basarak aktif oluyor. Çok memnunum. Benim kullandığım 300 Mb hızlı. Eğer 4k görüntü vs iletmek istiyorsanız 500 mb ve daha üstü veri aktarımı yapanları var.

Fakat internette yaptığım araştırmaya göre elektrik hattı aynı faz kullanıyor olması gerekiyormuş. (teknik olarak bilmiyorum). Aynı fazı kullandıktan sonra iki üç kat üste bile interneti gönderebilirsiniz diye yorumlar okudum. Ayrıca aklınızda bulunsun akım korumalı prizlerde çalışmıyormuş.

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-p ... p-BD303175
Faz olayına bir açıklık getirmeye calisayim. Elektrikte r,s ve t olarak adlandırılan 3 faz vardır. Genel olarak evlerimize 3 faz gelir. Genellikle bu fazlar evlerde su şekilde dağıtılır;
1 faz mutfaktaki tüm prizlere
1 faz evdeki mutfak harici prizlere
1 faz aydınlatma tesisatı için
Tabi bu uygulama elektrik tesisatcisiniza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Her fazın kablosu birbirinden bağımsız olduğu için powerline adaptorlerinin ayni fazda olması gerekliliğinden bahsedilmektedir.

Geri